Tiedotteet

Atria 100 Nuorta Kokkia -haku käynnissä: Tommi Tuominen suuntaa kokkien kanssa navettaan

15.5.2018 12:48
Atria 100 Nuorta Kokkia -haku käynnissä: Tommi Tuominen suuntaa kokkien kanssa navettaan

Atria 100 Nuorta Kokkia -koulutus toteutettiin ensimmäistä kertaa 15 vuotta sitten, Atrian 100-vuotisjuhlien kunniaksi. Tähän mennessä Atria on kouluttanut jo yli 1000 nuorta. Nyt, 15. vuosikurssin kunniaksi, on koulutusohjelma uudistettu. Koulutusohjelman johtajana debytoi mm. Demo- ja Ultima-ravintoloistaan tunnettu keittiömestari Tommi Tuominen. Haku koulutusohjelmaan on käynnissä toukokuun loppuun saakka.

Ravintola Ultiman käynnistäminen on pitänyt Tuomisen todella kiireisenä, mutta hurjasta menosta huolimatta hän on koulutusohjelman johtajan pestistä äärimmäisen innoissaan. ”On mahtavaa ottaa alalla taas ihan uusi aluevaltaus haltuun”, kertoo Tommi. Tommi on ollut mukana koulutusohjelman luennoitsijakaartissa pidempään kuin kukaan muu. ”Vuonna 2003 olimme juuri avanneet ravintola Demon, kun minua pyydettiin luennoimaan nuorille kokeille. Nuoriahan silloin oltiin vielä itsekin. Siitä lähtien olen ollut yhtä vuotta lukuun ottamatta joka kerta mukana.”

Tommin tehtävään värvännyt, koulutusohjelman rehtorina toista vuotta toimiva Sofia Saapunki iloitsee Tommin mukaantulosta. ”Tommi on ehdottomasti yksi koulutusohjelman historian rakastetuimmista luennoitsijoista”, kertoo Sofia, ja jatkaa että koulutusohjelman päivittäminen on ollut Tommin kanssa helppoa ja sujuvaa.

Atria 100 Nuorta Kokkia on kokkikoulu, jossa ei kokata, vaan kaivaudutaan kokkausta syvemmälle. Siellä hankitaan uusia ideoita ja näkökulmia, sekä uutta antia omaan työhön sekä urakehitykseen ja oman henkilöbrändin rakentamiseen. Opiskelijoille on luvassa myös ainutlaatuisia elämyksiä. Harvalla kokilla on mahdollisuus päästä tutustumaan esimerkiksi nautatilaan ja -teurastamoon. Tuotekehitysteeman puitteissa kurssilaiset vierailevat myös toisen pohjanmaalaisyrityksen, Kyrö Distillery Companyn tislaamossa Isokyrössä.

Johtaja ja rehtori huomauttavat, että myöskään hyvää ruokaa ei ole unohdettu. ”Aiemmista vuosista poiketen opiskelijat majoittuvat Helsingin keskustassa, joten koko kaupungin ravintolatarjonta on nyt temmellyskentällämme”, kertoo Sofia.

Koulutusohjelman luennoitsijat ovat pitkiä uria alalla tehneitä rautaisia ammattilaisia, sekä nuorempia, tämän hetken kuumimpia nimiä. Tänä vuonna mukana ovat mm. pitkään Englannissa vaikuttanut Helena Puolakka, Jarno "Duudson" Laasanen sekä itsekin koulutusohjelmassa aikoinaan opiskelleet Henri Alén ja Alex Nurmi.

Haku koulutusohjelmaan on käynnissä toukokuun loppuun saakka osoitteessa www.atria.fi/100nuortakokkia. Koulutusohjelmaan valitaan parikymmentä 18-30-vuotiasta, intohimoista ruoka-alan ammattilaista.

Lisätietoja:


Atria on Pohjoismaiden, Venäjän ja Viron johtavia liha- ja ruoka-alan yrityksiä. Olemme asiakkaidemme, henkilöstömme ja omistajiemme arvostama 115-vuotias yritys. Yrityksemme uusiutuminen ja kasvu perustuvat erinomaiseen kaupalliseen osaamiseen, tehokkaaseen toimintaan ja yhtenäiseen, kestävää menestystä arvostavaan toimintatapaan.

Päätuotteemme, Hyvä Ruoka, tuottaa paremman mielen ja kestävää arvoa kaikille sidosryhmillemme. Hyvä ruokamme on vastuullisesti ja eettisesti tuotettua, ravitsevaa ja turvallista. Liikevaihtomme vuonna 2017 oli noin 1,44 miljardia euroa ja palveluksemme oli noin 4 500 liha- ja ruoka-alan osaajaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Venäjällä ja Virossa. Atria Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä vuodesta 1991 lähtien.

Lisätietoja:
Atria yrityksenä: www.atria.com
Kotikokkaajat: www.atria.fi
Atrialaiset blogikirjoitukset: www.atriablogi.fi

Avainsanat