Jyväbroiler-filee sai arvoisensa pakkauksen

Parasta osaamista

Jyväbroiler-filee sai arvoisensa pakkauksen

Siinä se on, Jyväbroilerin Miedosti suolattu  Broilerin Filee upouudessa skinipakkauksessa sekä maustepussi – kombinaatio, jollaista ei ennen ole nähty.

Pakkausteknologi Karoliina Autioaho näyttää matkapuhelimansa ruudulle juuri ilmestynyttä videoviestiä, jossa ensimmäiset pakkaukset ovat menossa tuotantoon Sahalahdella.

Karoliina huokaisee helpotuksesta vasta, kun pakkaus on tullut koneesta ulos ja tuotanto pääsee toden teolla käyntiin.

– Olen viettänyt kaksi unetonta yötä tämän projektin kanssa. Se on paljon näin vanhalle työntekijälle, hän naurahtaa ja kertoo tulleensa taloon 23 vuotta sitten.

Vaikka kyseessä on tuttu tuote, uusi pakkaus ja maustepussi tekevät siitä uuden. Ideana on, että skinipakkauksessa filee tulee parhaalla mahdollisella tavalla esille ja näyttää hyllyssä upealta. Maustaminen on tehty kuluttajalle helpoksi.

Intensiivinen rupeama

Takana on noin kahden vuoden työrupeama: Atrian tuotekehityksen siipikarjatiimi on ideoinut, tehnyt pakkaustutkimusta, tuotekustannuslaskelmia, kuluttajatutkimusta, miettinyt tuotantoprosessia, etsinyt sopivaa raaka-ainetta, ja uusi pakkauskonekin on hankittu Sahalahden tuotantolaitokselle.

– Kun tuote tulee kauppaan, kyllä sitä pitää siellä silitellä. On se vähän kuin oma lapsi. Fiilis on hyvin henkilökohtainen, kuvailevat Karoliina sekä tuotekehittäjä Maarit Valtari-Kekola.

– On hienoa nähdä työnsä tulos. Tässäkin on lähdetty tyhjästä, ja työtä on tehty todella paljon. Kun lopputuloksena on pakkaus ja tuote, joka näyttää siltä miltä sen haluttiinkin näyttävän, kyllähän se tuntuu hyvältä, jatkaa pakkausmerkinnöistä vastaava Teresa Söder-Kultalahti.

Hänen, Karoliinan ja Maaritin lisäksi tiimiin kuuluvat tuotekehityspäällikkö Emma-Kaisa Yli-Karjanmaa, tuoteryhmäpäällikkö Johanna Hyytinen sekä tuotekehittäjä Piia Valkkio.

Tiimi hoitaa sekä Nurmon että Sahalahden siipikarjatuotannon tuotekehitystä. Naiskuusikko kokoontuu yhteisiin palavereihin päivittäin tai ainakin viikoittain.

– Tämän tyyppisiä projekteja tehdään yhdessä todella intensiivisesti, sanoo Johanna, jonka mukaan uusia tuotteita syntyy vuosittain noin kaksikymmentä omille tuotemerkeille. Tämän lisäksi tiimiä  työllistää Food Service, Private Label ja talon sisäiset tuotteet.

Tiimin jäsenet tuovat projekteihin paitsi omaa osaamistaan, myös muita vahvuuksiaan. Tuotannon sekä monien ulkopuolisten tahojen kanssa tehdään lisäksi tiivistä yhteistyötä.

Laaja työnkuva

Tuotekehityksen siipikarjatiimillä on työn alla yleensä useita tuotekehitysprojekteja samanaikaisesti. Tiimin työnkuva ei kuitenkaan rajoitu vain uusien tuotteiden kehittämiseen.

– Käytännössä me huolletaan ja ylläpidetään nykyistä tuotteistoa jatkuvasti, ollaan asiantuntijoita ja prosessikehittäjiä, Maarit selvittää. Tekemisen meininki on vertaansa vailla.

– Me myös saadaan ihan järjettömän paljon aikaan. Ja vaikka me viihdymme työssämme, me osataan myös kurtistella kulmia ja korottaa vähän joskus ääntäkin. Mielipiteet tuodaan julki, ja niille on myös tilaa kun asioista keskustellaan yhdessä. Tästä ryhmästä näkyy selvästi, että asioita tehdään intohimoisesti, Johanna kertoo.

– Kaikki saavat sanoa, kyseenalaistaa ja ehdottaa, jatkaa Emma-Kaisa.

– Me keskustellaan ja haastetaan toisiamme, vahvistaa Teresa.

– Ja toisaalta huolehditaan myös toinen toisistamme. Täällä kukaan ei sano, että ”ei kuulu mulle”, toteaa Piia.

 

Tiimin jäsenet:
Emma-Kaisa Yli-Karjanmaa, tuotekehityspäällikkö
Johanna Hyytinen, tuoteryhmäpäällikkö
Karoliina Autioaho, pakkausteknologi
Maarit Valtari-Kekola, tuotekehittäjä
Piia Valkkio, tuotekehittäjä
Teresa Söder-Kultalahti, pakkauskehittäjä
(Suvi Talvitie, Teresan äitiyslomasijainen)