Tiedotteet

Atria Sika -ketjuun kuuluva Honkalan tila avasi ikkunansa yleisölle

23.1.2018 13:00
Atria Sika -ketjuun kuuluva Honkalan tila avasi ikkunansa yleisölle

Atrian antibioottivapaaseen sianlihantuotantoketjuun kuuluvan Honkalan tilan sikojen elämää pääsee vastedes tarkkailemaan ikkunoiden takaa Sikala Showroomissa, Nurmossa. Showroom on askel entistäkin avoimempaan ja läpinäkyvämpään sianlihantuotantoon.

Pentti Honkalan isännöimän tilan yhteyteen on rakennettu erillinen Sikala Showroom, josta avautuu ikkunat 11 karsinaan, joissa on yhteensä 120 sikaa. Honkalan tilalla on kasvatettu lihasikoja vuodesta 2002 lähtien ja kasvatuspaikkoja on 1 500. Tilalle valmistui hiljattain uusi lihasikaosasto, jonka yhteyteen samaan aikaan rakennettiin showroom.

− Nyt sikojen elämään pääsee tutustumaan niiden oikeassa ympäristössä. Ajatus showroomista syntyi vierailtuamme hollantilaisella sikatilalla, jossa oli vastaavanlainen tila, Pentti Honkala kertoo.

Pentti Honkalan yhteistyökumppanina toimii Atria. Molemminpuolinen halu avoimuuteen synnytti näyttävän yhteishankkeen.

Porsaisiin tutustuminen tapahtuu showroomin ikkunoiden kautta, sisätiloihin ei mennä lainkaan. Tilalle odotetaan vierailijaryhmiä, jotka ovat kiinnostuneita atrialaisesta sianlihantuotannosta.

− Kotieläintiloille ei mielellään päästetä ulkopuolisia, sillä vieraat saattavat tuoda mukanaan erilaisia tauteja. Nyt sikojen elämää pääsee tarkkailemaan bioturvallisesti, kertoo Atria Sika -ketjun kehityspäällikkö Niina Immonen.

− Tämä on askel mahdollisimman avoimeen ja läpinäkyvään sianlihantuotantoon, Immonen sanoo.

Halukkailla on mahdollisuus tutustua normaalin porsaan elämään ottamalla yhteyttä Atrian yhteyshenkilöön. Showroom on lisäksi yhtenä vierailukohteena Sarka-messuilla. Sarka-messut on maatilarakentamisen, energian ja metsätalouden ammattilaistapahtuma.

Lisätietoja ja vierailupyynnöt Sikala Showroomiin:
Niina Immonen, Atria Sika -ketjun kehityspäällikkö, puh. 040 482 5895, niina.immonen@atria.com


Atria on Pohjoismaiden, Venäjän ja Viron johtavia liha- ja ruoka-alan yrityksiä. Olemme asiakkaidemme, henkilöstömme ja omistajiemme arvostama yli 110-vuotias yritys. Yrityksemme uusiutuminen ja kasvu perustuvat erinomaiseen kaupalliseen osaamiseen, tehokkaaseen toimintaan ja yhtenäiseen, kestävää menestystä arvostavaan toimintatapaan.

Päätuotteemme, Hyvä Ruoka, tuottaa paremman mielen ja kestävää arvoa kaikille sidosryhmillemme. Hyvä ruokamme on vastuullisesti ja eettisesti tuotettua, ravitsevaa ja turvallista. Liikevaihtomme vuonna 2016 oli noin 1,35 miljardia euroa ja palveluksemme oli noin 4 315 liha- ja ruoka-alan osaajaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Venäjällä ja Virossa. Atria Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä vuodesta 1994 lähtien.

Lisätietoja:
www.atria.fi
www.kokkaamo.fi
www.atriablogi.fi
www.atria.com