Grillissä tirisee!

Grillissä tirisee!

ARTIKKELI LISÄTTY 11.6.2018

Kesä, aurinko, lasten nauru nurmikolla ja grillistä leijaileva ihana tuoksu. Siinäpä sitä haavekuvaa kerrakseen. Meidän perheessä grillaaminen kuuluu kesään vähintään yhtä vahvasti kuin jäätelö. Ja kuten jäätelön nauttimista, myös grillaamista voi silloin tällöin harrastaa myös talvikaudella.

91 prosenttia suomalaistalouksista grillaa. 19 prosenttia kaikista grillaajista on vannoutuneita grillaajia, jotka pitävät ruoanlaitosta muutenkin. He käyttävät grilliä monipuolisesti aterian eri osien valmistamiseen ja ovat kokeilunhaluisia grilliruokien ja grillaustapojen suhteen. Grillauksessa ruoan maku korostuu ja grillaus koetaan sopivan ruoanlaittoon niin arkeen kuin juhlaan.

Grillaaminen onkin monipuolinen ruoanlaittotapa. Yhä useamman suomalaisen grillissä tirisee yli viittä erilaista grillituotetta, eli koko ateria on helppo valmistaa grillissä. Erilaisten lihojen ja makkaroiden lisäksi tiensä grilliin löytävät useimmiten kasvikset ja vihannekset, uudet perunat, sienet ja leivät.

"Yhä useamman suomalaisen grillissä tirisee yli viittä erilaista grillituotetta."


Perheessämme grillataan paljon monestakin eri syystä. Ensinnäkin ruoanlaitosta pääsääntöisesti vastaava henkilö (lue: allekirjoittanut) on sen verran laiskanpulskea, että grillaus arkiruoanlaiton ratkaisijana on toivottu vaihtoehto. Mikäs sen mukavampaa kuin nauttia ulkoilmasta ruokaa valmistaessaan, seurata lasten puuhailuja pihamaalla ja levähtää hetki työpäivän jälkeen. Kun tähän yhdistetään ruokailu terassilla, on perheenäidin onnellisuus vailla vertaansa. Lasten lautasilta ja suupielistä ruoanmuruset tippuvat terassille, josta ne on helppo hoitaa pois. Lisäksi grilliruoka yleensä maistuu kaikille, eikä lasten syömisiä tarvitse vahtia. Ruokailutilanne on iloinen, mukava ja rento.

"Lisäksi grilliruoka yleensä maistuu kaikille, eikä lasten syömisiä tarvitse vahtia."

Tärkeä sesonki grillaamiseen liittyy asuntovaunuharrastukseemme. Reissaamme asuntovaunulla kesäisin Euroopassa tai kotimaassa. Tämän kesän suunnitelmiin kuuluu Kroatian grillituotteistoon tutustuminen. Vaunureissuilla grillaaminen on pääsääntöinen ruoanvalmistustapa. Lähes kaikkea mieleen tulevaa ruokaa olen reissuilla grillannut, mutta keittoja en vielä. Ehkä tänä kesänä. :)

No mitäs meidän grillistä tänä kesänä löytyy? Atrian uutuuksista grillaajan sydämen on valloittanut Atria 670g Viljaporsaan fileepihvi Big&Juicy , sekä makkarat meidän grilliin palauttaneet Atria Artesaani 240g Lämminsavustettu Raakamakkara ja Goudalla maustettu kaverinsa. Voi mitä herkkuja! Usein näiden kaveriksi grilliin päätyy kasviksia tai pakastimesta viime kesäisiä suppilovahveroita, joskus lisukkeen asemaa ajaa ihan pelkästään vihreä salaatti.

Grillielämykseen oman vivahteensa luo se, että ala-asteikäiset poikamme rakastavat päästessään valmistamaan kermaviilikastikkeita ja kokeilemaan eri makuyhdistelmiä. Välillä näitä kastikkeita maistellaan herkkuina, välillä nieleskellään varovaisemmin. Eksoottisin kermaviilikastikekokeilu tältä kesältä piti sisällään tuoretta persiljaa, tomaattia sekä – yllätys, yllätys – ruisleipää! Resepti oli 10-vuotiaan pikkukokin keksimä.

Tutustu Atrian uutuuksiin: Atrian kesän uutuudet