Naudan maksa on edullinen ja herkullinen raaka-aine. Maksan sisällä kulkee suonisto, jota ei tarvitse poistaa. Maksan pinnalla oleva kalvo pitää kuitenkin poistaa, jotta maksapihvit pysyvät suorana eivätkä väänny kupille. Paras yrtti maksan makukaveriksi on tuore salvia. Maksa on kudosrakenteinen sisäelin, joka ei sisällä yhtään rasvaa. Samalla tavalla voit valmistaa hirven, peuran ja vasikan maksaa.

Leikkaa maksasta viipaleita ja kasta viipaleet vehnäjauhoon molemmin puolin. Voit laittaa suolaa vehnäjauhojen joukkoon tai suoraan maksapihvin pinnalle. Ennen paistoa ravista kevyesti ylimääräinen jauho pois.

Paista maksapihvit miedolla lämmöllä voissa. Lisää paistovoin joukkoon salottisipulia, kaprismarjoja ja salvianlehtiä.

Valele paistovoilla maksapihvejä paiston aikana. Paisto on nopeaa: noin 1 minuutti / puoli ja maksapihvin tulee jäädä roseeksi.
Tapa 2:

Maksapihvejä voi maustaa myös öljypohjaisilla tahnoilla, joista yksi hyvä esimerkki on pistou-tahna. Tämä on lähes sama kuin pesto ilman pinjansiemeniä. Leikkaa maksa viipaleiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita pistou-tahnan ainekset esim. tehosekoittimella.

Pyöritä maustettu maksapihvi tahnassa, kunnes pihvin pintaan on jäänyt tahnaa tasaisesti. Anna maustua 10-15 minuuttia.

Paista pihvit kuumalla parilapannulla noin 1 minuutti / puoli.

Valele pihvejä pistou-tahnalla kypsymisen aikana. Tarjoa myös nämä pihvit roseena.