Kirjoittajat

Juha Gröhn

Juha Gröhn on Atria-konsernin eläkkeelle jäänyt toimitusjohtaja. Hänelle ruoka on rakas toimiala, koska hyvää, laadukasta ruokaa on hienoa valmistaa ja kaupata. Toimeliaan miehen arki on usein kiireistä, ja Juhan tavoitteena onkin oppia ottamaan elämä välillä vähän rennommin. Hänet saavat hyvällä tuulelle arjen hauskat tapahtumat sekä muiden ihmisten hymyt. Juha rentoutuu hyvän ruoan, lukemisen, metsätöiden, mökkeilyn ja liikunnan parissa. Ruokabravuureita miehellä on monia. Esimerkiksi kokonaisena puuhiiligrillillä paistettu, yrteillä ja kasviksilla täytetty naudan sisäfilee tai leivinuunissa ylikypsäksi paistettu vain suolalla maustettu sian lapa, etuselkä tai kylki – tämän ruoan voi huolettaa heittää aamulla metsään lähtiessä uuniin ja nauttia illalla mökille palatessa.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Mika Ala-Fossi

Mika Ala-Fossi on Atria Suomen toimitusjohtaja. Hän on nähnyt jo pitkän taipaleen yrityksen matkaa ja sen kehityksen maakuntasarjapeleistä kansainvälisten areenojen sarjaan. Tätä kehitystä hän katsoo erityisellä ylpeydellä. Mika nauttii hetkistä, kun pääse eteläpohjanmaalaisille markkinoille, pesäpallopeliin tai mihin tahansa tapahtumaan, jossa käristetään perinteistä ”kärväriä” – niissä hetkissä, käristemakkara kourassaan, hän aistii aidosti hyvää yhteistä fiilistä. Vapaa-ajallaan mies rentoutuu metsä-, metalli-, puu- ja maatöiden parissa. Talvisin lähes kaikki vapaa-aika hujahtaa jäähallien uumenissa kiekkojunioreita valmentaen. Mika nauttii mieluisimmin ateriansa kaikessa rauhassa aamukuuraisen Alajoen peltomaisemassa toisessa kädessään kahvikuppi ja toisessa lauantaimakkaravoileipä.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Antti Paavilainen

Antti Paavilainen on Atria Suomen vähittäiskauppa- ja Food Service -sektoreiden myynnistä vastaava johtaja. Hänen mielestään Atria on hieno yritys, jonka loistavista tuotteista on helppo olla ylpeä. Työssään Antti nojaa tavoitehakuiseen toimintaan sekä ihmisten kuunteluun ja tasapuoliseen kohteluun. Esimiehenä työskentelykin on silti jatkuvasti kehittymisen paikka. Arjen ilot tekevät elämästä antoisaa ja erityisesti lasten onnistumiset sykähdyttävät. Urheilu, etenkin sulkapallon pelaaminen vie ajatukset pois töistä. Ruoanlaitossa Antti panostaa grillaamiseen – läpi vuoden.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Patrik Lindholm

Patrik Lindholm on Atrian HR-johtaja. Patrik on sitä mieltä, että tyytyväisyys on taantumuksen tae, joten hän kehittääkin jatkuvasti sekä itseään että työympäristöään. Myös Atrialla, vaikka yhtiössä ollaankin jo alan parhaita! Vapaa-aikana tämän HR-taiturin rentoutumisen elementtejä ovat perheen kanssa vietetty aika, hyvä kirjallisuus, metsäretket ja saunominen – näitä vapaasti yhdistellen. Tärkeisiin ruokahetkiin Patrik grillaa täyslihaa, vaikka muuten erityisesti pekoni ilahduttaa aina.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Merja Leino

Merja Leino on Atria-konsernin vastuullisuusjohtaja. Hän on työskennellyt Atrialla yli 20 vuotta ja sinä aikana atrialaisuus on muodostunut vahvaksi arvoksi. Merjan mukaan Atria = rehtiä suomalaista tekemistä kuluttajan parhaaksi. Tiedonjanoisen Merjan mielestä pahinta olisi pysähtyä paikoilleen; aina on varaa kehittyä. Hän arvostaa hyvää ruokaa sekä sen takana olevaa koko ruoantuotannon ketjua. Vapaa-ajalla Merja unohtaa arjen murheet hevosten parissa. Ja kaiken yläpuolella ovat tietysti lastenlapset! Arkena Merja pyöräyttää nopeasti broilerisalaatin, mutta viikonloppuna naudan sisäfilepihviä ei voita mikään.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Tapani Potka

Tapani Potka on Atrian teknisten toimintojen johtaja, joka vastaa myös toimitusketjun hallinasta ja materiaaliostoista. Erityisen ylpeä atrialaisuudestaan hän on siksi, että saa tehdä töitä arvostetussa yrityksessä yhteistyössä muiden yritykseen sitoutuneiden ihmisten kanssa. Tapani nauttii työstään ja vapaa-ajallaan hän liikkuu mielellään luonnossa patikoiden tai kuntoilee. Kaikenlainen rakentelu on miehen sydäntä lähellä. Kun ruoasta puhutaan, on grillaaminen kaikissa muodoissaan se tärkein ruokahetki.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Rauno Väisänen

Rauno Väisänen on Atria-konsernin kehitysjohtaja. Hän on atrialainen isolla A:lla, sillä Atria on ollut hänen ainoa työnantajansa. Rauno on ollut aina ylpeä työstään, koska yhtiön toiminnan ydin on ollut hyvä ja turvallinen ruoka, koko ruokaketjuun osallistuvien ihmisten osaamisen kehittäminen ja toimintaan osallistuvista ihmisistä huolehtiminen. Hyvä, yhdessä valmistettu ja nautittu ruoka onkin asia, joka saa hänet hymyilemään. Miehen omat ruokabravuurit liittyvät liharuokien valmistustapoihin: herkullisin erikoisuus on itsetehdyt makkarat, mutta kokkaamistakin parempi hän on lastenlastensa viihdyttämisessä. Vapaa-ajallaan Rauno rentoutuukin parhaiten kesämökillä yhdessä perheen ja ystävien kanssa, kunhan muistaa tasaisin väliajoin käydä kalassa.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Jaakko Kohtala

Jaakko Kohtala on AtriaSika-palvelun johtaja. Jaakko pitää tärkeänä atrialaista arvomaailmaa, johon on helppo samaistua. Tuottajaomisteisuus ja heidän uskonsa Atriaan motivoi eteenpäin. Jaakko tykkää tiedon keräilystä, erityisesti maatalouden, talouden ja urheilun saralta. Numerot jäävät helposti Jaakon mieleen ja niiden avulla on helppo hahmottaa erilaisia kokonaisuuksia.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Jani Vänskä

Jani Vänskä on Atria Suomen vientipäällikkö, jonka vastuualueena on Kiinan vienti. Kiinalainen kulttuuri on tullut Janille tutuksi jo vuosien takaa ja häneltä löytyykin vankka tausta Kiinan teollisuuden parista jo ennen Atriaa. Jani elää ja kirjoittaa kiinaa. Myös kiinalainen keittiö sichuaninpippureineen on vienyt täysin miehen sydämen. Mikään ei virkistä niin kuin sopivan tulinen ruoka!

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Seppo

Seppo työskentelee Atrialla myyntipäällikkönä ja tekee kotimaan teollisuusmyyntiä ja -vientiä. Hän arvostaa erityisesti Atrian juuria ja sitä, että yhtiö on tuottajiensa omistama. Se jos mikä saa miehen ylpeäksi. Samoin se, miten Atrialla hommat ylipäätään hoidetaan. Sen takana on helppo itse seisoa. Seppo toivoisi kehittyvänsä edelleen myynnin ja viennin maailmassa, erityisesti viennin monipuolistamisessa.
Paremmalle mielelle miehen saa perhe ja hyvä ruoka sekä siinä onnistuminen. Seppo onkin intohimoinen kokki, jonka motto on, että ”hyvä pihvi, ei perunoita kaipaa”. Grillissä hän valmistaa mieluiten naudan entrecotepihvin kasvislisukkeilla. Arkisin Seppo rentoutuu kuntosalilla, ja muutaman kerran vuodessa hän tekee vaellusreissuja erityisesti Suomen lappiin. Sosiaalisena ihmisenä Seppo kokee olevansa juuri oikeassa paikassa myyntimiehenä kauppaa tehden.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Anna

Anna on toiminut urallaan Atrialla useissa eri tehtävissä. Tällä hetkellä hän työskentelee tuoteryhmäpäällikkönä Atria Ruotsin siipikarjaliiketoiminnassa. Hän nauttii siitä, että saa olla eturintamassa kehittämässä atrialaista ruokakulttuuria eteenpäin. Anna rentoutuu kutomalla villasukkia sohvan nurkassa tai vaihtoehtoisesti lenkkeilemällä ja lujaa. Hän on luonteeltaan vilkas, innostuu asioista helposti ja on perinyt äidiltään ominaisuuden nauraa vedet silmissä. Arkisin Anna kokkaa helppoa ja vaivatonta arkiruokaa – viikonloppuisin ruoanlaittoon panostetaan enemmän. 

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Mervi

Mervi työskentelee Atrialla tutkimus- ja tuoteryhmäasiantuntijana. Hän kokee tyytyväisyyttä siitä, että on saanut olla mukana aitiopaikalla tarkastelemassa Atrian tapaa tehdä töitä. Se on tapa, jossa oikeanlaiselle ylpeydelle ja onnistumisen ilolle on aina oma paikkansa – oli sitten kyse kananlihan pakkaamisesta tai tuoteryhmätekemisistä. Mervi on huomannut, että iän karttuessa tulee yhä selvemmäksi, että aina ja kaikessa voi kehittyä. Avoin mieli on hyvä työase. Hymyn Mervin huulille tuo lapsenlapsen lause: ”Mummi, rakastan sinua”. Mummina oleminen onkin Mervin vahvuus. Kotona Mervi viettää aikaa perheen kesken ja miehen kokkaaman hyvän ruoan parissa.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Minna

Minna on  rekrytointiasiantuntija. Hän harrastaa muun muassa ulkoilua, remontointia, elokuvia ja musiikin kuuntelemista. Minnan nelihenkisen perheen arkea piristää myös koira. Minnan on touhukas tyyppi ja tekee luontevasti montaa asiaa yhtä aikaa. Tämä näkyy myös hänen kokatessaan, sillä ruoka on saatava pöytään nopeasti ja helposti. Siksi broilerin fileesuikaleet ovatkin Minnan ruokabravuuri: ne taipuvat kätevästi moneen muotoon. Minna on erittäin ylpeä Atriasta työnantajana – hymyn hänen kasvoilleen etenkin keväisin tuovat kyvykkäät ja innokkaat kesätyönhakijat.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Hanna

Hanna työskentelee markkinointipäällikkönä Atrian viennissä. Hän on ylpeä atrialainen etenkin siksi, koska yritys sitoutuu sataprosenttisesti suomalaiseen lihaan. Työssään viennin markkinoinnissa Hanna haluaa kertoa suomalaisen lihan hienoa tarinaa ihmisille Suomen rajojen ulkopuolella ja löytää uusia markkinoita atrialaisten tuottajien tuottamalle lihalle. Hannan suun herähdyttävät hymyyn keväisin syntyvät pikkuvasikat, työmatkan varrella majaileva pehmisauto ja äidin tekemä jauhelihakastike. Hanna on erityisen hyvä tekemään ruokakuvapäiväkirjoja matkaillessaan. Hänen ruokabravuurinsa on lasagne.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Maria H

Maria H. on Atrian vastuullisuuspäällikkö. Hänestä on hienoa työskennellä yrityksessä, jonka arvomaailma kohtaa hänen omansa suomalaisen työn ja ruoan arvostuksessa. Hän kokee, että Atrialla tehdään töitä tinkimättömällä ammattitaidolla, laadukkaasti. Vapaa-ajallaan Marian tapaa pesäpallokentillä tai kokeilemassa uusia lajeja ennakkoluulottomien työkaveriensa innoittamana. Iloa arkeen hän saa jälkikasvunsa edesottamuksista ­– jos eivät lasten jutut naurata heti sattuman hetkellä, niin hymyilyttävät ne viimeistään illalla. Maria on taitava laittamaan pöydän koreaksi niin arjen kiireessä kuin juhlassakin tuunaamalla Atrian valmisruokia ja puolivalmisteita. Niillä hän ruokkii perheensä ylpeydellä ja täysin huoletta – silloin hän ainakin tietää, miten ja minkälaisista raaka-aineista ruoka on valmistettu.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Anne R

Anne R. työskentelee Atrian alkutuotannossa siipikarjarehujen kehittämispäällikkönä. Hän on ylpeä siitä, että Atria käyttää tuotteissaan vain kotimaista lihaa ja tekee täysillä töitä kotimaisen ruoantuotannon puolesta.
Anne haluaisi kehittyä agilityssä: ”Koira osaa paremmin kuin minä.” Hyvä hän on sienestämisessä, vaikkei itse sieniä syökään.
Annea hymyilyttää, kun häntä kehutaan loistavaksi kokiksi, vaikka hän on todellisuudessa vain tuunannut ja lämmittänyt Atrian tuotteita. Vaikka kokki ei olisi kummoinen, perheessä syödään aina hyvin.
Anne rentoutuu ystäviensä ja espanjanvesikoiransa kanssa metsälenkeillä ympäri vuoden. Hän nauttii katsellessaan, kun koira saa juosta vapaana sydämensä kyllyydestä. Anne tekee mysteeripalapelejä, joissa kannen kuva on erilainen kuin valmis palapeli. ”Tuhannen palan palapelissä on tuhat onnistumista”, hän lainaa kollegaansa.
Tärkeään hetkeen Anne kokkaa alkuruoaksi kukkakaalikeittoa ja pääruoaksi kanaa béarnaisekastikkeessa tai naudan filettä rosépippurikastikkeella. Niiden kanssa tarjoillaan lyttypottuja sormisuolalla ja valkosipulivoilla höystettynä.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Eeva

Eeva työskentelee Atrialla tuoteryhmäpäällikkönä. Häntä motivoi työ suomalaisen ruoantuotannon puolesta – sen parempaa ei hänen mielestään voisi olla. Työkaverit ja ihmisten kanssa työskentely tuovat lisäiloa muutenkin mielekkääseen työhön. Ulkoilu on Eevan rakas harrastus. Hän paineleekin ovesta ulos säällä kuin säällä, sillä luonnossa liikkuminen muuttaa huononkin päivän aina lopulta hyväksi. Lisäksi Eeva terävöittää aivojaan silloin tällöin korttimuistipelin parissa. Siinä hän onkin aika haka! Juhlan aikaan Eeva kokkailee mieluusti ranskalaisen keittiön herkkuja suomalaisella twistillä. Ei mitään liian hienoa, mutta klassisia makuja kuten sienikeittoja, risottoja ja uuniruokia. Arkena hänen bravuurinsa on pikaisesti, yleensä edellisen päivän tähteistä, kasattu ja tuunattu wokki tai risotto.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Elina

Elina työskentelee markkinointipäällikkönä. Hän on ylpeä omasta atrialaisuudestaan: siitä, että Atria käyttää suomalaista lihaa ja on suomalainen, rehti yritys. Elina hymyilee hyville tyypeille ja hauskoille jutuille. Urheilu itse tehtynä tai penkiltä katsottuna rentouttaa parhaiten. Elina ei brassaile kokkaamisillaan, mutta kun vaikutus pitää tehdä, se tehdään oluthöystetyllä merimiespadalla.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Hanne

Hanne on Atrian viestintäjohtaja. Hänestä on hienoa olla mukana Atrialaisten huippuammattilaisten joukossa. Hannea motivoi tunne siitä, että hän tekee tärkeää työtä ja voi omalla työpanoksellaan kehittää Atriaa paremmaksi. Erityisen hyvä Hanne on siinä, että hän osaa hakea tietoa ja malleja uuden oppimiseen. Mutta yhdestä asiasta hän ei ole kovin innostunut: ruoanlaitosta. Se nolottaa häntä hieman, koska Atria on ennen kaikkea ruokatalo. Ruoanlaiton sijaan Hanne rentoutuukin pyöräillen, juoksemalla tai hiihtämällä. Hänet löytää usein myös maatalonsa piha-askareista tai painikatsomosta omaa poikaa kannustamasta. Hannen elämän suola on onnelliset hetket arjen keskellä: perhe, ystävät ja yhdessä oleminen.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Jari

Jari työskentelee Atrian asiakkuuspäällikkönä. Hän on ylpeä siitä, että saa työskennellä kotimaisessa yrityksessä, jonka toiminta näkyy valtakunnallisesti koko Suomessa. Hän kokee, että atrialaiset ammattilaiset ovat aidosti asiakkaan asialla työssään. Jarin saavat hymyilemään iloiset kasvot ruokapöydän ympärillä ja onnistuneen ruoan maku. Hän harrastaa kesäisin uistelua Pielisen aavalla. Talvella Jarin löytää sivakoimasta hiihtoladuilta tai pistämällä jalalla koreasti tanssikursseilla. Erityisinä merkkipäivinä hän nautiskelee mieluiten juhlavaa liharuokaa. Arjen pyörityksessä reseptit hukkuvat helposti Jarin käsissä, ja ruoat valmistuva siten luovasti improvisoiden.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Juha

Juha on ammatiltaan broileryrittäjä ja maanviljelijä. Hän kokee, että atrialaisuudessa korostuu erityinen yhteenkuuluvuus – sekä onnistumiset että haasteet ovat yhteisiä. Juha on erittäin ylpeä saadessaan kuulua Atrian Perhetilallisiin. Vapaa-ajallaan hän harrastaa monipuolisesti muun muassa liikuntaa: lentopalloa ja kuntosalilla treenaamista, talvella hiihtämistä. Juhlahetkeen Juha kokkailee alkuun leivitettyä valkohomejuustoa pannulla pariloituna mustaviinimarjahillon kera, pääruuaksi konjakissa liekitettyä sisäfilettä, sipulia, kasviksia ja salaattia. Jälkiruuaksi oman puutarhan luumuruukkua. Juha tulee hyvälle mielelle antamisen ilosta ja onnistumisista omassa työssään.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Juha-Petri

Juha-Petri työskentelee omien sanojensa mukaan sekatyömiehenä broilereiden alkutuotannossa. Sikatilan poikana ja pienen viljatilan omistajana hän arvostaa Atrian sitoutumista 100-prosenttiseen suomalaiseen lihaan. Juha-Petri jakaa kolmen lapsensa onnistumiset ja harrastuksista saadut ilon hetket. Lasten harrastusten lisäksi kalenteria täyttää viljatilan työt sekä asunto-autoilu. Ruoanlaitto on asia, jossa Juha-Petri haluaisi kehittyä. Yläasteen kokkitunneista on vierähtänyt aikaa ja niinpä Juha-Petri keskittyy lähinnä grillaamiseen. Yksi hänen ehdottomista lemppareistaan on pintamaustettu possun sisäfilee ja vaimon valmistama tomaattikastike perunoiden ja juuresten kanssa.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Jukka

Jukka on tutkimuspäällikkö, jonka mielestä on kunnia-asia olla edistämässä suomalaista maatalous- ja ruokakulttuuria sekä alan taloutta. Oivallus – eli kansainvälisesti ilmaistuna insight – on työn suurin ilo.

Vapaa-ajalla Jukka pelaa huonoa sählyä ja tennistä sekä kohtuullista golffia. Iltaisin ja öisin hioo taktiikoita panssarivaunun komentajana World of Tanksissa. Musiikillisesti Jukka rentoutuu kuuntelemalla Šostakovitšin ja Metallican sinfonioita. Hän on myös armoton YouTube-ohjeilla toimiva tee-se-itse-mies ja pitää kotiväen jännitystä yllä remppaamalla kaiken itse putkistoista autoihin. Kaikille reseptivinkkejä etsiville Jukka neuvoo, että kasvissosekeitosta tulee hyvää, kun sekaan pilkkoo Atrian lihapullia.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Katja

Katja työskentelee Atrian tuotekehittäjänä. Kipinän ammattiinsa Katja sai isoäidiltään – työ ruoan parissa on hänelle kutsumusammatti. Työnantajaansa hän arvostaa etenkin siksi, että yrityksen juuret ovat suomessa ja kotimaisissa tuottajissa. Vapaa-ajallaan Katja harrastaa kotimaanmatkailua yhdessä perheensä kanssa. Talvisin Lapin laskettelumatka tuo elämään jotakin sellaista mitä odotetaan läpi pimeän syksyn. Kesällä Katja singahtaa koiran kanssa lenkille mieluiten aamulla, kun kaikki muut vielä nukkuvat. Katja nauttii siitä, että saa laittaa ruokaa isolle, mieluiten mahdollisimman puheliaalle, seurueelle läheisiä ja rakkaitaan. Silloin hänen hyppysissään tuunautuvat kokeellisemmatkin reseptit – ahkera reseptien testaaja ei nimittäin valmista samanlaista ruokaa kahta kertaa.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Kimmo

Kimmo on työskennellyt yrittäjänä ja Atria Mestarina jo vuodesta 2001 lähtien. Hän on ylpeä, mahdollisuudestaan tehdä oman työnsä kautta tunnetuksi kotimaisia laadukkaita Atrian tuotteita. Asiakastyössä on valttia omata hurttia, tilanteeseen sopivaa huumoria­, ja sitä hyväntuuliselta Kimmolta löytyy kosolti. Hän rentoutuu kesällä tekemällä kanoottiretkiä Suomen vesistöissä ja syksyllä jokavuotisella Lapin kalastusreissulla. Kimmon kesän ruokabravuuri on grillattu naudanmaksa uusien perunoiden ja tankoparsan kera.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Susanna

Susanna työskentelee kehityspäällikkönä Atria Nauta -ketjussa. Hänet valittiin Atrian vuoden somettajaksi 2022. Susanna on ylpeä työstään, sillä hän saa tehdä töitä kotimaisen naudanlihan ja sitä tuottavien ihmisten kanssa. Samalla hän saa olla mukana suomalaisen maaseudun elinvoimaisessa kehitystyössä ja pääsee vaikuttamaan eläinten oloihin. Susannan saavat hymyilemään tutut tuottajatilanimet lihapaketeissa kaupan hyllyssä. Vapaa-ajallaan hän rentoutuu parhaiten paikassa, jossa näkee kauas ja voi viivähtää ilman hoppua. Susanna valmistaa mutkatonta ruokaa, mutta liharaaka-aineen suhteen hän on tinkimätön. Pihvinaudasta valmistettu pihvi tai paisti on Susannan ruokabravuuri. Kastikkeita hän ei juuri valmista, sillä hyvän lihan makua ei Susannan mukaan kannata peittää. Paistit hän peittelee pekonilla – siten paisti pysyy maittavan mehukkaana.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Leena

Leena työskentelee Atrian alkutuotannossa. Kesäisin hän rentoutuu uittamalla varpaitaan liplattavassa järvivedessä. Talvisin veri vetää laduille: parhaiten suksi luistaa ja mieli lepää napapiirin pohjoispuolella. Tehokkaaksi matkanjärjestäjäksi tunnustautuva Leena viihtyy mainiosti myös perheen yhteisillä matkoilla etelän lämmössä. Leenaa hymyilyttävät mukavat ruokapöytäkeskustelut sekä kaikki ruoat, joissa on kermaa, pekonia, aurajuustoa tai kaikkia näitä samalla kertaa. Hänen ruokabravuurinsa onkin viljapossun lankkupihvistä kiedottu rulla, jonka sisään tulee pekonia ja aurajuustoa. Leena on ylpeä työnantajastaan, sillä hänen mielestään Atria on vastuullinen ja uudistuva yritys, joka tekee ihmisten elämästä parempaa tarjoamalla mahdollisuuksia hyviin ruokahetkiin arjessa ja juhlassa.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Marika

Marika työskentelee tuoteryhmäpäällikkönä valmisruokaliiketoiminnassa. Hän arvostaa sitä, että Atrialla ollaan, mitä luvataan – asiat tehdään reilusti, reippaasti ja rempseästi. Hänen ammatillisena tavoitteenaan on oppia tuntemaan kuluttajien tarpeita entistä paremmin, jotta hän osaisi ennakoida kuluttajien toiveita ja tarpeita jopa viiden vuoden päähän. Marika rentoutuu kesällä teiden tukkona asuntovaunun kanssa, meloen ja uiden. Talvisin hän nauttii hiihtämisestä ja pulkkamäestä, jonne hän nykyisin pääsee luontevasti lastensa varjolla livahtamaan. Helposti innostuvan Marikan suu kääntyy helposti hymyyn hulvattomien työkavereiden hauskoista jutuista – kotosalla ilon hetkiä tarjoavat kolme vauhdikasta lasta. Hänen ruokabravuurinsa on uuniperunat, hunajajuurekset ja naudan pippurifilee kermakastikkeella.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Marja

Marja työskentelee viestintäpäällikkönä. Hän nauttii työstään Atrialla, koska siinä saa välittää eteenpäin paremman mielen viestiä  kotimaisen hyvän ruuan puolesta. Lisäksi älyttömän hauska ja aikaansaava työyhteisö antaa virtaa arjen haasteisiin! Elämän maustaa tilannekomiikka, liikunta ja matkustaminen ja pientä jännitystäkin siihen syntyy lasten kisamatkojen myötä. Viikolla Marja pyöräyttää nopeat arkiruuat niistä aineksista, mitä jääkaapista sattuu löytymään ja tuunaa ennakkoluulottomasti valmisruokia. Viikonloppuna puolestaan on ihanaa istua pöytään, jossa odottaa miedolla lämmöllä pitkään haudutettu ruoka. Onnistumisia tulee silloin tällöin ruoan parissa - toisaalta pohjalainen harvoin myöntää epäonnistuneensa yhtään missään.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Olli

Olli työskentelee Atrian rahoitusjohtajana. Atrialaisuudessa hän arvostaa sitä, että yrityksessä on erittäin hyvä työilmapiiri, joka näkyy menestyksekkäänä tekemisenä ja siinä mitä saadaan aikaan. Ollin saavat hyvälle mielelle mukavat työkaverit, maukas ruoka sekä hyvä komediaelokuva tai kirja. Hän harrastaa muun muassa kuntosalilla treenaamista ja rullaluistelua tai pyöräilyä Espoon merimaisemissa sekä soittaa sähkörummuilla 1970- ja 80-lukujen heavy-klassikoita. Arkena Olli kokkaa mielellään aasialaistyyppisiä ruokia broilerista tai possusta. Juhlahetkiin hän tirauttaa pannulla sopivan kypsäksi Atrian takuumurean naudan pihvin.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Raija

Raija työskentelee markkinoinnissa. Atrialaisuus edustaa Raijalle mielikuvaa pellolta pöytään – kotimaisen lihan puolesta puhuminen on hänelle kunnia-asia. Raija haluaa oppia ja ymmärtää elämää kaikessa sen moninaisuudessaan. Hän harrastaa muun muassa pyöräilyä ja uimista, saunoo ja marjastaa sekä tapaa mielellään ystäviään hyvän ruoan äärellä. Tammikuussa blinit muikunmädillä muikistavat Raijan huulet ja juhannuksena grilliribsit kasvisnyyteillä saavat hänet hymyilemään. Raijan oma ruokabravuuri on naudan sisäfilee, punaviinikastikkeella ja uunikasviksilla.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Sanna P

Sanna on Atrian markkinoinnista vastaava johtaja. Hän on ylpeä siitä, että on töissä suomalaisessa yrityksessä, jossa koko ruokaketju on suomalaisten käsissä. Koska ruoka on myös terveyden ja hyvinvoinnin lähde, tehdyllä työllä on merkitystä kaikille suomalaisille. Sanna on intohimoinen käsitöiden harrastaja (kutominen, virkkaus, korujen tekeminen, tilkkutyöt) ja lukija, jolla on useampi kirja ja käsityö pöydällä samaan aikaan. Sanna nauttii hyvän ruoan ja seuran yhdistelmästä. Hänen oma ruokabravuurinsa on pitkään uunissa hautunut naudanliha sipulien ja kenties punaviinin kera.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Sofia L

Sofia työskentelee brändimarkkinointitiimissä ja toimii Atria 100 Nuorta Kokkia -koulutusohjelman rehtorina. Ruokaan aina suurella intohimolla suhtautunut, aikoinaan itsekin Atria 100 Nuorta Kokkia -koulutusohjelman suorittanut Sofia on onnellinen ja ylpeä saadessaan olla mukana edistämässä kotimaista, vastuullista ruokatuotantoa. Sofia on innokas kotikokki, jonka keittiössä valmistuu kaikkea eclaireista ja jäätelöstä tuorepastaan ja makkaroihin saakka, aina alusta asti itse tehden. Jos aika ja energia ovat työviikon päätteeksi kortilla, turvautuu Sofia helppoon perjantaibravuuriinsa, chorizolla ja kirsikkatomaateilla höystettyihin sinisimpukoihin ja tryffeliranskalaisiin, sekä edellisenä iltana esivalmisteltuun pataleipään. Keittiössä Sofian kaverina häärii poikaystävän lisäksi rakas perheenjäsen Kitchen Aid. Hyvän ruoan lisäksi Sofian saavat onnelliseksi täydellinen purjehdussää sekä sopivan kiltti hevonen.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Suvi

Suvi on ammatiltaan broilerintuottaja ja maatalousyrittäjä. Hän on ylpeä pohjalaisuudestaan, ja kokee myös atrialaisuuden edustavan pohjimmiltaan juuri pohjalaisia arvoja: sitä että tehdään kaikki aidosti, sisulla ja täydestä sydämestä. Suvi selviää Suomen pitkistä, synkistä talvikuukausista ajattelemalla hetkiä omassa kesäkeittiössä, missä valmistuu niin aamiainen, lounas, illallinen kuin yöllinen huikopalakin. Tuottajien asiaa aktiivisesti ajavan naisen saavatkin iloiselle mielelle juuri kesä, ystävät, skumppa ja grilli. Vaikka broilerintuotannossa ei Suvin mukaan ole eroa arjella ja pyhällä, niin perheessä vuoden jokaista viikonloppua juhlistetaan kolmen ruokalajin illallisella. Ruoanlaittoa rakastavan Suvin ehdoton ruokabravuuri ovat grillatut, savuiset vaahterasiirappi-ribsit.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Taneli

Taneli on ammatiltaan eläinlääkäri ja työskentelee AtriaSika-ketjun laatupäällikkönä. Hän on ylpeä atrialaisuudestaan, koska Atria on ainoa tuottajaomisteinen ja sataprosenttisesti suomalaisuuteen sitoutunut lihatalo. Hän arvostaa sitä, että yritys on tehnyt suomalaista ruokaa suomalaisille jo 110 vuoden ajan. Vapaa-ajallaan Taneli lukee, rakentelee, veneilee ja ulkoilee – toiveena olisi tulevaisuudessa kehittyä myös entistä paremmaksi telemark-hiihtäjäksi. Hänen ruokabravuurinsa on ”Juleribbe” eli norjalaisittain joulupöytään valmistettu porsaan paahtopaisti.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Timo

Timo on Atrian johtava työterveyslääkäri. Hän arvostaa suuresti sekä Atriaa työnantajana että työtovereitaan Atrialla – töihin onkin aina ilo tulla. Monipuolisella miehellä on yksi – vaatimaton - toive: kehittyä ihmisenä paremmaksi. Kesäisin urheilullinen Timo rentoutuu meloen ja talvella hiihtäen, mieluiten Lapissa tai Koillismaalla. Timon ruokabravuuri on konstailematon karjalanpaisti, tietysti Atrian paketista. 

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Tomi Nevala

Tomi on Atria Suomen Food Service -organisaation kehityspäällikkö. Hänestä on hienoa olla mukana Suomen johtavan lihatalon kehityksessä ja eteenpäin viemisessä. Tulevaisuuteen katsova Tomi pysyttelee mukana alan uusissa tuulissa niin teollisuudessa kuin ravintolapuolellakin. Kädentaidoistaan hän aikoo seuraavaksi kehittää ruhon paloittelun osaamistaan – vaikka pysyy se veitsi kädessä jo ennestään. Häntä ilahduttaa musta huumori, hyvä seura sekä maukas, kiireettömästi nautittu ateria. Vieraansa Tomi saa huokailemaan ihastuksesta tarjoilemalla hitaasti kypsennettyä, Heston Blumenthalin reseptin mukaan valmistettua kokonaista broileria. Lisäksi Tomi on yksi kolmesta kokista, jotka grillasivat Guinnesin maailmanennätyksen Lahden kisoissa keväällä 2017.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Tuomas H.

Tuomas H. on ammatiltaan eläinlääkäri ja työskentelee laatupäällikkönä AtriaNauta-ketjussa. Luonteeltaan pohdiskelevan Tuomaksen suupielet kääntyvät hymyyn elämästä itsessään. Hän rentoutuu missä tahansa muutaman syvän hengityksen tahtiin, mutta mieluiten tekee sen maastossa hiessä päin. Tuomaksen ruokabravuuri on "suomalaiskansainvälinen hyvinvointiateria", jonka alkupalana nautitaan ruisleipää avokadolla, raejuustolla ja mustikoilla, pääruokana oman puutarhan yrteillä maustettua paahtopaistia ja lisukkeena maustettuja mungopapuja sekä puikulaperunoita. Aterian jälkiruoaksi Tuomas tarjoaa survottuja oman puutarhan omenia raejuustolla ja auringonkukan siemenillä, lorauksella tyrnimehua ja lusikallisella juoksevaa hunajaa.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Ulla

Ulla on ammatiltaan maatalousyrittäjä. Hänestä on hienoa työskennellä tuottajana juuri Atrialle, joka arvostaa suomalaista lihantuotantoa. Toimeliaan tyyppinä Ullalla on usein tapana haalia itselleen välillä vähän turhan paljonkin tekemistä, mutta vapaa-ajallaan hän irtautuu velvollisuuksista tehokkaasti perheensä kanssa patikoiden ja ratsastus­harrastuksen parissa yhdessä tyttärensä kanssa. Ullan saavat hyvälle tuulelle hänen oma hullunkurinen perheensä, positiiviset ihmiset ja perheen lemmikkilehmä, Jemina. Herkutteluhetkiin hän kokkaa omaa ruokabravuuriaan Atrian takuumureaa naudan sisäfileetä ja kermaperunoita.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Sinikka

Sinikka työskentelee Atrian hankintajohtajana. Hänestä atrialaisuudessa parasta on, että saa tehdä töitä tuottajien omistamassa suomalaisessa, huippuammattilaisten lihaketjussa. Hän nautiskelee nähdessään miten hyvää yhdessä nautittu ruoka tekee ihmisille. Vapaa-ajalla Sinikka rentoutuu kuntoillen tai hyvän kirjan parissa, kesällä hän möyrii maata puutarhassaan. Ruoanlaitossa Sinikka toteaa olevansa parhaimmillaan perheen arjen muonittajana. Lihapullat tekevät aina kauppansa! Lisäksi hän hemmottelee perhettään ajoittain karjalaisella perunakukolla, jossa muhii possun niskaa tai kylkeä.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Anne P

Anne P. on johdon assistentti, joka on viihtynyt Atrialla jo pitkään. Ja mikäpä on töitä tehdessä, kun niitä saa paiskia elintarvikealan näköalapaikalla työstään innostuneiden, mukavien ja huumorintajuisten ihmisten kanssa. Annen vapaa-aikaan kuuluu matkustelu, kesämökkeily ja monipuolinen liikunta hyvässä seurassa. Välillä hänestä on kuitenkin rentouttavaa kävellä ihan yksin tai koiran kanssa luonnossa tai soudella peilityynellä järvellä. Ruoanlaitossa Anne kiinnittää aina huomiota terveellisyyteen ja monipuolisuuteen. Grillin ääressä hän testailee tasapuolisesti erilaisia Atrian tuotteita, pääasiassa broileria, possua, nautaa – joskus makkaroitakin. Niiden seuraksi Anne grillaa vihanneksia ja tekee kevyitä salaatteja yhdessä ruoanlaitosta innostuneen tyttärensä kanssa.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Pasi

Pasi toimii johtotehtävissä markkinoinnissa ja tuotekehityksessä. Hänen mukaansa atrialaisuus on myönteisen pohjalaisuuden ilmentymä: kun sovitaan jotain, se sitten hoidetaankin. Pasia ilahduttaa arjen harmiton huumori, jota löytyy joka kulman takaa, kun vain osaa katsoa. Hänellä on jalo tahto kehittyä ihmisenä – ja kärsivällisyydessäkin olisi parantamisen varaa. Vapaa-ajalla Pasi rentoutuu lasten ja nuorten lentopallovalmentajana. Ruoanlaitossa grillaus on ehdoton ykkönen, mutta silloin tällöin Pasi eksyy tekemään kokeiluja klassisen ranskalaisen keittiön maailmassa.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Tuomas K.

Tuomas K. työskentelee valmisruokaliiketoiminnasta vastaavana johtajana. Hän ihailee Atrian pitkäjänteistä ja suoraselkäistä työtä kotimaisen ruoan eteen ja kantaa itse kortensa kekoon kehittymällä työssään jatkuvasti. Niin töissä kuin töiden ulkopuolellakin Tuomasta ilahduttavat ihmisten aito hyväntuulisuus ja ystävällisyys. Positiivisuus onkin Tuomaksen salainen ase! Ruonlaitossa lasten nälkä ja sen sivuoireet määräävät usein tahdin, mutta jauhelihakastike tai nakit muusilla hiljentävät äänekkäimmätkin kriitikot. Kun aikaa on enemmän, Tuomas laittaa uuniin Atria Pulled Porkia tai Beefiä tai Atrian Takuumureaa nautaa pannun kautta.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Anu

Anu työskentelee tutkimus- ja tuotekehitysjohtajana. Hän on ylpeä atrialainen siksi, että Atria on suomalainen, perinteikäs elintarvikeyritys, joka haluaa kehittää suomalaista pellolta pöytään ketjua ja toimia siinä vastuullisesti. Itsessään Anu haluaisi kehittää kärsivällisyyttään. Mokkapalojen leivonnassa hän on jo varsin hyvä, kiitos pojan jalkapalloharrastuksen. Perheen kanssa vietetty aika ja lasten onnellisuus saa hymyn huulille. Myös yhteinen ateriahetki hyvän ruoan ja juoman äärellä saa hyvälle mielelle.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Kaija

Kaija työskentelee henkilöstön kehittämispäällikkönä. Hänestä on erityisen mukavaa että riippumatta siitä, missä hän kulkee, työssään tai vapaa-ajalla, Atria tunnetaan aina. Ihmisillä on paljon hyviä ja mielenkiintoisia muistoja Atrian tuotteista ja ruokahetkistä. Tilannekomiikka sekä hyvät tarinankertojat saavat Kaijan hymyilemään. Läsnäolon taitoa Kaija haluaisi itsessään kehittää. Erityisen hyvä Kaija on omien lastensa äitinä ja vapaa-ajalla hän rentoutuukin parhaiten perheensä ja ystäviensä parissa. Kaijan ruokabravuuri on lasagne, mutta arjen pelastuksena toimii hunajamarinoidut broilerinsuikaleet. Kaija palkittiin Atrian vuoden 2018 somettajana.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Jussi

Jussi työskentelee kokkina Atrian keskuskeittiössä. Hänestä on hienoa tehdä töitä Suomen johtavassa elintarvikeyrityksessä. Erityisesti Jussi pitää atrialaisesta tekemisen meiningistä. Jussi pysyttelee itsekin keittiöalan aallonharjalla: häntä kiinnostaa etenkin makumaailmojen yhdistäminen ja uusien raaka-aineiden käyttö. Positiivinen ja ulospäinsuuntautunut Jussi muistuttaa, että koko ajan tulee kehittää itseään myös ihmisenä. Hän nauttiikin uusista tilanteista ja uusiin ihmisiin tutustumisesta. Kotioloissa Jussi rentoutuu maastopoluilla pyöräillen sekä keskikesällä isoa kuhaa narraten. Veljen lapset ovat houkutelleet Jussin uudelleen laskettelun pariin. Hyvä laji adrenaliinin nostattamiseen! Yksittäistä ruokabravuuria ammattikokilla ei ole – aina pitää tarjota parasta.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Jukka M

Jukka M. vastaa Atria-konsernin tietohallinnosta. Jukkaa ilahduttaa se ajatus, että atrialaisten tuotteiden kautta hän saa olla mukana suomalaisten arjessa ja juhlassa joka päivä. Vapaa-ajalla kalastus, etenkin perhokalastus, vie miehen mukanaan. Jukka on myös intohimoinen itsensä liikuttaja. Jääkiekko on lajeista ykkönen ja todellisen paluun juurilleen hän on tehnyt kiekkokoulun ohjaajana. Sieltä saa aina energiaa! Jukalle jokainen ruokahetki on tärkeä, mutta kotioloissa erityisesti grillaus on Jukan vastuulla. Perhe on myös rankannut Jukan keskuudestaan parhaaksi spagettikastikkeen tekijäksi.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Mikko

Mikko on atrialainen eläinkuljettaja. Hänestä on hienoa työskennellä Atrialla, sillä asiakkaita kohdellaan viimeisen päälle – niin eläimiä kuin ihmisiäkin. Työkavereidenkin kanssa juttu luistaa ja hommat hoituvat hyvässä yhteistyössä. Mikko on mielellään avuksi niin työ- kuin muillekin kavereille pienissäkin asioissa. Parasta ajanvietettä seurallisen miehen mielestä on kavereiden ja perheen kanssa oleminen. Mutta ei ruoanlaiton merkeissä, sillä Mikko ei itse kokkaa!

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Jyri

Jyri on vuoden 2017 Atria Trainee -ohjelman suorittanut tulevaisuuden osaaja.  Tamperelaislähtöinen Jyri on kenttämyyntipäällikkönä syvästi vaikuttunut Atrian toimintatavoista ja kulttuurista.  Positiivisesti ajatteleva Jyri uskoo yhteisöllisyyteen ja yhdessä tekemiseen, joka tuo työpaikalle hyvän fiiliksen. Vapaa-ajallaan nuori mies löytää hyvän mielen keittiöstä, jossa innokas kokki kokeilee taitojaan mielellään uusien ja erikoisten herkkujen kanssa.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Jonatan

Jonatan on vuoden 2017 Atria Trainee -ohjelman tulevaisuuden osaaja. Turun saaristossa sijaitsevalta Paraisilta lähtöisin oleva Jonatan on markkinoinnin Trainee. Hän päätti jo teini-ikäisenä, että haluaa tehdä uransa elintarvikealalla. Toiveet ovat nyt toteutuneet, kun salibandyä ja juoksua harrastava Jonatan on löytänyt Atrialta unelmien työpaikkansa.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Kati

Kati on vuoden 2017 Atria Trainee -ohjelman tulevaisuuden osaaja. Atrian kotiseudulta Seinäjoelta kotoisin oleva tuoteryhmäjohtamisen Trainee on vakuuttanut siitä, miten Atria on säilyttänyt toimintatavoissaan pohjanmaalaisen, rohkean ja rempseän kulttuurin. Pyöräilyä harrastava Kati haluaa Atrialla kehittyä alansa huippuammattilaiseksi, mutta myös parantaa omia kokkaustaitojaan. 

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Vuokko

Vuokko on Atrialla broilerinleikkaaja ja työnopastaja. Hän tuntee talon tavat kuin omat taskunsa, sillä pian takana on jo 25 vuotta kestänyt työura Atrialla. Hän on viihtynyt hyvin työssään mukavien työkaveriensa keskellä. Välillä innokas kotikokki kaipaa kuitenkin myös omaa rauhaa, jota löytyy metsästä marjastamisen ja sienestämisen ohessa. Oma ruokabravuurikin syntyy metsästä kerätyistä kantarelleista, niistä tehdystä kastikkeesta ja mehevästä pihvistä.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Tomi

Tomi on A-Rehu Oy:n Koskenkorvan-tuotantotehtaan käyttöpäällikkö. Hänen mielestään Atria on hieno yritys, jossa jokaisella on mahdollisuus kehittää itseään – ja jossa jokaista työntekijää aidosti kuunnellaan. Hyvä mieli Tomille tuleekin siitä, että myös hänen ympärillään olevilla ihmisillä on hyvä mieli. Vapaa-ajallaan Tomi rentoutuu pyöräillen Pohjanmaata ristiin rastiin; päivän kruunaa pyöräreissun päätteeksi nautittu grillattu sianniska.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Tytti

Tytti työskentelee rekrytointipäällikkönä. Hän tunnustautuu ruokaintoilijaksi, jonka pilkesilmäinen ruokamotto on: ” hyvää nälkää ei kannata pilata huonolla ruualla”. Erityisesti viikonloppuisin menu suunnitellaan huolella, pöytä katetaan kauniisti ja kokkaamiseen käytetään aikaa. Ruokailuhetket ovat yhdessäoloa ja erinomaisia syitä koota perhettä ja ystäviä yhteen. Arkenakin ruuan pitää olla maistuvaa, mutta kokkaamisen nopeaa. Ruokaintoilun vastapainoksi Tytti harrastaa liikuntaa: juoksu, maastopyöräily, hiihto ja laskettelu ovat lempilajeja. Kolmas intoilu, mille Tytin sydän sykkii on matkustaminen. Kotimaan ja ulkomaan matkailuun kun saa niin hienosti yhdistettyä myös ruoka- ja liikuntaintoilun.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Jarmo Lindholm

Jarmo Lindholm on Atria Ruotsin liiketoiminta-alueen johtaja. Jarmo näkee, että Atria on tarjonnut hänelle 15 vuoden aikana hienot työtoverit, upeat puitteet ja tukenut työuralla. Atria on miehen mukaan rehti, suoraselkäinen ja mutkaton firma, jossa keskitytään tekemiseen! Hyvälle tuulelle Jarmon saa oma tytär, Atrian takuumurea sisäfileepihvi gratinoitujen perunoiden ja punaviinilasin kanssa, sekä aurinkoinen kesälomaranta. Akut latautuvat parhaiten perheen yhteisellä löhölomalla tai lasketellen. Urheilullinen mies rentoutuu arkisin kuntosalilla, lenkkeilemällä, sulkapallokentällä tai uimahallissa. Kotikeittiössä valmistuu savustettu, pinaattinen lohipasta – sekä tietenkin sisäfileepihvi.  Jarmo toivoo työtovereidensa ja ystäviensä voivan allekirjoittaa sen, että hän on sanojensa mittainen mies.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Mika

Mika on Atrialla vähittäiskaupan myyntipäällikkö. Hän on ylpeä työpaikastaan Atrialla, sillä hänen mukaansa atrialaiset ovat kaikessa jästipäisyydessään joukko, johon kaikki alan ammattilaiset haluavat kuulua. Hyvä mieli Mikalle tulee Atrialla tyypillisistä reipashenkisistä ja positiivisviritteisistä sanailuista, joissa pitää olla koko ajan tarkkana, ettei jää jalkoihin. Hymy levenee myös luonnosta liikkumisesta, dekkarien lukemisesta, Pasta Carbonarasta ja Stiga-pöytäjääkiekosta – viimeiseksi mainitussa hän on myös erityisen hyvä.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Leena

Leena on Atria Suomen Food Service -organisaation tuoteryhmäpäällikkö. Hänestä on ollut upeaa seurata työuransa aikana Atrian kehityskaarta, kun yritys on kasvanut ja kansainvälistynyt. Erityisen ylpeäksi Leenan tekee se, että Atrialla tuotetaan ja jalostetaan suomalaista lihaa ja työllistetään suomalaisia. Onnistuminen työssä, mukavat työkaverit ja perhe saavat hänet hymyilemään. Vapaa-ajallaan Leenaa rentouttavat kirkkovenesoutu, kuntosalin ryhmäjumpat sekä hiihtäminen. Tulevaisuuden tavoitteisiin kuuluvat rautainen järjestelmien hallinta ja someosaaminen. Leena hemmottelee läheisiään pekoniin kääräistyllä kananfileellä, uunijuureksilla ja suurilla bataattilohkoilla. Jälkkäriksi maistellaan vielä sulatetulla valkosuklaalla koristeltua kotimaista marjasalaattia. Ja mitäpä ateria olisi ilman kaunista kattausta.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Aaro

Aaro työskentelee Atrialla tuotekehitysjohtajana. Hän on ylpeä atrialainen, jolle Atria tarkoittaa perinteitä, pitkien työurien mukanaan tuomaa kollektiivista kokeneisuutta ja vahvaa tekemisen meininkiä. Nämä asiat saavat Aaron myös hymyilemään, sillä silloin hän on töissä, josta saa paremman mielen. Hyvä mieli hänelle tulee myös kuntourheilusta ja sesongin mukaisista, yksinkertaisista klassikkoruoista. 

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Laura

Laura työskentelee Atrialla rekrytointiasiantuntijana. Homma on loistava, sillä Laura kokee, että ihmisistä välitetään, heidän työtään arvostetaan ja kehittymiseen on aina mahdollisuuksia! Kuuden vuoden jälkeen Laura näkee uransa Atrialla olevan alkutaipaleella. Intoa kehittymiseen on – no sanotaanko, että – todella paljon. Jos jotakin täytyisi valita, haluaisi Laura kehittyä yhä paremmaksi asiantuntijaksi. Muiden onni on myös Lauran onni. ”Miksi ei elettäisi täysillä tehden sitä, mitä itse haluaa”, kuuluu Lauran motto. Laura rentoutuu auringon lämmössä sekä perheen ja ystävien seurassa. Menevien ryhmäliikuntatuntien jälkeen Lauran voi bongata salin aulasta, jossa kuulumisia vaihdetaan kavereiden kesken iloisissa tunnelmissa. Ruokabravuurinaan Laura tekee jauhelihatäytteisiä cannelloneja pekonilla höystettynä.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Timo

Timo on sikatalousyrittäjä jo viidennessä polvessa Varsinais-Suomessa, Ruskolla. Atrialaisuus on mahdollistanut hänelle tuotannon laajentamisen ja kehittämisen yhdessä Atrian ja muiden verkostoon kuuluvien tuottajien kanssa. Hän tekee rakkaana harrastuksenaan eläinsuojelutyötä possujen pitkien häntien edistämiseksi koko EU:ssa. Vapaa-ajallaan hän lukee mielellään kirjallisuutta, liikuntaharrastuksena on talvella hiihto ja kesällä kesämökki projekteineen. Matematiikka ja excel ovat jokaisella elämän osa-alueella läsnä. Lapset tuovat iloa jokaiseen päivään, kiireenkin keskellä. Timo huolehtii ruoan tuottamisesta, joten ruoan valmistus jää vaimolle. Perus arkiruoalla pärjätään pääasiassa ja kotimaisilla tuotteilla niin pitkälle kuin se on mahdollista. Timo nauttii elämän perusasioista, joihin kuuluvat perhe, työ ja harrastukset.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Niina

Niina työskentelee kehityspäällikkönä Atria Sika -ketjussa. Organisointikykyinen atrialainen on ylpeä voidessaan osaltaan vaikuttaa siihen, että kaikilla suomalaisilla on mahdollisuus syödä puhdasta, turvallista ja maukasta ruokaa. Vapaa-ajallaan Niina pyrkii kehittymään paremmaksi juoksijaksi. Lisäksi hän rentoutuu mökillä ja raviurheilun parissa. Erityisen hyvälle tuulelle Niinan saa se, kun atrialaisella sikatilalla sekä eläimet että yrittäjä voivat hyvin! Niinan ruokabravuuri on pulled pork, mutta oikeastaan nainen kokee olevansa parempi elävien eläinten kanssa – vaikka hyvä ruoka onkin lähellä sydäntä.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Seija

Seija työskentelee Atrialla laatujohtajana. Atrialaisuus ja Atrian Tapa Toimia vastaavat hänen arvomaailmaansa ja Seijan mielestä on upeaa tehdä töitä osaavien ja työtään arvostavien ihmisten kanssa. Vapaa-aikaansa Seija viettää mökillä ja luonnossa rentoutuen. Ajatukset lepäävät erityisesti takkatulen tai liikkuvan veden äärellä. Seija omaa puhumisen jalon taidon, joskin epäilee, että toisinaan määrä korvaa laadun. Keittiössä Seija loistaa valmistaessaan hellävaroen kypsytettyä lihaa, ja siihen maukkaan kasvislisän.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Tauno Perälä

Tauno työskentelee Atria Suomen tuotantojohtajana. Hän arvostaa Atriaa sen juurevuuden takia: yhtiöllä on pitkä historia ja selkeä tarkoitus. Atria myös kehittyy jatkuvasti, samoin työt, ja viime aikoina Tauno on paneutunut erityisesti tekoälyn maailmaan. Kotioloissa Tauno haluaisi kehittää kärsivällisyyttä, sillä neljän pienen pojan isänä sitä ei ole koskaan liikaa. Näiden neljän kanssa ulkoilu ja liikunta on kuitenkin myös paras keino rentoutua! Taunon arjen pelastaja on lihamakaronilaatikko, jota hän on oppinut tuunaamaan mallikkaasti. Perjantai-illat kruunaa Hornet-siipipalat hyvän kastikkeen kera.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Susanne

Susanne työskentelee kehityspäällikkönä Atria Food Servicen puolella. Suomalaisuus, läpinäkyvä ja kova työ läpi koko ruokaketjun ja tinkimätön asenne ovat hänelle atrialaisuudessa ylpeyden aiheita. Vapaa-ajallaan perhe, ystävät, hyvä ruoka ja arjen pyöritys saavat Susannen hymyilemään. Illalla kun kaikki on hoidettu, voi sohvalla nauttia hiljaisuudesta Unto-kissa sylissä. Susanne on vannoutunut penkkiurheilija. Samalla kun hän katsoo esimerkiksi jääkiekkopeliä, saattaa hän silittää viikon pyykit. Pinaattikeitto, jauhelihakastike sekä kinkkukiusaus ovat Susannen ruokabravuureita erityisesti lasten mielestä. Ruokavieraille hän laittaa mielellään ylikypsää viljaporsaan kassleria, perunasoseen sekä vihannesten kera tai naudan ulkofileepihviä sienihöystön sekä paahdettujen perunoiden kanssa.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Sanna K

Sanna työskentelee vastuullisuuspäällikkönä. Perheyrityksen kasvattina hänelle on tärkeää, että työssä on tarpeeksi mahdollisuuksia. Koko talon yhteinen missio antaa eväät onnistumiselle. Töiden ulkopuolella tärkeitä asioita Sannalle ovat juoksulenkit ja pionit. Sannalle hyvä ruoka on elinehto, mutta kaikista tärkeintä on perhe ruokapöydän ääressä (eikä jälkiruoka-kakustakaan haittaa toki ole).

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Emma-Kaisa

Emma-Kaisa työskentelee Atrialla siipikarjan tuotekehityspäällikkönä. Atrialaisuudessa hän arvostaa työhönsä sitoutuneita, pitkän kokemuksen ja näkemyksen omaavia työkavereita,  jolla on kyky muuntautua muuttuvan maailman mukana. Maitotilallisen vaimona perheen arki on aikataulutettua ja vuodenaikoihin sidottua. Kesäisin hengähdystauon arkeen tuo jokirantasauna ja grillaaminen. Talvella viikon kohokohta on joogatunnit, jolloin saa hetken keskittyä itseensä hyvässä porukassa. Hymyn huulille tuo kaksi pientä pojanviikaria, joiden ruokkimisessa oma lehmä ja täysi jääkaappi ovat jo nyt tarpeen.  Arkena kokataan tuttuja kotiruokia ja veden kielelle tuo hyvä vihersalaatti vinaigrette-kastikkeella ja mehevällä pihvillä tai takuuvarmoilla Horneteilla kruunattuna.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Sara

Sara työskentelee ravitsemusasiantuntijana. Hän on ylpeä Atriasta työnantajana – siellä tehdään töitä ammattitaidolla, laadukkaasti ja rakkaudesta ruokaan. Saran tavoitteena on kehittää itseään ammatillisesti ja liikunnallisesti. Vapaa-ajallaan hän käy mielellään juoksemassa, haastavilla jumppatunneilla ja on mukana lasten harrastuksissa. Perheen molemmat tytöt harrastavat aktiivisesti rytmistä voimistelua ja joukkuevoimistelua. Arkisin heillä kokataan helppoa arkiruokaa, sillä ruoan pitää olla nopeasti valmista heti harrastusten jälkeen. Perheessä syödään usein arkena kana-, kala-, jauheliha- tai kasvispastaa. Pilkottuja kasviksia tarjoillaan alkupaloiksi sillä aikaa, kun pasta valmistuu. Lasten mielestä äidin bravuuri on itse tehdyt pinaattiletut. Viikonloppuisin perheessä tykätään kokata yhdessä. Siitä tulee hyvä mieli ja se saa hymyilemään. Saran saa hymyilemään myös arkiset pienet asiat, kuten lasten hauskat jutut, juoksulenkki mahtavissa maisemissa ja mukavat työkaverit sekä tehokkaat työpalaverit.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Päivi

Päivi on maatalousyrittäjä; luomuemolehmätuottaja. Hän on mielellään osa hyvän ruoan ketjua, joka on sitoutunut kotimaisen lihan käyttöön. Päivi haluaa kehittää osaamistaan ja on tällä hetkellä kiinnostunut laiduntamisen tehostamisesta. Entisenä kilpaurheilijana Päivi pitää edelleen liikuntaa tärkeänä ja huolet ja murheet unohtuvat kuntosalilla tai sählykentällä. Ystävien kanssa käsitellään ilot ja surut hyvän ruoan ja saunan merkeissä. Oma poika, ammatilliset onnistumiset ja hyvä ruoka saavat Päivin hymyilemään. Päivin ruokabravuuri on oman naudan paahtopaisti kerma- tai chimichurri-kastikkeella ja uunijuurekset. Päivin spesialiteetti on pullan leipominen.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Nanna

Nanna työskentelee Atrian brändijohtajana. Atria-brändi on todellinen kruununjalokivi, jonka luotsaaminen kohti tulevaisuuden haasteita tuottaa Nannalle paljon iloa. Hän arvostaa atrialaista tekemisen tasoa ja eteenpäin suuntautunutta näkemyksellisyyttä. Omaa osaamistaan Nanna haluaa kehittää suomalaisen ruokaketjun kokonaisuuden ymmärtämisessä, jotta pienetkin yksityiskohdat muun muassa maun kannalta avautuvat.
Nanna hymyilee paljon ja monista eri syistä; ruoka yhtenä oleellisena. Nanna nauttii nopeasti valmistuvista arjen helpoista resepteistä ja siitä, että saa lapset yhtä aikaa saman pöydän ääreen. Muita hymyn huulille tuovia aiheita ovat yhdessä onnistuminen, kunnon hikiurheilu ja sarkastinen huumori. Nanna rentoutuu useimmiten urheilemalla: rakkaita lajeja ovat laskettelu, muodostelmaluistelu, jooga ja salitreeni. Vastapainona kesäaikaan toimii laineiden liplatus mökkirannalla, takkatuli ja hyvä kirja.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Samuli Karjula

Samuli on Satokausikalenterin perustaja. Hän on ylpeä työstään, koska saa työskennellä suomalaisen ruokakulttuurin edistämiseksi yhdessä kaikkien ruoka-alan toimijoiden kanssa aina alkutuotannosta kuluttajien inspirointiin. Samuli on erityisen hyvä innostumaan ja keksimään tarvittaessa vaihtoehtoisia ratkaisuja. Mieluiten Samuli valmistaa pataruokia tai hampurilaisia. Yleensä näihin ruokalajeihin liittyy vieraita tai naapureita; kokkaaminen seurueelle on mukavampaa kuin itselle. Arkena tulee oikaistua ja hassuteltua enemmän ja esimerkiksi Atrian pinaattiohukaiset leivänpaahtimessa ja muut "Food Hacksit" ovatkin Samulin bravuureita. Ruoanvalmistuksen kuuluu olla hauskaa eikä hampaat irvessä suorittamista. Onnistunut itse tehty ateria tai erittäin hyvä ravintolakokemus saa Samulin hymyilemään. Ruoan ei aina tarvitse olla fine diningiä. Täydellinen lihapiirakka ja kahvi pahvimukista tai muurinpohjaletut mökillä voivat olla samanarvoinen kokemus 12 ruokalajin illallisen kanssa. Toki myös internet ja meemit saavat aina hymyilyttämään. 

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Kim Westerling

Kim on Atria Food Servicen myyntijohtaja. Hän arvostaa suuresti sitä, että saa työskennellä suomalaisen, maailman puhtaimman ruoan parissa. Kim on tullut Atrialle ravintola-alalta, ja haluaa kehittää osaamistaan erityisesti ruokaketjun alkupään tuntemisessa. Samalla 25 vuoden kokemus horeca-alalta on suuri vahvuus asiakastyössä. Töissä Kimin saa hyvälle tuulelle atrialaiset innostuneet kollegat, siviilissä perhe ja oman lapsen touhut. Kotosalla Kim kokkailee usein ja kokeilee paljon uutta, kevyellä otteella. Mutta parasta kuitenkin on meri ja hänet löytääkin kesäisin perheensä kanssa ulkosaaristosta.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Iida

Iida työskentelee alkutuotannon markkinointisuunnittelijana. Hän on ylpeä atrialaisuudestaan siksi, koska saa olla mukana luomassa suomalaisen lihan ja suomalaisten tuottajien menestystarinaa paitsi suvun perhetilan, mutta myös atrialaisten rautaisten ammattilaisten kanssa. Maalaismaisema, puintituoreen viljan tuoksu sekä taikasanat ”Mennäänkö syömään?” saavat Iidan hymyilemään.

Kevät-, kesä- ja syksyaikaan Iida harrastaa pyöräilyä ja suunnistusta. Talvisiin harrastuksiin kuuluu moottorikelkkailu, hiihto ja laskettelu. Pitsaperjantaisin Iida tekee usein paksupohjaisen pitsan joko kana- tai jauhelihatäytteellä. Erityisen hyvä Iida on porkkanapiirakan ja erilaisten listojen tekemisessä sekä muiden huomioon ottamisessa. Iida haluaisi kehittyä suunnistuksessa, täytekakun leipomisessa ja peräkärryllisen traktorin peruuttamisessa.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Anniina

Anniina on atrialainen kesätyöntekijä ja liikunnanohjaajaopiskelija Rovaniemeltä. Hän on ylpeä siitä, että saa olla mukana tuottamassa suomalaista. Anniina on kasvanut karjatilalla, joten hän tietää, miten paljon töitä suomalaisen lihan eteen tehdään. Kaupassa koriin tipahtelee siis aina jotain Atrian tuotetta. Anniina harrastaa monipuolisesti liikuntaa ja ohjaa ryhmäliikuntaa, ja osallistuu myös Wellness Fitnessin SM-kilpailuihin. Urheilijana terveellinen ja monipuolinen ruoka on Anniinalle tärkeää ja hän ajattelee sitä kropan polttoaineena. Maustamalla ja yhdistelmiä vaihtelemalla Anniina saa kuitenkin "tylsästä fitnessruuasta" maistuvaa ruokaa, joka tuottaa nautintoa päivästä toiseen.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Risto Lahti

Risto on Itikka osuuskunnan ja Lihakunnan toimitusjohtaja. Hän on ylpeä saadessaan tehdä päivittäin töitä suomalaisten maatalousyrittäjien puolesta. Voimakas merkityksellisyyden tunne on läsnä työssä joka päivä ja se antaa virtaa työhön erityisesti silloin, kun on haasteellinen paikka edessä. Riston saa hymyilemään se, kun yhteisen ponnistelujen tuloksena saadaan aikaan toivottu muutos. Risto haluaisi pystyä hallitsemaan systemaattisesti omaa työtään, kun aikataulut elävät ja ilma on sakeana tavaraa. Risto rentoutuu harrastamalla liikuntaa eri muodoissa ja tekemällä sekatyömiehen hommia veljen maatilalla. Ruoanlaitto ei kuulu Riston vahvuuksiin. Liikkuva ja hektinen elämä on opettanut hänet lähinnä nopeaan ja helppoon ruokailuun. Korona-aika on kuitenkin väljentänyt kalenteria ja suonut tilaa ruoanlaiton harjoittelulle. Aloittelevana kaasugrillaajan Risto on hyvä käärimään erilaisia ruokia folioon. Risto on aikaansaava ja luova.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Niina

Niina työskentelee Atrian viennissä myyntipäällikkönä. Hän on ylpeä suomalaisesta, korkealaatuisesta lihasta, jota myy useaan eri maahan. Niina tulee hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja onkin saanut vientimarkkinoilta lukuisia uusia ystäviä. Niina nauttii siitä, että saa ystäväperheet saman pöydän ääreen. Viikonloppuisin on enemmän aikaa ruoanlaitolle ja silloin loihditaan hetkessä hyvä ruoka ja parempi mieli isommallekin porukalle. Arkisin Niina valmistaa helppoa ja nopeaa ruokaa mausta tinkimättä. Hyvä seura ja ruoka saavat Niinan hymyilemään. Niina rentoutuu liikkumalla. Hän on tiiviisti mukana myös lastensa harrastustoiminnassa. Lisäksi hän katselee mielellään dokumentteja sekä lukee erilaisiin kulttuureihin liittyvistä asioista. Niina pyrkii aina tekemään parhaansa – vaikka sitten suomalaisella sisulla.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Nanna Rintala

Nanna Rintala on Kaikki äitini reseptit -bloggaaja, Turun yliopiston Elintarvikekehityksen projektiasiantuntija  ja  sydämeltään Atrian nainen. Hän rakastaa puhua härmän murretta  ja usein murrekeskustelu alkaakin Atria-referensillä: Itikasta riittää juttua. Ruualla rakastaminen on Nannan ominta alaa ja hymyn huulille tuovat ruokapöydän äärellä vietetyt hetket. Parasta rentoutusta on hevosen ja koiran kanssa hääräily ja ulkoilu. Kun ystävät saapuvat kylään kokkaa Nanna mielellään jotain itselleenkin uutta. Ruoanlaitossa täytyy uskaltaa heittäytyä.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Reijo Flink

Reijo Flink on A-Tuottajat Oy:n, A-Rehu Oy:n sekä Nautasuomi Oy:n toimitusjohtaja. Hän on ylpeä atrialaisuudesta – siitä erittäin ahkerien ja tavoitteellisten ihmisten työyhteisöstä. Atrialaisuudessa kotimaisuus on perusarvo. Reijo tuntee erityisen hyvin omistajien ja tuottajien elämän sekä sielunelämän ja yritysten ja tuottajien omistamiseen liittyvät koukerot. Reijo tunnustaa, että tietoteknisten järjestelmien parempi tuntemus helpottaisi työtehtävien hoitoa. Reijo rentoutuu patikoimalla Saariselän maisemissa. Itä-Lappi puuttomine tuntureineen on hienoa kunnon kohotusaluetta. Myös kalastus Keski-Suomessa omalla mökillä Kivijärven rannalla on hyvää terapiaa. Hyvä Ruoka – parempi mieli saa myös Reijon hymyilemään. Reijon oma ruokabravuuri on hyvin mureutunut naudan sisäfilee, kermakastike ja juusto/valkosipuliperunat. Niistä saa juhlavan ja todella maukkaan aterian. Reijo on kaikkiruokainen ja arvostaa erilaisia ruokia. Kokeilunhalu niin ruoan valmistuksessa kuin elämässä yleensäkin on Reijon juttu.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Heikki

Heikki toimii Atria Suomen vientijohtajana. Nykyisessä asemapaikassaan Kiinan Shanghaissa hän on joka päivä ylpeä Atrian tuotteiden turvallisuudesta, puhtaudesta ja laadusta – siellä kun nuo ominaisuudet eivät ole itsestään selviä. Heikki haluaa kehittyä ymmärtämään paremmin ruoan markkinoita ja kulutustottumuksia Atrian vientimaissa. Onnistunut pihvi tai pataruoka saavat Heikin hymyilemään, ja hänen bravuurinsa on grillattu, kokonainen kauriin sisäfilee, jonka Heikki hakee itse metsästä ja valmistaa suussa sulavaksi. Suomalainen metsä onkin Heikin suosikkipaikka rentoutumiseen patikoinnin, metsätöiden tai metsästyksen muodossa. Kiinassa arvostus suomalaista luontoa kohtaan on kasvanut entisestään, kun rentoutumista on pitänyt opetella uusilla keinoilla, kuten lukemalla ja pyöräilemällä. Joskin pyöräily Shanghain alati ruuhkaisessa liikenteessä ei aina käy rentoutuksesta – liikunnasta kylläkin.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Paavo

Paavo toimii Atrian vientiliiketoiminnassa tuotepäällikkönä. Hänestä on onni olla mukana kehittämässä Pohjoismaiden johtavan ruokatalon toimintaa yhä parempaa suuntaan, jatkumona yrityksen pitkälle historialle. Paavo haluaa kehittyä työssään kiertämään ei-lauseet ja vapaa-ajalla nostamalla lenkkien keskinopeutta. Hymyn aiheita ovat omat rakkaat lapset ja koti, Kuopio, pyörälenkit varhaisina kesäaamuina ja aamutee takapihalla, hyvä musiikki ja ruoka, whisky, olut tai konjakki sekä toisinaan ihan vain rauha ja hiljaisuus. Paavo rentoutuu lenkkeillen tai kuntosalilla, tai sitten penkkiurheilun, kirjan tai musiikin parissa. Bravuuriruokia hänellä on monta, uunimakkarasta pihviin. Risottoja ja wokkeja hän tekee mielellään, sillä niissä lopputulos on aina erilainen. Lihasta Paavo tietää paljon ja osaa valita oikeat raaka-aineet.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Ilkka Ala-Fossi

Ilkka Ala-Fossi on A-Rehun rehuliiketoiminnan johtaja ja ylpeä siitä, että voi olla mukana tekemässä oman osansa laadukkaan kotimaisen ruoan tuotannossa. Ilkan mukaan jokainen työpäivä ja uusi kohtaaminen ihmisten kanssa tuo aina mahdollisuuden oppia uutta ja kehittyä. Kesäinen viikonloppu yhdessä perheen kanssa mökillä, kun sauna on laitettu lämpenemään ja ruoka valmistuu grillissä, saa Ilkan hymyilemään. Vapaa-ajallaan Ilkka rentoutuu maatilan töiden ja urheilun parissa. Kesällä maastopyöräily ja talvella pyöräily sekä hiihto ovat lähellä Ilkan sydäntä. Lisäksi hän pitää kuntoa yllä toiminnallisen harjoittelun avulla. Tärkeisiin ruokahetkiin Ilkan mukaan sopivat grillissä valmistetut kanan fileet ja naudan sekä possun pihvit.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Teija

Teija työskentelee kehityspäällikkönä ja on ylpeä saadessaan olla osa porukkaa, joka innolla ja arvostaen tekee töitä yhdessä kotimaisen, puhtaan ruoan eteen. Teija on erityisen hyvä laajojen kokonaisuuksien pyörittelyssä ja eri asioiden yhdistämisessä. Hän yrittää jatkuvasti ymmärtää paremmin maailmaa pystyäkseen vaikuttamaan sen kulkuun Teijan toivomaan suuntaan. Vaikka Teija omien sanojensa mukaan ei keittiössä olekaan mikään kokki kolmonen, hänen oma viimeaikainen ruokabravuurinsa on ollut hyvä pihvi suppilovahverokastikkeella. Kiireetön luonnossa liikkuminen, luonnon tapahtumien seurailu sekä kevään ensimmäisten sipulikukat omassa omassa puutarhassa saavat Teijan hymyilemään. Myös puugrillissä valmistuvan lihan ja lisukkeiden tuoksu toimii samoin. Teija rentoutuu mökillä saunan terassilla ilta-auringosta nauttien tai grillaamalla nuotiolla. Talvella mieli rentoutuu maisemia katselle tunturissa hiihtäen tai pyöräillen. Arjesta ajatukset irrottaa myös muodostelmaluistelutreenit ja -kisat.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Tommi Tuominen

Tommi Tuominen on helsinkiläinen ravintoloitsija ja kokki, joka nauttii saadessaan päivittäin tuottaa iloa ja elämyksiä kaikille ravintoloissaan vieraileville. Tommi on ylpeä ansaitessaan yrittäjänä elantonsa omilla ehdoillaan ja saadessaan työllistää ja opastaa satoja nuoria innokkaita ihmisiä. Esimiehenä hän haluaisi myös kehittyä edelleen. Tommin saa hymyilemään kaikki rakkaudella hyvistä raaka-aineista tehty ruoka. Monien muiden tavoin Tommi on hurahtanut padeliin, ja kesäisin hänet löytääkin usein ulkokentiltä pelaamasta. Talvisin hän rentoutuu parhaiten laskettelemalla. Tommilla on sattuneesta syystä aika paljon ruokabravuureita, mutta klassisissa kastikkeissa hän on erityisen taitava. Tommi on hyvä asettamaan tavoitteita ja pyrkimään niitä kohti sitkeästi ja määrätietoisesti.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Pekka

Pekka työskentelee Atrialla nimikkeellä Head of Business Intelligence. Pekka on ylpeä siitä, että voi olla mukana jatkuvasti kehittyvässä yrityksessä. Atrialla tehdään eikä meinata ja ollaan ajan hermolla. Pekan mukaan elämä on jatkuvaa kehittymistä eikä ikinä tiedä, mikä on huomisen kehityskohde. ”Kehittyä pitää kaikessa.”
Pekka rentoutuu maastopyöräilemällä läpi vuoden ja kuuntelemalla äänikirjoja. Myös penkkiurheilu on mieleinen tapa rentoutua.
Hyvä ruoka ja erityisesti naudan ulkofilee saa Pekan hymyilemään. Pekan oma ruokabravuuri on aito, italialainen risotto vaihtelevasti eri lisukkeilla. Risoton valmistaminen vaatii sen verran aikaa, että hyvä punaviini on syytä varata ruoanlaittoviiniksi.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Eero Yliselä

Eero Yliselä työskentelee Atrialla teknisenä johtajana. Hän on ylpeä siitä, että Atrialla on merkittävä rooli suomalaisten elintarvikehuollossa. Se tuo mukanaan vastuuta, ylpeyttä ja halun tehdä osansa ketjussa hyvin. Atrialaisuus on hänelle myös yhteisöllisyyttä, pitkiä työuria ja tunnetta siitä, että muutkin haluavat tehdä työnsä hyvin ja onnistua. Yhdessä yrittäminen ja yhteiset onnistumiset saavat Eeron hymyilemään. Hän rentoutuu liikkumalla: vapaa-aikaa kuluu crossfitissä, pyöräillessä, lenkkeillessä ja laduilla. Ruuanlaitossa Eero panostaa nopeuteen ja tehokkuuteen. Keittiössä valmistuu arkiruokaa, joka maistuu tyttärellekin, vaikkapa broilerikastiketta pastan tai perunan kanssa. Nopeaa ja ravitsevaa!

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Tarja

Tarja työskentelee Atrialla markkinointisuunnittelijana. Hän on ylpeä Atrian rohkeasta ja samaan aikaan turvallisesta brändistä. Tarjan vahvuuksia ovat organisointikyky ja visuaalisuus, ja hän haluaisi kehittyä entisestään audiovisuaalisen viestinnän moniosaajana.

Hyvä ruoka hyvässä seurassa höystettynä hyvillä jutuilla saa Tarjan hymyilemään. Liharuuat ovat hänen lempiruokiaan, ja juuri nyt häntä kiinnostaa erityisesti japanilainen ruoka. Tarja rentoutuu luonnossa sekä hyvän musiikin ja elokuvien parissa.

Löydät Tarjan Twitteristä tunnuksella @tarja_sillanpaa.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Kaisa

Kaisa työskentelee Seinäjoen lyseon rehtorina ja 9D -luokan luokanohjaajana. Kaisa ajattelee, että ruokaprovinssin tulee olla vastuullisen elintarviketuotannon edelläkävijä ja lihantuotannossa kokee Atrian pyrkivän siihen. Kaisa haluaisi perehtyä tarkemmin kestävän kehityksen mukaiseen elämäntapaan. Rakkaat ihmiset yhdessä valmistetulla aterialla ja ruokailun kiireettömyys saavat Kaisan hymyilemään. Kokoontuminen yhteiseen pöytään on aina juhlahetki. Mökillä Kaisa kokkailee ulkokeittiössä vaikkapa paellaa. Ruokalajit Kaisa valitsee fiiliksen mukaan – tarvittaessa kolmen ruokalajin ateriaan saakka. Kaisa rentoutuu lenkkeilemällä, hiihtämällä, mökkeilemällä, marjastamalla, sienestämällä ja jälkikasvun kanssa puuhailemalla. Kaisa on erityisen hyvä keksimään uusia ratkaisuja, kun vanhat eivät toimi. Tämä taitaa sopia niin ruoanvalmistukseen, lasten kasvatukseen kuin lähes kaikkeen, mitä elämässä eteen tulee. Kun konstit loppuu, niin keino jää.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Katri

Katri toimii Atrialla siipikarjan tuotekehittäjänä. Hänestä on hienoa saada muotoilla tuoteideasta lopullinen tuote kaupan hyllylle, ja hän arvostaa sitä laajaa atrialaista tietotaitoa, jota työn taustalla vaaditaan. Katrille hyvä ruoka on nautinto, samoin kuin luonnossa liikkuminen läpi vuoden. Perhe ja ystävät ovat Katrin elämän kivijalka. Arjen ruuanlaitto rytmittyy lasten harrastusaikataulujen mukaan, mutta viikonloppuisin Katri käyttää mielellään enemmän aikaa keittiössä. Takan käyttö ruuanlaitossa on talven bravuuri ja ruuanlaitto siinä palkitsee. Uudet ruoka- ja leivontareseptit testataan ja leipäjuuri odottaa aina Katrin jääkaapissa. Kesällä ruokia maustavat oman puutarhan yrtit.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Katja Koliini

Katja on Atrian viennin tuoteryhmäasiantuntija. Atrialainen tekemisen meininki ja mukavat työkaverit tempaavat Katjan mukaansa. Laajemmassa kuvassa suomalaisen ruoantuotannon ja ruokaviennin edistäminen motivoivat häntä. 

Katja haluaisi ymmärtää paremmin ja syvemmin eri maiden kuluttajia. Vapaa-ajalla hän toivoisi oppivansa soittamaan pianoa.

Katjan saavat hyvälle tuulelle kohtaamiset ihmisten kanssa ja lasten ilo. Maailma muuttuu paremmaksi myös suklaalla ja muilla herkuilla. Katja rentoutuu luonnossa ja liikkumalla, mieluiten ystävien seurassa.

Katjan tämän hetken ruokasuosikki on kanapastasalaatti. Parhaat reseptit syntyvät omasta päästä ja yleensä spontaanisti. Juhlahetkiin hän etsii reseptit netistä. Pihvin paistamisen Katja jättää muille, mutta syö pihviä sujuvasti. Katja on aamuihminen ja saakin aamuisin aikaan vaikka mitä.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »
Hanna-Kaisa

Hanna-Kaisa työskentelee Atrian työterveyshuollossa työpsykologina. Hänellä on oma yritys, jonka kautta hän työskentelee Atrialla suurimman osan työviikosta. Hanna-Kaisa inspiroituu aidosta ylpeydestä, sitoutuneisuudesta ja osaamisesta, jolla atrialaiset tekevät työtään.
Työntekijöiden ja työyhteisöjen hyvinvoinnin edistäminen kiinnostaa Hanna-Kaisaa, ja hän haluaa kehittyä siinä entisestään.
Aidot ihmiset, lämpimät kohtaamiset ja mielensisäisten esteiden ylittäminen ilahduttavat työpsykologia niin töissä kuin vapaalla. Pikkulapsiperheen arki vie Hanna-Kaisan ajatukset konkreettisiin asioihin. Mieli lepää myös ratsastaessa ja hölkkälenkeillä.
Hanna-Kaisan ruokabravuuri on lasagne.

Selaa kirjoittajan artikkeleja »