Jouluruuhkasta kinkunpaistoon

Jouluruuhkasta kinkunpaistoon

ARTIKKELI LISÄTTY 22.12.2015

Kuka muistaa joululaulun Sika? Laulussa edesmennyt mestari Juice Leskinen tiivistää joulua edeltävästä arjesta jotain olennaista: 

Jouluruuhkassa ihminen sokkona ryntää/
Kadulla adventtisohjoa kyntää

Näin joulun alla monella tosiaan on pää kolmantena jalkana, kun täytyy lähettää joulukortit, hankkia lahjat ja niiden kääreet, muistaa läheisiä, työkavereita, opettajia, miettiä, koristella koti ja kuusi, valmistella ruoat ja siinä sivussa hoitaa normaalin arjen toimet kuten ennenkin.

Ja sitten pitäisi vielä muistaa, miten se kinkku paistettiinkaan. Huh.

Onneksi on google, joka tarjoaa 18 500 ohjetta kinkunpaistoon. Jaa että liikaa valinnanvaraa? Mistä tietää, mikä ohjeista on hyvä? Tähän hätään uskallankin suositella omaa atrialaista kinkunpaisto-ohjettamme. Se on tarkka!

Myös toimitusjohtajamme Juha Gröhn on armoitettu kinkunpaistaja. Katso videolta, millaiset vinkit hän antaa – tosin ei täysin ilman apuja:

video joulukinkun valmistuksesta!

Jos tämän jälkeenkin vielä tulee tenkkapoo, apu on lähellä. Joulukinkkujen asiantuntija, Atria Mestari Tomi Nevala päivystää Atrian Facebook-sivulla aatonaattona 23.12 koko illan klo 18–23 ja vastaa kinkunpaistoon liittyviin kysymyksiin. Tomin avustuksella kinkunpaisto sujuu kuin tanssi ja jouluaattona pöydässä maistellaan varmasti herkullista kinkkua.

Nyt voitkin keskittyä rauhallisin mielin joulun viettoon.

Hyvää ja stressitöntä joulua kaikille!

Ps. Tomi neuvoo myös sen, kuinka paljon jouluruokaa mitoitetaan henkilöä kohti ja mitä tehdä, jos ruokaa jää silti yli.