Hiilijalanjälki ohjaa pakkausratkaisuja

Pakkauksella on tuotteen laadun ja turvallisuuden kannalta tärkeä tehtävä. Pakkauksen on suojattava tuote ehjänä tehtaalta kaupan kautta kuluttajan kotiin asti.

Kehittämme tuotteillemme aina optimaalisimmat ratkaisut siten, että pakatun tuotteen kokonaisympäristövaikutus otetaan huomioon. Lähtökohtana on, että pakkauskoko ja -muoto palvelevat sekä asiakkaan käyttötarpeita myymälässä että kuluttajan tarpeita kotona. Oikeanlainen pakkaus auttaa vähentämään hävikkiä.

Ympäristöystävällisen pakkauksen suunnittelussa huomioidaan kokonaisuus

1) Tuotteen turvallisuus ja hävikin minimointi

Pakkauksen ensisijainen tehtävä on suojata tuotetta sekä informoida kuluttajaa tuotteen ominaisuuksista ehkäisten näin elintarvikejätteen syntyä.

Pakkauksen itsessään on oltava turvallinen ja täytettävä elintarvikekontaktimateriaaleille asetetut vaatimukset. Atrian kaikista pakkauksista dokumentoidaan vaatimustenmukaisuustodistukset.

2) Muovin määrän vähentäminen

Tavoitteenamme on aina suunnitella teknisesti ja taloudellisesti toimivin ratkaisu mahdollisimman pienellä pakkausmateriaalimäärällä – tinkimättä kuitenkaan pakkauksen ensisijaisesta tehtävästä, tuotteen suojaamisesta.

3) 100 % kelpoisuus kierrätysjärjestelmään

Atrian kaikki pakkaukset voidaan palauttaa materiaalikeräykseen ilman ongelmia, koska ne ovat joko kierrätettäviä tai ne sopivat energiahyötykäyttöön. Muovipakkaukset voi palauttaa muovin keräykseen ja kartonkiholkit kartongin keräyspisteisiin.

Pakkausratkaisuihin valitaan kierrätettyjä ja/tai kierrätettäviä materiaaleja silloin, kun se on kokonaisuuden kannalta mahdollista. Atrialla seurataan vaihtoehtoisten ekologisten pakkausmateriaalien sekä kierrätysteknologian kehittymistä aktiivisesti. 

4) Helppo käyttää ja kuljettaa

Pakkaukset suunnitellaan niin, että ne säästävät tilaa kuljetuksissa, asiakkaan kylmälaitteissa ja kuluttajan jääkaapissa. Tällöin tuotteiden kuljettamisen ja säilytyksen päästöt minimoituvat.