Kylmää kyytiä logistiikassa

Kausi- ja kesätyö

Kylmää kyytiä logistiikassa

Lihanleikkaaja-isän jalanjäljissä ei logistiikkatyöntekijä Janina kulje, mutta suunta on sama. Atrialla useana kesänä kesätyöntekijänä viihtynyt nainen tekee nyt vakituista kolmivuorotyötä Nurmon tehtaalla logistiikassa:

– Olen tykännyt logistiikasta, tämä on siisti työ, mutta fyysinen. Töissä ollaan jaloilla koko ajan, nostellaan laatikoita kylmissä tiloissa. Pidän kunnostani huolta tanssimalla. Se tosin ei riitä, sen lisäksi huolehdin lihaskunnosta käymällä salilla.

Töitä tehdään kiertävässä vuorossa eli viikko kerrallaan yhtä vuoroa. Vuoron aikana kerätään ja pakataan tuotteita valmiiksi kuljetusta varten.

– Työhöni kuuluu tuotteiden asiakaskohtainen keräily, jota tehdään keräyspisteillä käsin. Lisäksi teen kartonointia eli kerään tuotteita asiakkaan oman kokoista lavaa varten, Janina kertoo.

Tarkkana saa olla, että matkaan lähtevät oikeat tuotteet. Työ on itsenäistä eikä sen aikana juurikaan jutella, mutta tauoilla on sitäkin hauskempaa.

– Olen itse ollut tyytyväinen meidän porukkaamme, johon olen päässyt hyvin mukaan. Vietämme vapaa-aikaakin jonkin verran yhdessä. Ja kun on kavereita muilla osastoilla, on mukava jakaa kokemuksia. Tietysti on mahdollisuus tehdä yksinkin hommia, jos on sen sorttinen ihminen, Janina kuvailee.

”Minulle ei ole tullut fiilistä, että haluaisin muualle”

– Tuuraan logistiikan toimistolla aina välillä. Se on ollut sellainen juttu, että olen päässyt katsomaan vähän laajemmin, miten se koko logistiikkajärjestelmä pyörii, Janina sanoo.

Trukin ajamiseenkin olisi haluja, ja siihen työnantajalla on erilliset koulutukset.

Lukion ja parturikampaajan kaksoistutkinnon suorittanut Janina viihtyy työssään monestakin syystä – ja viihtyi samoista syistä jo kesätyöntekijänä. Iso talo pystyy tarjoamaan vakaan työpaikan ja hyvät ansiot, vaikka ei olisikaan alan koulutusta. Työterveys löytyy tehtaalta ja myymälästä voi ostaa edullisesti ruoat kotiin.

Iso talo pystyy tarjoamaan vakaan työpaikan ja hyvät ansiot, vaikka ei olisikaan alan koulutusta. Työterveys löytyy tehtaalta ja myymälästä voi ostaa edullisesti ruoat kotiin.

Hyvällä mielellä töissä ja kotona

– Tykkään siitä, että voin itse vaikuttaa yhteiseen ja omaan hyvinvointiin. On tärkeä muistaa myös se oma hyvinvointi kaiken keskellä. Läheisten huomiointi ja kuulumisten vaihtaminen tuovat myös parempaa mieltä, kertoo Janina.

 

Janina pääsee kotona valmiiseen pöytään, tosin salaatti tai jälkiruoka on hänen vastuullaan. Työt Atrialla ovat saaneet Janinan ajattelemaan myös enemmän sitä, mistä ruoka tulee, onko se kotimaista ja puhdasta. Ruoka on tanssijalle nykyään muutakin kuin polttoainetta!