FOOD SERVICE

Palvelemme kaikkia suomalaisia ammattikeittiöitä kaikissa hyvään ruokaan liittyvissä asioissa.

Parasta kouluruokaa

Suomen parasta kouluruokaa valmistetaan Kajaanissa, ONNEA!

Kajaani voitti viidennen valtakunnallisen Kouluruokakilpailun Helsingin Messukeskuksessa Gastro Helsinki -messuilla käydyssä finaalissa. Kouluruokakilpailun tavoitteena on tuottaa vastuullisia, lapsille maistuvia ja samalla ravintovaatimukset täyttäviä reseptejä sekä nostaa kouluruoan ja tekijöiden arvostusta. Uudet reseptit annetaan kaikkien suomalaisten koulujen käyttöön.
Kajaanin Lehtikankaan Monitoimitalon tiimi vei voiton tasaisessa kilpailussa. Kajaanin joukkueessa kilpailivat Taru Kemppainen, Teija Partanen ja Hanna Ojalehto. Voittomenussa tuomareille tarjoiltiin uunimakkaraa perunapedillä & dippikasviksilla, fisuburgeria ja aurinkoista sosekeittoa. Koululaisista ja ruoka-alan ammattilaisista koostuva lähes 20-henkinen arvovaltainen tuomaristo maisteli ja arvosteli kaikki kilpailureseptit. Suurin osa tuomariston jäsenistä oli lapsia. On hienoa huomata että makkararuoat pitävät edelleen pintansa kovassa kilpailussa. 

Helsingin, Kajaanin, Kuopion, Mäntsälän, Rauman ja Vantaan tiimit kohtasivat Kouluruokakilpailun finaalissa, jossa näytettiin, miten kouluruokaa voi uudistaa ja muokata nykyajan lasten makua vastaamaan.


Samassa kilpailussa Atria palkitsi parhaan liha-annoksen ja siitä voitto meni Vantaalle Länsimäen koululle.  ONNEA!

He olivat kehittäneet kouluruokareseptin toisenlaisesta ruokamaailmasta, grillauksesta, tutummasta makumaailmasta. Lisäksi annoksessa on kekseliäästi tuotu makumaailma perinteisempään kouluruokalajiin, kanakastikkeeseen. Tätä ruokalajia tarjotaan monesti riisiin tai pastan kanssa, mutta finaaliannoksessa on nyt mukana kuorelliset lohkoperunat. Nämä maut ja ainesosat muodostavat trendikkään ja maistuvan kouluruoka-annoksen. Vantaan joukkueen reseptin nimi on BBQ- kanaa, paahdettuja perunoita ja colea. 

Ruokalistallesi
Voittaja ja palkittu liha-annos resepti

Kuvat Kouluruokakilpailu / Continental Foods Finland Oy

Katso myös nämä!