Atria oli ensimmäinen suomalaisyritys, joka sai luvan viedä sianlihaa Kiinaan. Ensimmäiset lihaerät saapuivat Kiinaan kesäkuussa 2017.
Atria tarjoaa Kiinan markkinoille puhdasta ja turvallista sianlihaa laatutietoisille kuluttajille. Suomessa sikojen ruokinta perustuu kotimaiseen rehuun, kasvattaja viljelee eläinten tarvitseman viljan pääosin itse omilla pelloilla. Myös antibioottien käyttö on vähäistä. Kiinassa pohjoismaisuuteen liittyy positiivisia mielikuvia, kuten puhtaus, luonnollisuus ja laadukkuus.
Laadukkaat elintarvikkeet kiinnostavat kiinalaisia
Kiinassa kaupunkien ja maaseudun asukkaiden kulutus kasvaa tulevina vuosina nopeasti. Kuluttajia kiinnostavat yhä enemmän laadukkaat, ekologiset, räätälöidyt ja turvalliset elintarvikkeet. Eläinperäisten tuotteiden kulutuksen kasvu jatkuu, mutta kysyntä kasvaa myös pidemmälle prosessoiduissa kasviperäisissä tuotteissa. Sianlihan kysyntä ja tarjonta tasapainottuvat hiljalleen.
Sika on ylivoimaisesti Kiinan suosituin lihalaji. Kiinassa syödään puolet maailman sianlihasta, yhteensä 54 miljardia kiloa. Possu on myös ehkä kaikkein olennaisin kiinalaisen keittiön raaka-aine ja tärkeä osa kiinalaista kulttuuria. Kiinan kotia tarkoittava kirjoitusmerkkikin koostuu kahdesta osasta: katto ja sika.
Kiinalainen ruokakulttuuri
Atrialla on viennin myötä innostuttu tutustumaan lähemmin kiinalaiseen ruokakulttuuriin. Maan ruokakulttuuri on monipuolista, ja eri alueilla syödään varsin eri tavoin maustettuja ruokia. Nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että mitä pohjoisemmaksi mennään, sitä tulisempaa ruoka on.
Kiinalainen ruokakulttuuri voidaan jakaa kahdeksaan kulinaristiseen traditioon tai kahteentoista keittiöön. Nämä eroavat toisistaan maantieteen, historian ja kulttuurin vuoksi. Kaikki nämä suuntaukset perustuvat Kiinan neljään pääkeittiöön, jotka ovat Shandongin keittiö, Sichuanin keittiö, Kantonin keittiö sekä Jiangsun keittiö.