Uutishuone

Suomalaista ruokaa tuotetaan myös poikkeustilan aikana

26.3.2020 11:00
Suomalaista ruokaa tuotetaan myös poikkeustilan aikana

COVID-19-koronavirusepidemia on aiheuttanut matkustuskieltoja, karanteeneja ja talouden häiriöitä, joiden kestoa kukaan ei tiedä. Poikkeustilan aikana kotimaisen ruuantuotannon ja elintarviketeollisuuden rooli kansallisen huoltovarmuuden turvaajana on tavallistakin tärkeämpi.

– Toimitusmäärämme kauppoihin on lisääntynyt merkittävästi, Atria Suomen toimitusjohtaja Mika Ala-Fossi sanoo. Tällä hetkellä Atria ja Atrian sopimustuottajat tekevät kaikkensa, että toimitukset kauppoihin lähtevät sovitusti. Lihan riittävyydestä ei silti tarvitse kantaa huolta, sillä Suomi on lihan suhteen käytännössä omavarainen maa.

– Henkilöstölle on laadittu toimintaohjeet koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi, jotka ovat linjassa valtion hallituksen ja viranomaistahojen ohjeiden kanssa. Huoltovarmuuden ja ruokajärjestelmän turvaamisen näkökulmasta ymmärrämme roolimme. Tämä poikkeustilanne vaatii meiltä atrialaisilta nopeaa sopeutumista uudenlaiseen, jatkuvasti muuttuvaan tilanteeseen. Me teemme kaikkemme, että kotimaista lihaa on saatavilla suomalaisille kuluttajille näinä haastavina ja poikkeavina aikoina, Ala-Fossi sanoo.    

Ruuan kokonaiskulutus ei tule pidemmällä aikavälillä muuttumaan, mutta jakelukanavat ovat nyt muuttuneet erittäin nopeasti. Lyhyen ajan sisällä olemme huomanneet, että koronapandemian kokemus on vahvistanut suomalaisten ymmärrystä kotieläintuotannon merkityksestä sekä koko kotimaisen ruokaketjun tärkeydestä.

 

Lisätietoja:

  • Toimitusjohtaja Mika Ala-Fossi, mika.ala-fossi@atria.com, puh. 040 831 0342
  • Vastuullisuusjohtaja Merja Leino, merja.leino@atria.com, puh. 040 580 1210