Kahvipöytäkeskustelusta uuteen aluevaltaukseen

Atria Lihakauppa avautui kuluttajille

Kahvipöytäkeskustelusta uuteen aluevaltaukseen

Atria haluaa maamme johtavana ruokabrändinä olla edelläkävijä. Tämä tarkoittaa rohkeita ja innovatiivisia tekoja, joista tuorein esimerkki toukokuussa avautunut Atrian verkkokauppa.

Atrian tuotepäällikkö Paavo Juntunen selaa kalenteriaan.

Vuodet ja kuukaudet vaihtuvat menneisiin, kun hakee yhtä tiettyä merkintää. Lopulta haluttu muistiinpano löytyy vuoden 2014 tammikuulta.

– Se taisi olla kahvipöytäkeskustelu, kun kuulin ensimmäisen kerran Pasi Luostarisen ideasta, kaupan tuotteistuksista vastannut Paavo muistelee.

– Silloin oli jo olemassa ensimmäinen Excel-taulukko, jossa oli suunniteltu verkkokaupan tuotteita. Pienellä ryhmällä sitä mietittiin: Ideoita heiteltiin ilmaan ja kirjoiteltiin ylös. Sen jälkeen katsottiin, mitkä ovat sopivia ja toteuttamiskelpoisia, hän lisää.


 

Arja Yli-Kivistö, markkinointijohtaja Sanna Päällysaho, Anna-Maija Juvonen, Kati Mäntymaa, Paavo Juntunen ja Tuomas Kujala vaihtoivat kuulumisia päällikköpäivillä.

Uusi aluevaltaus tarkoitti uuden oppimista

Nyt, reilut kolme vuotta myöhemmin kahvipöytäkeskustelun muistiinpano on paljon muutakin kuin pelkkä merkintä. Se on konkreettinen esimerkki rohkeasta avauksesta, tuoteryhmien kehittämisestä ja brändin uusiutumisesta.

Atrian kuluttaja-asiakkaille tarkoitettu Atria Lihakauppa avautui toukokuun puolivälissä.
Verkkokauppa oli Atrian väelle uusi aluevaltaus. Ydintiimin lisäksi projektissa on tarvittu kymmenien atrialaisten osaamista, ja jokainen on tehnyt työtään muun työnsä ohessa.

– Tämä on koskenut kaikkia mahdollisia toimintoja ja ihmisiä meidän organisaatiossa, eikä kellään ole aiempaa kokemusta tällaisesta. Projektia voisi verrata uuden yrityksen perustamiseen, kuvailee tuoteryhmäjohtaja Tuomas Kujala.

Projektissa mukana olleet kertovat oppineensa valtavasti uusia asioita.

–  Näemme, että uudet digitaaliset kanavat täydentävät palvelujamme osana kokonaisuutta. On ollut hienoa päästä kehittämään uutta. Kyseessä on oppivan organisaation projekti, jossa asioita on ratkottu yhdessä tehden.

– Hedelmällisintä on juuri se, että on pitänyt ottaa selvää ja hankkia uutta tietotaitoa osa-alueista, prosesseista ja järjestelmistä, joista ei itse ole tiennyt mitään, markkinointipäällikkö Anna-Maija Juvonen miettii.

 

Atria Lihakaupan tiimiväki on projektin tiimellyksessä käyttänyt hyväkseen kaikkia mahdollisia moderneja viestintävälineitä, sillä kaikki eivät työskentele saman katon alla.

Matka on vasta alussa

Uusi ja rohkea aluevaltaus on kannattanut, sillä kauppa herätti heti kättelyssä valtavasti kiinnostusta.

– Kävijöitä on ollut sivuilla todella paljon, kertoo projektin IT-vastaavana toiminut järjestelmäpäällikkö Arja Yli-Kivistö, joka hyppäsi lihakaupan junaan jo alkuvaiheessa.

Lihakaupan ”hyllyltä” löytyy tällä hetkellä noin 30 premium-tason lihatuotteen valikoima sekä vaihtuvia erikoiseriä ja sesonkituotteita. Lihat toimitetaan suoraan asiakkaan kotiovelle yhteistyössä Postin kanssa.

Paavo Juntusen mukaan takataskussa on paljon muitakin tuoteideoita.

– Koko ajan seurataan ja mietitään, mikä kuluttajaa kiinnostaa. Tuotevalikoima kehittyy palautteen perusteella.

Hänen mielestään Atria Lihakauppa on mainio osoitus siitä, että iso ja hitaasti kääntyvä laiva voi myös olla notkea ja nopea. Logistiikkapäällikkö Tommi Leikkari puolestaan arvelee, että Atria Lihakaupasta tullaan näkemään monia erilaisia kehitysversioita, kun määrät kasvavat.

– Tästä se työ vasta alkaa. Edessä on rappuset ja me ollaan ensimmäisellä portaalla.

Artikkeli on julkaistu Atrian henkilöstölehdessä (2/2017).