Palvelemme kaikkia suomalaisia ammattikeittiöitä kaikissa hyvään ruokaan liittyvissä asioissa.
Ruokaisia yhdistelmiä ja mielenkiintoisia makuja kohtuullisella vaivannäöllä.
160 g punaista paprikaa paloina
60 g sipulia kuutioina
1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
3 rkl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl sokeria
2 kpl Fazer tumma moniviljaleipätaikina
120 g Atria Perhetilan n. 1,6 kg Suomalainen Murea Savukinkku viipale 8463
100 g emmentalraastetta
0,5 dl persiljaa hienonnettuna
Levitä paprikat sekä sipulit uunipellille. Pirskottele päälle oliiviöljyä sekä suolaa ja sokeria. Paahda 220 asteisessa uunissa noin 14 minuuttia tai kunnes paprikoissa on paahteinen väri. Laita paprikat tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi. Kauli moniviljataikina ohueksi levyksi ja voitele se ohuelti paprikatahnalla. Asettele savukinkkuviipaleet limittäin pituussuuntaan taikinan päälle. Ripottele päälle emmentalraastetta ja hienonnettua persiljaa. Rullaa taikina tasaiseksi rullaksi. Leikkaa rullasta noin 3 cm paksuja viipaleita. Levitä palat uunipellille tai muffinivuokaan.
Anna kohota huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Paista 170 asteisessa uunissa noin 18 minuuttia, kunnes taikinassa on kaunis väri ja se on kypsää. Koristele persiljalla.
160 g punaista paprikaa paloina
60 g sipulia kuutioina
1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
3 rkl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl sokeria
2 kpl Fazer tumma moniviljaleipätaikina
120 g Atria Perhetilan n. 1,6 kg Suomalainen Murea Savukinkku viipale 8463
100 g emmentalraastetta
0,5 dl persiljaa hienonnettuna
Levitä paprikat sekä sipulit uunipellille. Pirskottele päälle oliiviöljyä sekä suolaa ja sokeria. Paahda 220 asteisessa uunissa noin 14 minuuttia tai kunnes paprikoissa on paahteinen väri. Laita paprikat tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi. Kauli moniviljataikina ohueksi levyksi ja voitele se ohuelti paprikatahnalla. Asettele savukinkkuviipaleet limittäin pituussuuntaan taikinan päälle. Ripottele päälle emmentalraastetta ja hienonnettua persiljaa. Rullaa taikina tasaiseksi rullaksi. Leikkaa rullasta noin 3 cm paksuja viipaleita. Levitä palat uunipellille tai muffinivuokaan. Anna kohota huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Paista 170 asteisessa uunissa noin 18 minuuttia, kunnes taikinassa on kaunis väri ja se on kypsää. Koristele persiljalla.
200 g Atria Perhetilan n. 1,6 kg Suomalainen Murea Savukinkku viipale 8463
1 rkl Dijon sinappia
100 g maustekurkkuviipaletta valutettuna
150 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g majoneesia
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
4 kpl Fazer croissant 55 g
4 kpl lollo rosso salaatin lehteä
60 g leikkeleenä Atria n. 1,6 kg Rosvofilee Porsaasta viipale 8372
120 g tomaattia viipaleena
50 g aurajuustomurua
Laita yleiskoneen kutterikulhoon savukinkkuviipaleet, sinappi ja maustekurkkuviipaleet. Hienonna tasaiseksi. Sekoita massa tuorejuuston ja majoneesin joukkoon tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita massa pursotinpussiin. Paista croissantit ohjeen mukaan ja jäähdytä. Leikkaa croissant pituussuuntaan halki ja täytä salaatilla, savupossutuorejuustolla, rosvofileeviipaleilla ja tomaatilla. Viimeistele lopuksi Aurajuustomurulla.
HÄRÄNLIHAMOUSSE:
200 g Atria n. 1,6 kg Härän Rinta viipale 7936
1 tl piparjuuriraastetta
2 rkl kaprista
150 g smetanaa
0,5 dl ruohosipulia hienonnettuna
4 kpl Fazer croissant 55 g
4 lehteä jääsalaattia
60 g Atria n. 1,6 kg Pippurihärkä viipale 7926
50 g suolakurkkuviipaleita
tuoretta piparjuurta viimeistelyyn
Valmista mousse. Laita kaikki aineet paitsi smetana ja ruohosipuli kutteriin ja hienonna tasaiseksi. Vatkaa smetana kevyeksi vaahdoksi. Lisää ruohosipuli smetanaan ja sekoita härkämassan joukkoon tasaiseksi. Laita mousse pursotinpussiin maustumaan.
Paista croissantit ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Aloita täyttäminen levittämällä salaatinlehdet croissantin väliin ja pursottamalla moussea salaatin päälle.
Kokoa loput aineet moussen päälle ja viimeistele raastamalla päälle tuoretta piparjuurta.