Kaurasta tuotetaan uusiutuvaa kotimaista energiaa A-Rehun tehtaalla Varkaudessa

Uutiset

Kaurasta tuotetaan uusiutuvaa kotimaista energiaa A-Rehun tehtaalla Varkaudessa

Atria etsii jatkuvasti erilaisia vaihtoehtoja uusiutuvien energialähteiden käyttöön. Nyt A-Rehun Varkauden tehtaalla tuotetaan kaurasta uusiutuvaa kotimaista energiaa.

Uusiutuvaa energiaa saadaan kaurankuoripellettejä polttavasta kolmen megawatin höyrykattilasta. Kotimaista energiaa syntyy A-Rehun A-Pelleteistä noin 10 000 megawattituntia vuodessa, mikä tarkoittaa käytännössä 560 omakotitalon energiankulutusta. Hieman yli puolet tuotannosta suunnataan A-Rehun tehtaille ja loppuosa yleiseen kaukolämpöverkkoon.

Kaurankuoripellettilaitos on tuottanut kaukolämpöä tammikuusta asti. Varkauden Aluelämpö vastasi uuden höyrykattilan rakentamisesta, ja A-Rehu toimittaa höyrykattilan polttoon rehutuotannosta syntyvää kauran kuorta.

Kauran kuori on hyvä energiaraaka-aine. Rehuntuotannossa kaura kuoritaan ja ydin hyödynnetään eläinten ruokintaan. Kuorinnasta syntyvällä kauran kuorella on hyvä polttoarvo, joten sen käyttö energiantuotannossa on kannattavaa.

A-Rehu saa kaukolämmön lisäksi kaiken tarvitsemansa höyryn nyt uusiutuvalla energialla, joka korvaa aiemmin käytettyä kevyttä polttoöljyä.