Uutishuone

​Atrian uusi jauhelihapakkaus palkittiin Scanstar-kisan parhaana

15.8.2017 13:07
​Atrian uusi jauhelihapakkaus palkittiin Scanstar-kisan parhaana

Tämänvuotisessa pohjoismaisessa pakkauskilpailussa Atrian uusi jauhelihapakkaus palkittiin Scanstarilla. Lisäksi Atrian jauhelihapakkaus sai ”First choice” -maininnan, eli se valittiin koko kilpailun parhaaksi pakkaukseksi. Atrian viime talvena lanseeratun jauhelihapakkauksen on suunnitellut Packdesign ID.

Pakkauskilpailun tuomaristo valitsi tällä kertaa yhden Scanstar-palkinnon saajan ylitse muiden. Tuomariston mielestä vakuumi ”jauhelihan kokoinen pakkaus” edustaa lajissaan täysin uudenlaista pakkausratkaisua. Pakkaus on yksinkertainen, tyylikäs ja toimiva. Joustomuovista valmistettu pakkaus vähentää materiaalin kulutusta ja tilaa niin kuljetuksissa, kaupan hyllyllä, jääkaapissa ja roskiksessa. Koska tämä pakkaus vakuutti kilpailun tuomariston, sille myönnettiin myös First Choice -kunniamaininta Scanstarin lisäksi. Kilpailuun osallistui yhteensä 22 pakkausratkaisua Suomesta, Ruotsista, Tanskasta ja Norjasta.Suomeen myönnettiin viisi Scanstaria.

"Atria on kehittänyt uuden innovaation jauhelihan pakkaamiseen, mikä vähentää muovijätteen määrää 150 tonnilla vuodessa ja tekee jauhelihasta entistä helppokäyttöisemmän arjessa. Jauhelihan pakkaamisen uusi innovaatio avaa uuden jakson jauhelihakaupassa, kun hankalista kovan muovin pakkauksista ja liiasta jätteestä päästään eroon. Jauhelihan ravitsemukselliset hyödyt ja helppokäyttöisyys saavat vielä sinetikseen paremman pakkauksen, jolla helpotetaan jokaisen kuluttajan arkea”, totesi tuoteryhmäpäällikkö Anna Kultalahti Atrialta.

Syksyllä 2013 käynnistettyyn uuden pakkauksen kehitystyöhön osallistui joukko teollisia muotoilijoita, designereitä, teknologiaosaajia ja suomalaisia kuluttajia. Atria on yhteistyökumppanina rakentamassa Suomi 100 -juhlavuotta ja uusi innovaatio on tuotettu 100-vuotisjuhlien kunniaksi. Edellinen Scanstar-palkinto Atrialle myönnettiin vuonna 2014 Atrian uuden sukupolven leikkelepakkauksesta 2014.

Scanstar on yhteispohjoismainen pakkausalan toimijoiden kilpailu, joka on järjestetty vuodesta 1969. Kilpailu on avoin kaikille Skandinaviassa suunnitelluille tai valmistetuille pakkauksille ja sen järjestämisvastuussa ovat vuorovuosina Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan pakkausalan toimialajärjestöt. Suomessa kilpailua edustaa Suomen Pakkausyhdistys ry.

Scanstar-kilpailun palkinnot jaetaan 29.11. Lahdessa järjestettävän Packaging Summit -tapahtuman yhteydessä. Scanstarilla pohjoismaisessa kilpailussa palkitut pakkausratkaisut pääsevät osallistumaan pakkausalan maailmanmestaruuskilpailuna pidettyyn Worldstar-kilpailuun, jonka järjestäjä on World Packaging Organization WPO.

Lisätietoja: