Sikojen ruokinta perustuu tarkkaan ruokintasuunnitelmaan. Joka tuotantovaiheessa eläimillä on omat erityistarpeensa, ja rehujen koostumus vaihtelee näin ollen tuotantovaiheen mukaan.
Sikojen rehun pääraaka-aine on vilja. Valtaosa siitä tuotetaan suomalaisilla maatiloilla. Lisäksi tarvitaan kasvulle ja hyvinvoinnille välttämätöntä valkuaislisää – esimerkiksi kotimaista ohravalkuaisrehua, härkäpapua tai soijaa.
Kotimaisesta ohrasta konsentroitua ohravalkuaisrehua valmistetaan Altian Koskenkorvan tehtaalla ohratärkkelystuotannon sivutuotteena. Yli puolet Atrian teurastamista sioista on saanut pääasiallisen proteiinitäydennyksen A-Rehun toimittamasta ohravalkuaisrehusta.
Jos sikojen ruokinnassa käytetään valkuaislisänä soijaa, on se aina tuontitavaraa. A-Rehun omissa tuotteissa käytetään ainoastaan Pro Terra -sertifioitua tai vastaavat kriteerit täyttävää, vastuullisesti tuotettua soijaa.
Myös riittävästä vitamiinien, hivenaineiden ja kivennäisten saannista on huolehdittava ruokinnan suunnittelussa.