Uutishuone

Kiinnostus Atria 100 Nuorta Tuottajaa -koulutusohjelmaan ylitti odotukset

9.10.2023 14:30
Kiinnostus Atria 100 Nuorta Tuottajaa -koulutusohjelmaan ylitti odotukset

Atria 100 Nuorta Tuottajaa -koulutusohjelma tulevaisuuden kotieläinyrittäjille käynnistyy lokakuussa 2023. Koulutusohjelman haku yllätti positiivisesti runsaalla hakijamäärällä ja hyvillä hakemuksilla. Tulevina vuosina koulutus tulee samaan jatkoa, sillä haluamme tarjota koulutuksen kaikille motivoituneille nuorille tuottajille.

Ensimmäinen ryhmä nuoria tuottajia sika-, nauta- ja siipitiloilta aloittaa 100 Nuorta Tuottajaa -koulutusohjelmassa lokakuussa 2023. Koulutusohjelman tavoitteena on tukea nuorten tuottajien yrittäjyyttä suomalaisen ruoan tuottajina ja auttaa heitä menestymään toimintaympäristön muuttuessa. Ensimmäistä kertaa toteutettavaan koulutusohjelmaan tuli runsaasti hakemuksia.

– Hakijoiden määrä ja heidän osoittamansa motivaatio vahvistaa entisestään uskoa tulevaisuuden kotimaiseen ruuantuotantoon. Uskoa riittää sekä meillä Atrialla että nuorilla tulevaisuuden yrittäjillä. Nyt tavoitteena on lunastaa odotukset koulutusohjelman suhteen, toteaa Nautasuomen johtaja Sinikka Hassinen.

Koulutusohjelma tullaan järjestämään uudestaan syksyllä 2024. Nuorten tuottajien koulutusohjelma halutaan tarjota vuorollaan kaikille motivoituneille tulevaisuuden tilallisille ja tavoitteena onkin kouluttaa yhteensä vähintään sata nuorta tuottajaa. Ensimmäiseen koulutusohjelmaan valittiin noin 40 opiskelijaa.

– Suomalainen ruuantuotanto on vahvalla pohjalla, kun pääsemme yhdessä kaikkia tuotantosuuntia edustavien nuorten tilallisten kanssa ratkomaan tulevaisuuden haasteita ja löytämään mahdollisuuksia. Samalla mahdollistamme ainutlaatuista tiedon ja verkostojen vahvistamista puolin ja toisin, kuvailee Niina Immonen Atria Sika -ketjun kehityspäällikkö.

Haku syksyn 2024 koulutusohjelmaan aukeaa keväällä 2024.

Lisätietoja antaa kehityspäällikkö Niina Immonen, niina.immonen@atria.com, puh. 040 482 5895.