FOOD SERVICE

Palvelemme kaikkia suomalaisia ammattikeittiöitä kaikissa hyvään ruokaan liittyvissä asioissa.

Terveyttä ruuasta!

Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014

Terveyttä ruuasta!

Terveyttä edistävä ruokavalio on kokonaisuus, havainnollistetaan ruokakolmiolla ja lautasmallilla. Monipuolinen ja vaihteleva ruoka-aineiden valinta mahdollistaa terveellisten, ympäristön kannalta kestävien ja hyvänmakuisten aterioiden ja välipalojen koostamisen. Ravitsemussuositusten keskeinen tavoite on parantaa väestön terveyttä.

Syöminen ja jaksaminen

image.png

Päivittäin on hyvä syödä säännöllisin väliajoin:

  • Aamupala, lounas ja päivällinen, 1-2 välipalaa.
  • Säännöllinen ateriarytmi pitää veren glukoosipitoisuuden tasaisena, hillitsee nälän tunnetta, tukee painonhallintaa, suojaa hampaita reikiintymiseltä.
  • Auttaa syömään kohtuullisesti yksittäisillä aterioilla ja vähentää houkutusta naposteluun.

Energiatiheys alas ja ravintoainetiheys ylös

  • Juureksia, vihanneksia, marjoja ja hedelmiä vähin­tään 500 g päivässä, noin 5–6 annosta.
  • Yksi annos = keskikokoinen hedelmä, 1 dl marjoja tai 1,5 dl salaattia/raastetta.
  • Kalaa eri kalalajeja vaihdellen 2–3 kertaa vko.
  • Suolaamattomia, sokeroimattomia pähkinöitä, manteleita ja siemeniä voi nauttia lajeja vaihdellen noin 30 g (2 rkl) päivässä eli 200–250 g vko

 

image.png