FOOD SERVICE

Palvelemme kaikkia suomalaisia ammattikeittiöitä kaikissa hyvään ruokaan liittyvissä asioissa.

Atrian tilat

Vastuullinen kumppani

Atrian tilat

Yhä useampi suomalainen haluaa tietää tarkalleen mitä syö. Tähän kuluu myös se, missä ja minkälaisissa olosuhteissa ruoka on kasvatettu. Kaikki Atria-tuotemerkillä myytävä  liha on suomalaista. Niinpä Atrialla tiedetään ja tunnetaan eläimen kotitila. Alkuperämerkintöjä on jo tuotu osaan naudan- ja sianlihatuotteista.

TILALLA
Atria hankkii kaiken naudan- ja sianlihansa sopimustuottajilta, jotka ovat sitoutuneet sekä eläinten että ympäristön kannalta vastuulliseen tuotantoon. Hyvät tuotanto-olosuhteet parantavat eläinten hyvinvointia ja ehkäisevät sairauksia – näin eläimiä tarvitsee lääkitä erittäin harvoin. Tuottajat myös seuraavat eläinten hyvinvointia ja kasvua tarkasti. Eläinten hyvinvointiin liittyvät tiedot tallennetaan eläinlajikohtaisiin terveydenhuoltorekistereihin.

TUOTANNOSSA
Eläimen tiedot siirtyvät tilalta teurastamoon, jossa naudat tunnistetaan yksilökohtaisesta korvamerkistä ja siat tilatunnisteesta. Atrian uusi Kauhajoen nautateurastamo ja -leikkaamo mahdollistaa naudanlihan alkuperämerkinnän liittämisen pakkauksiin. Atrian lihaleikkaamossa alkuperäetiketti liitetään läpinäkyvän pakkauskalvon sisäpuolelle. Näin etiketti ei pääse katoamaan takuumureutusprosessin tai kuljetusten aikana. Atria Food Servicen tuotteista alkuperämerkintä on mm. Atria Hienoin Pihviliha -tuotteiden kokonaisena myytävien arvo-osien pakkauksissa. Aukoton lihankäsittelyprosessi Euroopan nykyaikaisimpiin lukeutuvassa tuotantolaitoksessa on pitkän kehityksen tulos.

AMMATTIKEITTIÖSSÄ
Tutkimuksen perusteella yli puolelle suomalaisista lihan jäljitettävyys on tärkeä ostoperuste. Ravintola voi viestiä asiakkaalleen parhaassa tapauksessa paikkakunnan, tilan nimen ja liharodun, mikä mahdollistaa paremmat katteet myytävissä annoksissa.

ASIAKAS
Ammattikeittiöllä on mahdollisuus viestiä ruokailijalle, millä tilalla liha on tuotettu. Alkuperän tunteminen lisää luottamusta siihen, että ruoka on laadukasta ja vastuullisesti tuotettua. Tuottajat ovat ylpeitä siitä, että heidän nimensä näkyy pakkauksissa. Se tekee heidän arvokasta työtään tunnetuksi ja saa aikaan positiivista keskustelua pihvilihan ominaisuuksista ja suomalaisesta elintarvikeketjusta.

Tutustu Atrian tiloihin