Uutishuone

Atria aloittaa tehostamisohjelman Suomessa

17.3.2011 13:53

Atria Suomi käynnistää tehostamisohjelman, jolla se tavoittelee noin 4 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä kustannusrakenteessa. Toimintoja tehostetaan Nurmon tuotantolaitoksen yksiköissä. Viljan ja rehun sekä muiden raaka-aineiden hintojen nousun myötä liharaaka-aineen ja ruoan hintaan kohdistuu voimakkaita nousupaineita. Hintakilpailukyvyn säilyttämiseksi Atriassa on todettu välttämättömäksi käynnistää kannattavuutta parantava tehostamisohjelma. Säästöt toteutuvat täysimääräisesti vuonna 2012.
 Säästöjen saavuttamiseksi Atrian suunnitelmissa on vähentää noin 110 henkilötyövuotta Suomen liiketoiminnoista. Tuotannon automatisointien ja EU:n siipikarjadirektiivin muutoksen myötä joissakin tuotantoyksiköissä on tarvetta sopeuttaa henkilöstön määrää nykyiseen tuotantorakenteeseen ja tuotannon volyymiin. Tällä hetkellä Atrian Suomen toiminnoissa työskentelee noin 2100 henkilöä. Henkilöstövähennykset on suunniteltu toteutettavaksi osa-aikaistamisella, eläkejärjestelyillä ja irtisanomisilla.
Toimintojen järjestelyitä koskevat yt-neuvottelut henkilöstön kanssa on käynnistetty. Yt-neuvotteluiden yhteydessä selvitetään työntekijöiden mahdollisuudet uudelleensijoittumiseen Atria Suomen organisaatiossa.
 Lisätietoja antaa Atria Suomi Oy:n toimitusjohtaja Mika Ala-Fossi, p. 040 831 0342.
 
ATRIA OYJ
Juha Gröhn
varatoimitusjohtaja 
JAKELU:
www.atriagroup.com
Keskeiset tiedotusvälineet
Nasdaq OMX Helsinki Oy