Ravintolaan tyytyväistä hyrinää

Ville, kehityspäällikkö

Ravintolaan tyytyväistä hyrinää

Ville Valtasalmi elää Atria Food Servicessä ammatillista haavettaan. Hän on saanut yhdistää ravintolakokin kokemuksensa ja opintonsa atrialaiseen tuotantotietoon. Tästä yhdistelmästä kehityspäällikkö rakentaa ravintoloille maistuvia ratkaisuja.

– Skaala on tosi laaja. Asiakkaita löytyy esimerkiksi, kouluista, taukopaikoilta, erilaisista ravintoloista – oikeastaan kaikkialta, missä ruokaa tarjotaan ja syödään.

Touhun viehätys piilee siinä, että syvällistä kehitystyötä tehdään yhdessä asiakkaiden kanssa.

– Atria kykenee ratkaisemaan melkein minkä tahansa ruokaprosessiin liittyvän toiveen, haaveen tai ongelman. Osa työtäni on selvittää, miten ratkaisu saadaan Atrialla aikaan.

Kokataan yleensä yhdessä

Villen työ on esimerkiksi tuotesortimentin sopivuuden hahmottamista ravintoloille. Se voi tarkoittaa muun muassa ruokalistojen suunnittelua ja keittiöprosessien hiomista. Asiakkaiden koulutus on myös oleellinen osa työnkuvaa.

– On tärkeää nähdä kokonaisuus ruoanvalmistusprosessissa ja tarjoilutilanteessa, ja miten esimerkiksi menu rakentuu pääraaka-aineen ympärille. Maustaminen, oikeat lämpötilat, esille laitto ja monet muut asiat on huomioitava yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden mukaan.

– Kun tavoitteena on tarjota ravintoloiden ammattilaiselle ratkaisuja ruoanvalmistukseen, on syvällinen kehitysyhteistyö erittäin tärkeää. Tavoite on päästä asiakkaan tavoittelemaan lopputulokseen.

Tuntosarvet trendiasennossa

Asiakkaan toive voi olla Atrialla myös laajemman tuotekehityksen heräte. Ville tietää, millaisia ratkaisuja Atrian tuotteet tarjoavat juuri nyt. Hän osaa myös hahmottaa, mitä mahdollisesti kannattaa kokeilla tulevaisuudessa. Atrialaisten tuotteiden ominaisuuksien ymmärrys istutettuna asiakkaan omaan prosessiin toimivalla tavalla on palkitsevaa molemminpuolisesti. Samaan aikaan on pidettävä tuntosarvet trendiasennossa, koska ruokapalveluala menee eteenpäin kovalla vauhdilla.

– Atrialla on varsin luontevaa yhdistää eri osaamisalueita. Kun pääsin Atrialle töihin, oli ruoanvalmistuskokemusta karttunut vuosien ajan useista eri ravintoloista. Myös teoreettinen lähestyminen oli tullut tutuksi tehdessäni opettajan töitä. Ensikosketukseni Atriaan oli tuotekehittäjän työ Nurmossa. Työ antoi loistavan mahdollisuuden päästä kiinni Atrian prosesseihin ja tuotekehitystyöhön.

Ville siirtyi kehityspäällikön tehtäviin Helsinkiin vuonna 2015. Useat eri näkökulmat suomalaisen ruoan valmistukseen mahdollistavat hyvän lähtökohdan kehityksellisiin ratkaisuihin.

– Atria on lisäksi niin iso talo, että sen vaikutus suomalaiseen ruokatuotantoon on suuri. Nykyisessä tehtävässäni on aito mahdollisuus vaikuttaa suomalaiseen ruokakulttuuriin.

 Atrian plussat Villen mielestä:

+ Oman osaamisen varaan rakennetut haastavat ja monipuoliset työtehtävät.

+ Atrialla on loistava työilmapiiri, ja innostuneet ihmiset.

+ On etuoikeus tarjota hyvää ruokaa kaikkiin ruokahetkiin.