Tiedotteet

Atria Skandinavian tehtaalle Tanskassa vientilupa Kiinan markkinoille

28.4.2014 10:00
Atria Skandinavian tehtaalle Tanskassa vientilupa Kiinan markkinoille

Atria-konserniin kuuluvalle tanskalaiselle 3-Stjernet A/S:lle on myönnetty vientilupa kuumennuskäsitellyille lihavalmisteille Kiinaan. Elintarvikevienti Kiinaan on perinteisesti ollut hyvin tarkoin rajoiteltua. Nyt maailmanlaajuisesti ensimmäiset luvat kuumennuskäsitellyille lihavalmisteille on myönnetty kolmelle  tanskalaiselle elintarvikealan tehtaalle, joiden joukossa Atrian 3-Stjernetin tuotantolaitos on.

-Tanskan elintarvike- ja maatalousministeriön (Minister for Food, Agriculture and Fisheries) mukaan maan vientipotentiaali Kiinaan on nyt arvioituna vähintään 250 miljoonan Tanskan kruunun luokkaa, kun muiden viranomaisten arviot ovat selvästi tätä suuremmat. Lupaa on neuvoteltu kuuden vuoden ajan Tanskan ja Kiinan viranomaisten välityksellä. Kiinan lupaviranomaiset vakuuttuivat 3-Stjernetin lihatuotteiden huippulaadusta ja sisäisen laaduntarkkailun toimivuudesta. Luvan myötä meillä on nyt ainutlaatuinen pääsy Kiinan markkinoille, minkä luonnollisesti koemme äärimmäisen kiinnostavana mahdollisuutena, kommentoi Atria Skandinavian liiketoiminta-alueen johtaja Tomas Back.

3-Stjernet kuuluu Atria-konsernin Atria Skandinavian liiketoiminta-alueeseen. Yhtiö on perustettu vuonna 1950, se sijaitsee Tanskan Horsensissa.


Lisätietoja:
Tomas Back, liiketoiminta-alueen johtaja, Atria Skandinavia, puh. +46 70 348 00 05.


 Linkkejä:

www.3-stjernet.dk/
www.atria.se/
www.atriagroup.com

 

 

 


Atria Suomi on osa kasvavaa ja kansainvälistä elintarvikealan yritystä Atria Oyj:tä. Atria on yksi johtavista ruoka-alan yrityksistä Pohjoismaissa,Venäjällä ja Baltian alueella. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2013 noin 1 411 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa on lähes 5 000 henkilöä. Atria Suomen tuotantolaitokset sijaitsevat Nurmossa, Kuopiossa, Kauhajoella, Forssassa, Sahalahdella ja Jyväskylässä. Atrian juuret ulottuvat vuoteen 1903,jolloin perustettiin sen vanhin omistajaosuuskunta. Atria Oyj:n osakkeet listataan Nasdaq OMX Helsinki Oy:ssä.

Linkkejä: www.atria.fi ja www.atriagroup.com

Avainsanat