FOOD SERVICE

Palvelemme kaikkia suomalaisia ammattikeittiöitä kaikissa hyvään ruokaan liittyvissä asioissa.

ATRIA TUOTTAA KESTÄVÄÄ ARVOA

Atria-konserni on Pohjois-Euroopan johtavia liha- ja ruoka-alan yrityksiä. Olemme asiakkaidemme, henkilöstömme ja omistajiemme arvostama, vuonna 1903 perustettu yritys. Olemme tehneet ruokaa ihmisille yli sata vuotta ja haluamme tehdä sitä tulevaisuudessakin. Siksi toimimme maapalloa, ihmisiä ja ruokaa kunnioittaen.

Atrian uusiutuminen ja kasvu perustuvat erinomaiseen kaupalliseen osaamiseen ja tehokkaaseen, vastuulliseen toimintatapaan. Päätuotteemme, Hyvä Ruoka, tuottaa paremman mielen ja kestävää arvoa kaikille sidosryhmillemme.

Liikevaihtomme vuonna 2021 oli noin 1,5 miljardia euroa ja palveluksessamme oli noin 3 700 liha- ja ruoka-alan osaajaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Virossa. Atria Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä vuodesta 1991 lähtien.

 

Tutustu Atriaan yrityksenä

Puhtaasti suomalainen

Puhtaasti suomalainen

Haluatko katsoa videon?
Hyväksy markkinointievästeet täällä.

Turvallinen hyvän ruoan ketju

Atrian hyvän ruoan ketju ulottuu suomalaisilta tiloilta suomalaisiin ruokapöytiin. Hyvän ruoan ketjussamme on neljä vahvaa lenkkiä:

1. Suomalaiset tilalliset 

Atrialainen ruoka saa alkunsa suomalaiselta maatilalta, hyvin läheltä. Sopimustiloiltamme tuleva liha on aina puhdasta ja turvallista; saamme sen terveistä ja hyvinvoivista suomalaisista tuotantoeläimistä. Ne syövät puhdasta rehua  ja niitä lääkitään vain eläinlääkärin valvonnassa. Esimerkiksi broilerimme on jo täysin antibioottivapaata ja possummekin valtaosin.

2. Ruoka-alan huippuosaajat

Valmistamme puhtaasta ja arvokkaasta liharaaka-aineesta tarkoin valvotuista oloissa maailman puhtaimpia ruokatuotteita. Niiden tuoteturvallisuus ja maku ovat maailman kärkeä.  Liha- ja ruoka-alan suomalaiset huippuosaajat, moderni tuotanto ja siihen liittyvä tilaus-toimitusketjun hyvä hallinta ovat toimintamme ja kilpailukykymme keskeisiä ominaisuuksia.

3. Asiakkaat ja kumppanit

Asiakkaamme määrittävät tuote- ja palvelutarjontaamme; tuotekehitystämme, tuote- ja palveluratkaisujamme sekä kumppanuus- ja yhteistyömallejamme. Kumppanuus on meille pitkäjänteistä yhteistyötä, jossa molemmat osapuolet kuuntelevat ja ymmärtävät toistensa tarpeet, toiveet ja mahdollisuudet niin käytännön toiminnan kuin vastuullisuudenkin näkökulmasta. 

4. Ruokailijat ja kuluttajat, suomalaiset

Tunnemme ja ymmärrämme asiakkaidemme tapaan vastuumme niin yksittäisistä suomalaisista ruokailijoista kuin kansanterveydestäkin. Toiminnassamme tämä konkretisoituu turvallisina, terveellisinä ja ravitsevina elintarvikkeina. Tunnemme myös vastuumme toimintamme läpinäkyvyydestä: antamamme tuote- ja muu informaatio on avointa, merkitsevää ja todenmukaista.

Täytämme vastuullisesti tuotetun lihan hankintakriteerit

Julkisten ja yksityisten ammattikeittiöiden kestävä toiminta perustuu samoihin periaatteisiin kuin Atriankin toiminta: vastuullisesti ja eettisesti tuotettuun, turvalliseen, terveelliseen ja ravitsevaan ruokaan.  

Vastuullisesti tuotettujen elintarvikkeiden hankintasuositusten mukaan julkisissa hankinnoissa tulisi laatu- ja hintakriteerien ohella vaatia sellaisten elintarvikkeiden käyttöä, jotka on tuotettu ympäristön kannalta hyvillä viljely- ja tuotantomenetelmillä sekä eläinten hyvinvointia ja elintarviketurvallisuutta edistävillä tavoilla. Me Atrialla täytämme kattavasti nuo kriteerit: 

  1. sianlihassa ja sianlihatuotteissa
  2. siipikarjanlihassa ja siipikarjanlihatuotteissa, sekä 
  3. naudanlihassa ja naudanlihatuotteissa. 

Kriteerit perustuvat Maa- ja metsätalousministeriön/Motivan julkaisemaan Opas vastuullisiin elintarvikehankintoihin -julkaisuun, 3/2017.

Artikkeli: Vastuullisuus elintarvikehankinnoissa on yhä tärkeämpää

Tutustu lihan alkuperään ja vastuullisuuteen

Video

Haluatko katsoa videon?
Hyväksy markkinointievästeet täällä.