Talo täynnä positiivisia yllätyksiä

Me atrialaiset

Talo täynnä positiivisia yllätyksiä

Elina Mälkiä aloitti työt Atrian asiakasmarkkinointipäällikkönä elokuussa 2021. Hän työskentelee myynnin organisaatiossa ja osana laajennettua markkinointitiimiä. Vastuualueena on vähittäiskauppa.

Atrian riveissä Mälkiä on uusi kasvo. Hän tuli taloon Estrellalta brand managerin tehtävistä.

– Tein kymmenen vuotta työtä suolaisten snacksien parissa, ja vähittäiskauppapuoli tuli sitä kautta hyvinkin tutuksi.

Uusi työ on vienyt hänet mukanaan, vaikka siirtyminen pienestä organisaatiosta monin verroin isompaan olikin melkoinen muutos.

– Minut on otettu täällä tosi hyvin vastaan. Kun talo on iso ja ihmisiä, osastoja ja asioita paljon, tarvitaan aikaa, että pääsee kunnolla sisään kaikkiin prosesseihin. Sanottiin, että siihen menee yksi kalenterivuosi. Siitä on neljäsosa nyt takana. Joka päivä opin uutta, ja kokonaiskuva alkaa pikku hiljaa hahmottua.

Monia positiivisia yllätyksiä on jo tullut vastaan.

– Mukavaa on se, että kun on iso talo ja isot resurssit, aina löytyy joku joka tietää ja auttaa, eikä kaikkea tarvitse tehdä itse.

Kun on iso talo ja isot resurssit, aina löytyy joku joka tietää ja auttaa, eikä kaikkea tarvitse tehdä itse.

Atrialainen, yhdessä tekemisen kulttuuri on tehnyt Elina Mälkiään vaikutuksen. Samoin se, että asioihin voi itse vaikuttaa ja niitä pystyy viemään eteenpäin.

– Tulee tunne, että omia ajatuksia ja osaamista arvostetaan. Siitä saa paremman mielen.

ElinaMalkia_680x420.jpg
Atrialainen yhdessä tekemisen kulttuuri ovat jo tehneet vaikutuksen Elina Mälkiään.

Uusi asiakasmarkkinointipäällikkö aloitti työnsä keskellä koronapandemiaa. Koska etätyösuositus on voimassa edelleen, hän ei ole nähnyt kaikkia uusia työkavereitaan vielä livenä.

Mälkiän työnkuvaan kuuluu suunnitella ja toteuttaa Atrian brändin mukaista näkyvyyttä asiakkaiden, eli vähittäiskaupan medioissa.

– Juuri parhaillaan suunnitellaan vuoden 2022 kuvioita ja kokonaisuuksia. Yhteistyössä mainostoimiston kanssa teen materiaaleja vähittäiskaupan eri medioihin ja pyrin tuottamaan myös kentälle uusia työkaluja niin myymälä- kuin digitaaliseenkin näkyvyyteen. Lisäksi olen mukana tuoteryhmätyöskentelyssä.

Vapaa-ajalla Mälkiä saa parempaa mieltä luonnossa liikkuen. Seurana on kaksi bordercollieta, joista toinen on vielä pentu ja täynnä pienen koiran energiaa. Vanhemman koiran kanssa hän harrastaa ja kilpailee agilityssa ja tottelevaisuuskokeissa.

Teksti: Pirjo Latva-Mantila
Kuvat: Juho Paavola

Artikkeli on julkaistu alunperin Atrian Hyvä Ruoka -asiakaslehdessä 1/2022.