Tiedotteet

Suomi Areena 10.7.2017 Porissa: Mitä Suomi syö 2030?

14.6.2017 09:26
Suomi Areena 10.7.2017 Porissa: Mitä Suomi syö 2030?

Quornia, kuoriaisia ja kotimaista kinkkua – SuomiAreena-keskustelussa luodataan tulevaisuuden ruokatrendejä

Miltä näyttää suomalainen ruokalautanen vuonna 2030? Säilyttääkö kotimaisuus suosionsa – tuotetaanko suomalaista lihaa enää tulevaisuudessa? Entä valloittavatko hyönteiset pian kotikeittiöt ja jatkuuko luomukulutuksen kasvu? Ja kuinka kauppa, kuluttajat ja tuottajat seuraavat ruokatrendejä – tai luovat samalla uusia?

Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastauksia SuomiAreena-tilaisuudessa Mitä Suomi syö 2030? Kuluttajat ja tuottajat ruokatrendien viidakossa. Keskustelutilaisuudessa tarkastellaan vallitsevia ruokatrendejä ja kuluttajien toiveita sekä suunnataan katse tulevaisuuden ruokavalintoihin. Samalla pohditaan ruoka-alan toimijoiden roolia ja ruuantuotannon tulevaisuutta Suomessa. Aiheesta keskustelemassa on monipuolinen kattaus alan asiantuntijoita, jotka tarkastelevat ruokatrendejä niin kaupan, tuotannon, tutkimuksen kuin lainsäädännön näkökulmasta.

Tule kuuntelemaan keskustelutilaisuutta SuomiAreenaan BEPOP-lavalle (Kauppakeskus BEPOP, Yrjönkatu 22, Pori) maanantaina 10.7. klo 13.30–14.45. Keskustelu on nähtävissä myös MTV:n Katsomossa. Seuraa aihetta myös somessa #mitäsuomisyö2030!

Tilaisuutta juontaa Vappu Pimiä, ja panelisteina mukana ovat:

  • Ilkka Alarotu, kaupallinen johtaja, S-ryhmä
  • Elina Heino, tuottaja, Kivijärven tila
  • Johanna Mäkelä, ruokakulttuurin professori, Helsingin yliopisto
  • Sirpa Pietikäinen, europarlamentaarikko
  • Aarne Schildt, tuottaja, Bosgårdin luomutila

Iltapäivän aikana kuullaan kommenttipuheenvuoroja myös muilta ruoka-alan asiantuntijoilta.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Ilmastokokki, Lihasta-hanke, Luomuliitto ja Pro Luomu ry.

Nähdään Porissa!


Atria on Pohjoismaiden, Venäjän ja Viron johtavia liha- ja ruoka-alan yrityksiä. Olemme asiakkaidemme, henkilöstömme ja omistajiemme arvostama yli 110-vuotias yritys. Yrityksemme uusiutuminen ja kasvu perustuvat erinomaiseen kaupalliseen osaamiseen, tehokkaaseen toimintaan ja yhtenäiseen, kestävää menestystä arvostavaan toimintatapaan.

Päätuotteemme, Hyvä Ruoka, tuottaa paremman mielen ja kestävää arvoa kaikille sidosryhmillemme. Hyvä ruokamme on vastuullisesti ja eettisesti tuotettua, ravitsevaa ja turvallista. Liikevaihtomme vuonna 2016 oli noin 1,35 miljardia euroa ja palveluksemme oli noin 4 315 liha- ja ruoka-alan osaajaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Venäjällä ja Virossa. Atria Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä vuodesta 1994 lähtien.

Lisätietoja:
www.atria.fi
www.kokkaamo.fi
www.atriablogi.fi
www.atria.com

Avainsanat