FOOD SERVICE

Palvelemme kaikkia suomalaisia ammattikeittiöitä kaikissa hyvään ruokaan liittyvissä asioissa.

Juustoportin herkulliset paninit ja sänärit maistuvat kiireisille tiellä liikkujille

Vinkit ja ideat

Juustoportin herkulliset paninit ja sänärit maistuvat kiireisille tiellä liikkujille

Juustoportti kehitti uusia leipätuotteita liikenneasemiensa nopean syömisen valikoimaan. Premiumluokan uutuuksissa maistuvat oman talon täyteläiset juustot ja Atrian laadukkaat lihatuotteet.

– Pikaruokatyyppisten tuotteiden ja noutomyynnin kysyntä on kasvanut koronan aikana valtavasti. Tämä innoitti meitä monipuolistamaan nopean syömisen valikoimaa ja kehittämään maistuvia vaihtoehtoja tiellä liikkujille, kertoo Juustoportin palveluliiketoiminnan johtaja Seppo Kuusisaari.

Kehitystyö toteutettiin yhteistyössä Atrian kanssa innovoimalla vitriiniin uusia leipätuotteita, joiden täytteissä on juustojen lisäksi käytetty monipuolisesti Atria Murea ja Vuolu -lihatuotteita ja leikkeleitä. Tuotekehityksen hedelmänä syntyneiden premiumluokan patonkimaisen paninin ja sämpylätyyppisen sänärin mehevinä makuina maistuvat mm. BBQ kana-pekoni, kana-juusto sekä kinkku-juusto. Leivät viimeistellään asiakkaan odottaessa lämmittämällä ne uudessa turbouunissa, jonka avulla tuotteiden sisältö saadaan nopeasti lämpimäksi ja pinta samalla herkullisen rapeaksi.

Juustoportti_patonki.jpg

– Leipien maku on hurmannut asiakkaat. He ovat arvostaneet, kun uutuudet ovat rohkeasti meidän näköisiämme, iloitsee Kuusisaari.

Juustoportti_vitriini.jpg

Artesaanityyppiset tuotteet houkuttelevat vitriinissä

Jalasjärveläinen Juustoportti on ollut kolmikymmenvuotisen taipaleensa alusta alkaen reipas oman tiensä kulkija. Meijeri- ja juustolatoimintojen lisäksi yrityksellä on viisi liikenneasemaa, joissa on panostettu paikan sydäminä olevien juustotiskien lisäksi itse valmistettuun ruokaan aina take awaysta à la carteen.

– Kun asiakas pitää matkan aikana tauon, kestää se maksimissaan puoli tuntia. Houkuttelevassa vitriinissä korostuvat tuotteiden tuoreus ja herkullinen ulkonäkö, ostamisen helppous sekä valikoima, josta löytyy jokaiselle jotakin, toteaa Kuusisaari.

Uutuustuotteiden kehityksessä lähtökohtana oli artesaanihenkisyyden lisäksi löytää kustannustehokkaita käytännön ratkaisuja, jotta käsityönä tehtävien tuoreiden leipien valmistaminen paikan päällä olisi mahdollista kiireisenäkin aikana. 

–  Atria Murea ja Vuolu -tuotesarjat ovat käteviä käyttää ja samalla hävikittömiä ratkaisuja. Niitä voi maustaa rohkeasti oman maun mukaan, jolloin niihin saadaan omaleimainen ja erottuva maku. Tuotteiden irtonaisella koostumuksella saadaan lisäksi runsautta leipätäytteisiin ja salaatteihin, kertoo tuotekehitysyhteistyössä mukana ollut avainasiakaspäällikkö Anna-Mari Honkaniemi Atrialta.

Juustoportti_sänkkäri.jpg

Jatkuva tuotekehitys on valttia

Kotimaan lisääntynyt matkailu haastaa taukopaikkoja ja liikenneasemia kehittämään vitriinivalikoimaa asiakaskunnan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Tuotekehitysyhteistyö Atrian kanssa tuli Juustoportille ajallisesti sopivaan saumaan, sillä se auttoi viemään ajatuksissa muhineen kehitysprojektin maaliin.

– Yhteisen ideoinnin ja sparrauksen avulla saimme paljon hyviä vinkkejä. Lopputulokset puhuvat puolestaan, kun uutuustuotteet on otettu innolla vastaan, kiittelee Kuusisaari yhteistyötä.

– Aito vuoropuhelu asiakkaidemme kanssa on meille sydämen asia. Meiltä saa ratkaisuapua ja olemme mielellämme tukena tuotekehityksessä esimerkiksi yhdessä tekemällä, kertoo Honkaniemi.

Kuluttajien ostokäyttäytymiseen halutaan yrityksissä reagoida puolin ja toisin nopeasti asiakkaita kuuntelemalla ja ennakoimalla tulevaisuuden trendejä. Kasvavan nopean syömisen suosion lisäksi ruoan turvallisuus ja jäljitettävyys ovat valttia tulevaisuudessa.

– Vastuullisesti tuotetut suomalaiset raaka-aineet ovat meille kaikki kaikessa, sillä haluamme tarjota asiakkaillemme brändimme mukaisesti vain laadukkaita ja kotimaisia ruokatuotteita, toteaa Kuusisaari.