FOOD SERVICE

Palvelemme kaikkia suomalaisia ammattikeittiöitä kaikissa hyvään ruokaan liittyvissä asioissa.

Murean kehityspolku

Ideasta tuotteeksi

Murean kehityspolku

ATRIAN MUREA -TUOTESARJA ON SAANUT AMMATTIKEITTIÖISSÄ INNOSTUNEEN VASTAANOTON

Uuden teknologian ja innovatiivisen tuotekehityksen tuloksena syntynyt Atria Murea -tuotesarja on otettu ammattikeittiöissä innokkaasti vastaan. Monikäyttöiset tuotteet helpottavat arjen työtä ja sekä auttavat hallitsemaan hävikkiä.

Uudella teknologialla kehitetyt Atria Murea -tuotesarjan nitriitittiömät, irtopakastetut tuotteet vastaavat ammattikeittiöiden vastuullisuuteen ja kustannustehokkuuteen liittyviin haasteisiin. Ne helpottavat, nopeuttavat sekä nykyaikaistavat lihavalmistetuotteiden käyttöä ruoanvalmistusprosessissa.
– Murea-tuotteilla on inspiroiva vaikutus ruokalajien valmistukseen, ja ne mahdollistavat käsintehdyn ulkonäön ruokaan kuin ruokaan. Se on aivan uusi piirre teollisuuden valmistamassa tuotteessa, kertoo tuoteryhmäpäällikkö Leena Lunti tyytyväisenä.

Alkusysäys tuotekehitykseen tuli asiakkaiden toiveesta saada uusia raaka-aineita kasvaneeseen liikkuvan ruoan kysyntään, kuten pitsojen, leipien ja paninien valmistukseen. Murea-tuotteet soveltuvat myös laajempaan käyttöön, kuten esimerkiksi pastoihin, kastikkeisiin sekä vuoka- ja pataruokiin.
– Tuotteiden etuna on lihan luontainen makuprofiili ja ruoanvalmistusprosessissa mehevänä säilyvä koostumus, joka takaa valmiin ruoan korkean laadun. Lisäksi ne soveltuvat nitriitittöminä päiväkoti- ja kouluruokailuun, jossa ruoan tulee olla tarkasti ravitsemussuositusten mukaisesti valmistettua, kertoo Leena.

image3oy5k.png

Taustalla on atrialaista huippuosaamista

Tuotesarjan taustalla on vahva atrialainen tuotekehitysosaaminen, jonka ansiosta on tunnistettu uusi teknologia sekä sen tuomat edut uusien tuotteiden kehittämiseksi.
– Kun lihavalmisteiden tuotekehitys esitteli meille ensimmäiset näytteet, niin ym-märsimme heti, että tuotteilla on markkinoilla erinomaiset mahdollisuudet, kertoo Leena. Tuotekehityksessä tehtiin tiivistä yhteistyötä Atria Food Service -asiakkaiden kanssa järjestämällä kvalitatiivisia tutkimustilanteita sekä tuotekehitysraateja. Näin oli mahdollisuus huomioida erilaisten ruoanvalmistusprosessien vaatimukset tuotteiston kehittämisessä.
– Nitriitittömät tuotteet saivat alkunsa julkishallinnon erityistarpeita kuunnellessa. Kaupallisen horecan ja lounasruokaa valmistavien ammattikeittiöasiakkaiden kanssa keskusteltiin erityisesti tuotteiden palakoosta, jatkaa Leena.

Tiivis tuotekehitysyhteistyö talon sisällä mahdollisti sen, että lopputulos vastaa Food Service -asiakkaiden vaatimuksia. Erityiskiitokset Leena antaa tuotekehityspäällikkö Jussi Palvelalle ja tuotekehittäjä Tommi Saariselle, jotka uuden teknologian käyttöönottoon rinnalla yhdessä tuotannon asiantuntijoiden kanssa pystyivät toimittamaan asiakkaille pyynnöstä näyte-eriä sekä samalla jatkokehittämään tuotteita. Food Service -kehityspäälliköt Susanne Heinineva ja Tomi Nevala olivat avainasemassa asiakasyhteistyössä järjestämällä nopeallakin aikataululla palavereja sekä kommentointimahdollisuuksia kehitystyön edistämiseksi. Samaan aikaan Food Service -tuotteiden kanssa Atria lanseerasi kuluttajille suunnatun Atria Murea & Nopea -tuotesarjan.
– Tuotteiden jalkauttamiseksi tarvitsemme vielä myynti- ja markkinointityötä sekä uusia ruokatuoteoivalluksia. Olemme matkan alussa, joka jo nyt näyttää hyvältä, kertoo Leena tyytyväisenä.

 

Palmialla hehkutetaan Murea-tuotteiden monikäyttöisyyttä

imageannul.png

Palmia Foodsilla viiden hengen tuotekehitystiimistä vastaava tuotekehityspäällikkö Janne Häkkänen oli mukana alusta asti Murean tuotekehitysraadissa. Vastaaviin tuotteisiin hän ei ole aiemmin törmännyt ja näkee niiden käytöllä selkeitä etuja ruokatuotantoon.

– Olen haltioissani, sillä Murea-tuotesarjaa sopii kauttaaltaan erilaisille asiakasryhmillemme. Meille tärkeintä on päästä ruoanvalmistuksessa laadullisesti hyvään lopputulokseen riippumatta siitä, tehdäänkö ruoka ravintolan 20 litran tai suurkeittiön 200 litran kattilassa. Tuotteet ovat olleet käytössä Palmian ravintoloissa, jossa kokit ovat kehittäneet niistä innovatiivisesti uusia ruokalajeja yhteistyössä tuotekehitystiimin kanssa. Kokemuksen pohjalta ne ovat monipuolisia käytöltään, lihassa on erottuvuutta sekä tuotteet säilyvät mehukkaana ja pysyvät kasassa riippumatta siitä, miten ruoan kypsentää.
– Naudasta voi loihtia helposti esimerkiksi aasialainen lihapadan ja kanasta broileriwokin. Lisäksi tuotteet sopivat pastoihin, kastike- ja laatikkoruokiin sekä erilaisiin kiusauksiin, listaa Janne. Vastuullisuus on yksi Palmian keskeisin arvo, joten tärkeänä asiana Häkkänen pitää lisäksi tuotteiden kotimaisuutta ja mahdollisuutta lisätä kypsää lihaa valmistettavaan ruoan joukkoon juuri oikea määrä, jolloin on helppo hallita hävikkiä.
– Murea-tuotesarja on uusi ja yllätyksellinen tuote, joka on vastannut tarpeeseen, jota emme ole itse osanneet kertoa. Arvostan kovasti, että tavarantoimittajat katsovat laatikon ulkopuolelta kehittämällä tuotteita, jotka helpottavat ammattikeittiöiden arkea ja ovat vastuullisesti tuotettuja. Janne Häkkänen kiittelee Atrian kanssa tehtyä tuotekehitysyhteistyötä, joka on aina ollut asiakaslähtöistä ja toivoo myös tulevaisuudessa samantyyppisiä innovaatioita.
– Murea-tuotesarjasta atrialaiset voivat olla todella ylpeitä, toteaa Janne

 

Katso Jannen haastattelu. Hän testasi Murea tuotetta kylmävalmistusreseptiikassa.