Kasvikset ovat tärkeä osa monipuolista ruokakokonaisuutta, ja siksi myös Atrian tarjonnasta löytyy useita kasvistuotteita.
Hiilihydraatteja ovat tärkkelys ja erilaiset sokerit sekä ravintokuitu. Hiilihydraateista suositellaan saatavan 45–60 prosenttia päivän energiasaannista. Ravintokuidulla tarkoitetaan hiilihydraatteja, jotka eivät pilkkoudu ihmisen ruoansulatuksessa. Kuidut hidastavat ruoan sulamista tasoittaen siten verensokerin nousua ja vaikuttaen myönteisesti veren kolesterolitasoon. Kuidun saantisuositus on 25-35 grammaa päivässä. Sokeri heikentää ruokavalion ravintoainetiheyttä. Tästä syystä sokerin käyttöä tulisi suositusten mukaan rajoittaa enintään 10 prosenttiin kokonaisenergiansaannista. Hiilihydraattien tärkeimpiä lähteitä ovat viljatuotteet, kasvikset ja juurekset sekä hedelmät ja marjat.
Täysjyväisiä viljatuotteita, kuten täysjyväleipiä ja -puuroja, kannattaa syödä monipuolisesti päivittäin. Täysjyvävilja on tärkeä kuidun, vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde. Peruna, pasta tai ohra, kaura, tai riisi ovat hyviä lisukkeita pääruoalle.
Kasviksia, hedelmiä ja marjoja tulisi saada runsaasti, vähintään 500 g päivässä.
Kasvikset ja juurekset ovat hyvä perusta monipuoliselle ruokavaliolle. Ruokavalio kevenee kasviksilla ja juureksilla johtuen niiden pienestä energiasisällöstä. Juurekset sisältävät tarpeellisia kivennäisaineita, vitamiineja, antioksidantteja ja kuituja.
Marjoja ja hedelmiä tulisi syödä päivittäin värejä vaihdellen. Syksyinen marjaretki metsään on tehokasta hyötyliikuntaa ja loistava syy eväiden syömiseen. Ympäristö kiittää, kun suosit satokauden marjoja ja vihanneksia.