Tiedotteet

​Atrian rehuyhtiö A-Rehu Oy lisää nauta-, sika- ja siipikarjarehujen valmistusta

30.11.2018 13:00
​Atrian rehuyhtiö A-Rehu Oy lisää nauta-, sika- ja siipikarjarehujen valmistusta

A-Rehu Oy lisää nauta-, sika- ja siipikarjarehujen valmistusta Ilmajoen Koskenkorvan tehtaalla. Rehutehtaalle rakennetaan uusi siipikarjarehun valmistuslinja sekä nauta- ja sikarehujen varastosiiloja. Investoinnin toteuttavat A-Rehun vuokraamien kiinteistöjen omistajat Suurusrehu Oy ja Oy Feedmix AB.

Investoinnilla lisätään rehunvalmistuksen kapasiteettia ja varmistetaan kasvua tukevaa tuotekehitystä ja kilpailukykyä tehtaalla sekä kotieläintiloilla. Koskenkorvan rehutehtaan valmistuskapasiteetti kasvaa investoinnin myötä noin 30 prosenttia kaikissa rehulajeissa: naudan-, sian- ja siipikarjanrehuissa. Investoinnilla parannetaan myös broilerirehujen toimitusvarmuutta.

- Siipikarjalihan kulutus Suomessa on kasvanut vuosina 2017 - 2018 noin 6 prosenttia. Kanan ja kalkkunanlihan kysynnän lisääntymien on luonnollisesti lisännyt lihan tuotantoa ja siten myös rehun kysyntä on kasvanut, kertoo A-Rehu Oy:n toimitusjohtaja Jari Leija.

- Haluamme tällä panostuksella lisätä rehuntuotantomme ja sen myötä myös suomalaisen lihantuotannon kilpailukykyä nyt ja tulevaisuudessa.

Investoinnit toteutetaan vuoden 2019 aikana ja ne ovat tuotannollisessa käytössä vuoden 2020 alusta lähtien.

Lisätietoja antaa A-Rehun Oy:n tuotantojohtaja Ari Kulmala, p. 044 0321 065.


Atria on Pohjoismaiden, Venäjän ja Viron johtavia liha- ja ruoka-alan yrityksiä. Olemme asiakkaidemme, henkilöstömme ja omistajiemme arvostama 115-vuotias yritys. Yrityksemme uusiutuminen ja kasvu perustuvat erinomaiseen kaupalliseen osaamiseen, tehokkaaseen toimintaan ja yhtenäiseen, kestävää menestystä arvostavaan toimintatapaan.

Päätuotteemme, Hyvä Ruoka, tuottaa paremman mielen ja kestävää arvoa kaikille sidosryhmillemme. Hyvä ruokamme on vastuullisesti ja eettisesti tuotettua, ravitsevaa ja turvallista. Liikevaihtomme vuonna 2017 oli noin 1,44 miljardia euroa ja palveluksemme oli noin 4 500 liha- ja ruoka-alan osaajaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Venäjällä ja Virossa. Atria Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä vuodesta 1991 lähtien.

Lisätietoja:
Atria yrityksenä: www.atria.com
Kotikokkaajat: www.atria.fi
Atrialaiset blogikirjoitukset: www.atriablogi.fi