Uutishuone

Atrian tavoitteena käynnistää siipikarjan lihan vienti Kiinaan

14.11.2023 14:32
Atrian tavoitteena käynnistää siipikarjan lihan vienti Kiinaan

Suomalaisen siipikarjan lihan viennin Kiinaan mahdollistava sopimus allekirjoitettiin ministeritapaamisessa Pekingissä viime viikolla. Atria pyrkii käynnistämään siipikarjan lihan viennin Kiinaan jo ensi kevään aikana.

Ministeri Sari Essayah ja Kiinan tullin varaministeri Wang Lingjun allekirjoittivat siipikarjanlihan vientiehtoja koskevan sopimuksen ja sopivat samalla elintarviketurvallisuusyhteistyön aloittamisesta. Viennin käynnistämiseksi tarvitaan protokollan lisäksi vielä joitakin yrityskohtaisia ja muita hallinnollisia toimia.

– Tämä on hieno mahdollisuus Atrialle ja koko suomalaiselle elintarviketuotannolle. Tavoitteenamme on käynnistää kanan lihan vienti Atrialta Kiinaan mahdollisimman pian. Meillä on olemassa vakiintuneet asiakassuhteet ja olemme jo käyneet alustavia neuvotteluja kiinalaisten asiakkaidemme kanssa. Kiinalaiset kuluttajat arvostavat atrialaista korkealaatuista ja antibioottivapaata kanan lihaa, kertoo siipikarjaliiketoiminnan johtaja Matti Perälä.

Ensi vuonna käyttöönotettava moderni siipikarjayksikkö Atrian Nurmon tuotantolaitoksella mahdollistaa siipikarjan viennin laajenemisen.

Atria oli ensimmäinen suomalaisyritys, joka sai sianlihan vientiluvan Kiinan markkinoille vuonna 2016.  

– Haluamme kiittää Suomen ja Kiinan viranomaisia, erityisesti maa- ja metsätalousministeri Sari Essayahia, maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kalliota sekä edeltäviä ministereitä, tehdystä yhteistyöstä suomalaisen siipikarjan lihan viennin edistämiseksi, Perälä päättää.

Lisätietoja: Matti Perälä, johtaja, siipikarjaliiketoiminta, Atria Suomi Oy, p. 0400 803 445, matti.perala@atria.com.