FOOD SERVICE
Palvelemme kaikkia suomalaisia ammattikeittiöitä kaikissa hyvään ruokaan liittyvissä asioissa.
Lihavalmisteita ja punaista lihaa tulisi syödä korkeintaan 500 g (kypsä paino) viikossa.
- Määrä tarkoittaa kypsää lihaa ja vastaa raakapainoltaan 700–750 grammaa.
- Yksi annos kalaa tai lihaa painaa kypsänä noin 100–150 g.
- Kananmunien sopiva käyttömäärä on 2–3 kpl viikossa.
- Siipikarjan liha on vähärasvaista ja sen rasva laadultaan parempaa kuin naudan ja lampaan lihan rasva.
- Punainen liha (naudan-, lampaan- ja sianliha) olisi hyvä valita mahdollisimman vähärasvaisena ja lihavalmisteet lisäksi mahdollisimman vähäsuolaisina.

Liha osana terveellistä ruokavaliota
- Ihmisen elimistö ei itse pysty tuottamaan ihmiselle välttämättömiä aminohappoja, vaan ne on saatava ravinnossa.
- Lihan ja sisäelinten proteiini on hyvälaatuista, ts. se sisältää hyvässä suhteessa ihmisen tarvitsemia välttämättömiä aminohappoja.
- Proteiinien biologinen arvo kertoo, paljonko elimistö pystyy hyödyntämään kulloinkin syötävää proteiinia. Lihan biologinen arvo vaihtelee 65-85 % välillä, riippuen sidekudoksen määrästä.
- Liha on merkittävä proteiinien, B-ryhmän vitamiinien sekä joidenkin kivennäisaineiden (fosfori, rauta, seleeni) lähde suomalaisessa ruokavaliossa.
