Vegyu: kasvissyöjille, lihansyöjille ja kaikille siltä väliltä

Atria lanseeraa Vegyu-brändin, joka lupaa hyvää oloa ja makua sataprosenttisen lihattomasti. Laajan sarjan tuotteissa on niin valmisruokia, leikkeleitä kuin ruuanlaittotuotteita helpottamaan arkea.

Vegyu on tarkoitettu kasvissyöjille, lihansyöjille ja kaikille siltä väliltä. Vegyu-tuotteet maistuvat kaikille, jotka etsivät maukkaita vaihtoehtoja lihapohjaisille tuotteille tai haluavat vaihtelua ruokaratkaisuihin. Tärkeä kohderyhmä on fleksaajat: kuluttajat, jotka pyrkivät vähentämään lihan syöntiä, mutta ovat asian suhteen joustavia.

– Fleksaaja määrittelee itsensä kaikkiruokaisena sekasyöjänä, joka haluaa lisätä vegetaarisia vaihtoehtoja ruokavaliossaan. Osa fleksaa punaisesta lihasta siipikarjan lihaan, osa hakee myös vaihtoehtoja maitopohjaisille tuotteille. Teetimme keväällä TNS Kantarilla tutkimuksen väestön suhtautumisesta lihaan ja fleksaamiseen. Fleksaajia on Suomessa yhteensä jo 1,7 miljoonaa, kertoo Atrian markkinointijohtaja Sanna Päällysaho.

Kuluttajilla on monta motiivia fleksata, ja nykyiset ruokatrendit tukevat ilmiön kasvua. Motiiveja ovat terveellisyys, mielihyvä, nautinto ja sosiaaliset tilanteet. Samoin eettisyys, kokeilunhalu ja monipuolisuus korostuvat. Kasvissyönti halutaan muokata omaan tilanteeseen sopivaksi, eikä ruokavaliota haluta laittaa kokonaan uusiksi. Vegyu-brändi tarjoaa tähän tarpeeseen helpon ja maukkaan vastauksen.

Esittelyssä Vegyu-uutuuksia

 Vegyu-tuoteuutuuksia lanseerataan vähittäiskauppoihin, mutta myös Atrian Food Servicen tuotevalikoimiin ravintoloille ja suurkeittiöille. Uutuudet saapuvat kauppojen hyllyille elo-syyskuun vaihteessa. Tutustu koko uutuustuotevalikoimaan osoitteessa www.vegyu.fi.

Vegyu Feta-Pinaatti Uunimunakas 300 g
Uudenlainen uunissa valmistettu kasvismunakas maistuu monessa tilanteessa. Makua fetajuustosta ja pinaatista, ruokaisuutta perunasta. Proteiinilähteenä kuluttajien suosima kananmuna. Kätevä ja kierrätettävä kartonkipakkaus. Lakto-ovo-vegetaarinen uutuus.


Vegyu Eggie Chili-Juusto Nakki 250 g

Mausteena kotimaista juustoa ja aitoa chili-rouhetta – nakin hyvä maku ja rakenne ratkaisee paljon! Kananmunapohjainen, lihaton nakki, jossa rasvaa vain 14 %. Lakto-ovo-vegetaarinen uutuustuote.
Proteiinipitoisuus: 28 g/pakkaus
Soijaton, lihaton, gluteeniton.

Vegyu Eggie Nakki 250 g

Upea menestys kuluttajien makutestissä! Kananmunapohjainen, lihaton nakki, jossa rasvaa vain 13 %. Chutney ja savustus antavat nakin pintaan kauniin värin. Ovo-vegetaarinen uutuustuote.
Proteiinipitoisuus: 22 g/pakkaus
Soijaton, lihaton, maidoton, gluteeniton
Vegyu 400g Italialainen Kasvisbolognese 400 g
Tuttu maku nyt vegaanisena maistuu koko perheelle. Kasviksia ja soijarouhetta italialaistyyppisessä tomaattikastikkeessa. Kiireessä näppärät padat valmistuvat hetkessä. Kätevä suljettava kansi. Vegaaninen uutuus.

Vegyu Chili-Juusto Leikkele 100 g
Leivän päälle leikkele antamaan makua ja ruokaisuutta ilman lihaa. Chilillä ja juustolla maustettu lihaton leikkele, jonka proteiinilähteenä on kotimainen, vapaan kanan kananmunavalkuainen. Maku ja suutuntuma muistuttaa perinteistä leikkelemakkaraa.
Lakto-ovo-vegetaarinen uutuustuote. Soijaton.

 Vegyu Rouheinen Kaurapuuro 275 g
Puurot lisäävät suosiotaan. Mutkaton uutuus aamiaiseksi, lounaaksi tai iltapalaksi. Kaurajuomalla haudutettu aito kaurapuuro, jossa mukava suutuntuma rouhituista jyvistä. Valmistettu luonnollisista kotimaisista raaka-aineista. Sopii kaikille, myös vegaaniseen ja maidottomaan ruokavalioon. Vegaaninen uutuus.

Lisätietoja:

  • Sanna Päällysaho, johtaja, markkinointi ja tuotekehitys, Atria Suomi Oy, puh. 040 826 8588, sanna.paallysaho@atria.com
  • www.vegyu.fi (sivut julkaistaan 1.9.2018)
  • Lue Atrian brändijohtaja Salla Eklundin blogi, www.atriablogi.fi
  • #vegyu