FOOD SERVICE

Palvelemme kaikkia suomalaisia ammattikeittiöitä kaikissa hyvään ruokaan liittyvissä asioissa.

Toastit, paninit ja erilaiset leipäannokset ovat nousseet suosioon. Niistä saa herkullisen alkupalan, tehokkaan välipalan ja kiireessä ne korvaavat jopa itse aterian.

LEIVÄT
Valitse leipä käyttötarkoitukseen ja maun mukaan. Paahdettuna tai ilman. Lämmitetäänkö täytteiden kera vai ilman? Muista kokonaisuus! Maut ja rakenteet tulee täydentää toisiaan, ei kilpailla keskenään. Valitse aina tuotteet, jotka kestää hyvin vitriinisäilytystä. Yön yli nukkuneista leivistä voi tehdä uunissa kuivaamalla rapeita muruja ja voit viimeistellä näillä esim. täytettyjä sämpylöitä tai avoleipiä.

LEIKKELEET
Leikkeleet kannattaa sijoitella näkyvälle paikalle leivässä. Tärkeää on myös että jokaisella suupalalla on nimeä antava raaka-aine pääosassa. Makuvalikoimaa riittää. Valitse kuitenkin aina laadukkaita ja tuoreita vaihtoehtoja. Hinta on merkittävä tekijä kun suunnitellaan kohderyhmän mukaisia tuotteita. Laadukas leikkele määrittelee myös leivän ruokaisuutta ja myyntiarvoa. Suomalainen leikkele on erinomainen lisäarvon nostaja.

LEVITTEET JA JUUSTO
Levitteiden ja juuston tehtävä on tuoda lisämakua ja mehevyyttä leipiin. Tärkeänä tehtävänä levitteillä ja juustolla on myös muodostaa leivän pinnalle kalvo, jonka läpi kosteat täytteet eivät tee leivästä vetistä. Makukirjo on laaja, mutta valitse tuotteet, jotka toimivat hyvänä makuparina leikkeleille.

KASVIKSET, VIHANNEKSET JA SALAATIT
Rapeat salaatit voi käyttää leivän pohjalla, mutta hennommat salaatit kannattaa käyttää päällimmäisinä, jotta ne eivät painu kasaan. Muista huuhdella ja ennen kaikkea kuivata kasvikset ja vihannekset huolellisesti ennen käyttöä. Terävällä veitsellä ohueksi leikatut kasvikset säilyttävät myös parhaiten ulkonäkönsä. Kasvikset tuovat kokonaisuuteen laajalti suutuntumaa ja sen kuuluisan ”crunchyn.”

KASTIKKEET JA RAPEAT
Kastikkeet ja rapeutta antavat komponentit antavat viimeisen silauksen leivällä. Kannattaa sijoittaa nämä komponentit leivän täytteiden päälimmäiseksi. Tarkoituksena on saada suutuntumaa ja mehevyyttä lopputulokseen. Kokeile BBQ-kastikkeita, pestoja, pähkinöitä ja paahdettua sipulia. Annostelupullolla tai pursotinpussilla saa näyttävää raitaa viimeistelyyn.