Sisältömarkkinointia, kihelmöivää!

Sisältömarkkinointia, kihelmöivää!

ARTIKKELI LISÄTTY 13.10.2016

Atria päätti toteuttaa syksyllä Perhetila-brändin tunnettuutta vahvistavan sisältömarkkinointikampanjan. Kohderyhmänä olivat tavalliset suomalaiset lihaa syövät kuluttajat, joita on 95 % koko Suomen populaatiosta. Emme tällä kertaa toteuttaneet kampanjaa yhteistyönä minkään suuren mediatalon kanssa, vaan muun muassa Blogiringin blogaajien kanssa. Blogaajille maksettiin, että he tuottaisivat sisältöä jaettavaksi sosiaaliseen mediaan. Valitsimme sellaiset blogaajat, joilla on paljon kohderyhmään kuuluvia seuraajia. Kampanja onnistui varsin mainiosti.

Se, mitä blogikirjoitusten julkistamisen jälkeen tapahtui, on viestinnän ammattilaisen näkökulmasta kihelmöivän mielenkiintoista. Usean mediatalon toimittajat / journalistit lähtivät julkisesti vastustamaan blogaajien kanssa tehtyä sisältöyhteistyötä.

Toimittajien hurjimmissa kommenteissa vihjattiin, että ”bloggaajat olisivat maailmanlaajuisen liskoihmisten salaliiton kätyreitä” ja toinen samaan konserniin kuuluva toimittaja sanoi maltillisemmin, että ”bloggaajien uskottavuus todistajina kuitenkin kärsii siitä, että heille maksetaan”.

Samat mediatalot, jotka toisaalta tuomitsevat blogaajat, tarjoavat silmää räpäyttämättä sisältömarkkinointipalveluja, mm. ostettua blogausta. Blogikampanjoita myyvillä nettisivuilla todetaan, että ”Blogi pitää lukijan otteessaan ja rakentaa pitkäaikaista suhdetta… Hyvä blogi on usein näkemys tai kannanotto, joka saa aikaan kommentointia ja sitä jaetaan sosiaalisen median kanavissa.”  tai että ” Natiivimainonta on kaupallista sisältöä luonnollisena osana mediaympäristöä: advertoriaalit, kilpailut ja testit, testiryhmät, videot, asiantuntija vastaa –palsta, blogit, pelit, kyselyt ja tutkimukset, tapahtumat.”

Täh?? Onko sisältömarkkinoinnin pelisäännöt kaikille samat? Blogaajilleko ei saa maksaa sisällöntuotannosta, mutta mediataloille voi?

Meille sisältömarkkinointipalveluja ostaville yrityksille tässä ei ole mitään epäselvää. Me teemme päivittäin yhteistyötä toimittajien ja blogaajien kanssa, eikä tällaista ongelmaa ole aiemmin tullut vastaan.

Kuohunnasta huolimatta aiomme myös jatkossa tehdä vastaavaa sisältömarkkinointia. Kyllä tänne mediamaailmaan mahtuvat sekä blogaajat että journalistit – kihelmöinnistä huolimatta.