Kunniatehtäviä: suomalainen liha ja ravintola

Kunniatehtäviä: suomalainen liha ja ravintola

ARTIKKELI LISÄTTY 12.4.2022

On kunniatehtävä työskennellä suomalaisen lihan parissa. Atria on tehnyt yli sata vuotta töitä suomalaisen liharuoan hyväksi. Se on pitkä aika, kun joka ikinen päivä pidetään kiinni puhtaan ja turvallisen ruoan tekemisen kriteereistä. Näin teemme myös jatkossa –kriteereistä tinkimättä.

Kulunut alkutalvi ja kevät on ollut monella tavalla haastava. Pitkään jatkuneen koronapandemian lisäksi olemme joutuneet seuraamaan sodan aiheuttamaa kärsimystä. Vaikutukset ulottuvat myös suomalaiseen ruoantuotantoon. Tässä tilanteessa on ensiarvoisen tärkeää, että kotimainen ruoantuotanto turvataan. Työn suomalaisilla maatiloilla on saatava jatkua – häiriöttä. Eikä hintakeskustelu saa hidastaa toimitusvarmuutta.

Mikä onni, että ruoantuotanto on meillä Atrialla omissa käsissämme. Työskentelemme suomalaisen lihan ja ruoan eteen aina alkutuotannosta ammattikeittiöalan ratkaisuihin. Pitkäjänteinen työmme kantaa vaikeissa tilanteissa, minkä huomasimme jo pahimpaan korona-aikaan. Näitä hyvin tehtyjä valintoja suomalaisen ruoantuotannon eteen täytyy suojella tulevaisuudessakin.

Pitkäjänteinen työmme kantaa vaikeissa tilanteissa, minkä huomasimme jo pahimpaan korona-aikaan. Näitä hyvin tehtyjä valintoja suomalaisen ruoantuotannon eteen täytyy suojella tulevaisuudessakin.

Korona-aika hioi kauppaa ja ravintolaa entistä lähemmäksi toisiaan. Ravintolaelämyksistä nautitaan laajemmin kuin koskaan aiemmin. Vähittäiskaupan liiketoiminnan muutos ja valmisruokakehitys ovat tuoneet ravintolaillallisen kuluttajan kotisohvalle. Kuluttajat myös odottavat ruokaelämyksiltään yhä enemmän. Foodservice-markkina kasvaa ja Atria on tässä kehityksessä mukana voimakkaasti.

Samalla halumme vastata ammattikeittiöalan haasteisiin. Henkilöstöpula ei ole kadonnut minnekään. Tunnemme tilanteen ja kentän, meillä on ratkaisuja paikkaamaan niitä tilanteita, joissa vaihtoehtoja tarvitaan. Voimme myös auttaa prosessien kehittämisessä tai tuoteportfolion laajentamisessa. Kumppanuuteen kuuluu se, että asiakkaamme haasteet ovat myös meidän haasteitamme.

Talven myräkästä huolimatta kevät ennakoi useita hyviä alkuja. Ravintoloissa odotetaan malttamattomina, että kaikki se viimeisten vuosien aikana hankittu kehitys voidaan laittaa käytäntöön. Yhtä lailla kuluttajat tuntuvat odottavan perinteisiä ravintolaelämyksiä, mutta myös uusia innovaatioita. Hiljalleen viriävä matkailu voi tuoda taas turisteja. Nyt on ilmoilla kaikki positiiviset merkit siitä, että ravintolakesästä on tulossa hyvä.

Kysyntää löytyy ulkona syömiselle, suomalaiselle lihalle, mutta myös suomalaiselle ravintolalle. Jos alalla on yhteisiä haasteita, on sillä myös mahdollisuuksia. Siinä, missä suomalaisen lihan brändiarvo maailmalla nousee, tekee sitä samalla tavalla myös suomalainen ravintolamaailma. Atrian Kokkibarometrin  mukaan suomalainen keittiö nousee kaikkein vahvimmin eri maiden keittiöistä alan ammattilaisten mukaan. Suomalaiset jäljitettävät ja vastuulliset raaka-aineet ovat jo pitkään olleet suosiossa. On ollut vain ajan kysymys, milloin maailman parhaista raaka-aineista koostuva suomalainen keittiö tekee saman. Ja niinhän sitä sanotaan, että hyvät raaka-aineet ovat hyvän annoksen perusta.

Varmistetaan yhdessä, että tästä keväästä ja tulevasta kesästä tulee erinomainen suomalaisen lihan ja ravintolan kesä.

Pitkäjänteinen puurtaminen on arvokasta etenkin haasteiden ja mahdollisuuksien edessä. Näin se on myös suomalaisen ruoan kohdalla. Atria pyrkii varmistamaan sen, että sovitut asiat hoidetaan: tuotteet eivät lopu ja ammattitaitoista osaamista löytyy. Varmistetaan yhdessä, että tästä keväästä ja tulevasta kesästä tulee erinomainen suomalaisen lihan ja ravintolan kesä. Siinä on kunniatehtävää kerrakseen.