Lisää tehoa myyntiin!

Lisää tehoa myyntiin!

ARTIKKELI LISÄTTY 9.11.2017

Noin vuosi sitten Atria-konsernissa käynnistettiin erilaisten strategisten hankkeiden suunnittelu. Yksi hankkeista Atria Sales Excellence, joka on koko Atria-konsernin käsittävä myynnin kehittämishanke, tuli vastuulleni.

Ensin ajattelin, että onkohan tässä mitään järkeä kouluttaa koko moninaista ja kansainvälistä myyntihenkilöstöä samalla sapluunalla. Mutta nyt, kun suunnittelusta on edetty pian koulutuksen aloittamiseen, voin sanoa, että kyllä tässä järkeä on.
 
Johtopäätökseen riitti katsaus lähihistoriaan, omaan porukkaan ja myynnin tavoitteisiin.

Kasvua tarvitaan aina. Meillä on töissä todella päteviä ja kyvykkäitä myynnin ammattilaisia, jotka voivat omalta osaltaan auttaa kasvun tiellä. Voisimmeko oppia toisiltamme jotakin arvokasta, jos löisimme viisaat päämme yhteen? Tällaista koko konsernin yhteistä myynnin koulutusta emme ole sitä paitsi aiemmin toteuttaneet, vaikka koulutuksia on järjestetty paikallisesti eri maissa.

Tavoitteenamme on entisestään nostaa myynnin osaamista. Koulutus räätälöidään meidän tarpeisiimme ja tavoitteisiimme sopivaksi – asiakkuuksien tarpeista lähtien. Hyvä myyntiorganisaatio osaa ennakoida asiakkaidensa ja yhteistyökumppaneidensa tarpeita. Tätä kohti pyrimme koko ajan.

Kun on todella halua auttaa asiakkaita heidän liiketoimintansa kehittämisessä, on myynnin kehittäminen silloin oikealla pohjalla. Jotta tämä tavoite toteutuisi, omat toimintamallit on räätälöitävä kullekin asiakkaalle sopivalla tavalla esimerkiksi sen suhteen, kuinka asiakkaita lähestytään.

Loppujen lopuksi: Kehitystyö yhteisten tavoitteiden eteen kannattaa aina!

Varsinaiset koulutukset käynnistyvät joulukuussa ja kestävät ensi vuoden alkukesään saakka. Koulutuksiin osallistuu 37 atrialaista myynnin johdon ammattilaista peräti seitsemästä eri maasta: Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Puolasta, Virosta ja Venäjältä.

Yksikään huippuyksikkö ei kuitenkaan selviä ilman toista. Me Atrialla haluamme jakaa näitä onnistumisia koko henkilökunnallemme ja kannustaa kaupallisissa toiminnoissa työskenteleviä ammattilaisiamme.
 
Terveiset Pietarista ja mukavaa syksyn jatkoa!

Atria Venäjä