FOOD SERVICE

Palvelemme kaikkia suomalaisia ammattikeittiöitä kaikissa hyvään ruokaan liittyvissä asioissa.

Mikä on
Kylmävalmistus?

Se on yksinkertaisesti nopea ja helppo valmistustapa keventää keittiötyötä ja säästää resursseja laadusta sekä mausta tinkimättä.

Kylmävalmistus tarkoittaa esikäsiteltyjen raaka-aineiden yhdistämistä kylmänä valmiiksi ruoaksi mahdollistaen kylmävarastoinnin ja joustavan kuljetuksen.

Isoissa tuotantokeittiöissä suosittu kylmävalmistusmenetelmä tuo ketteryyttä myös ravintolakeittiön työprosesseihin, kuten lounaiden valmistukseen. Keittiötyön ruuhkahuiput helpottuvat, koska ruoan voi esivalmistaa edellisenä päivänä kypsennystä vaille valmiiksi. Kylmävalmistuksessa ruoka valmistetaan kokoamalla kylmät komponentit vuokaan ja lisäämällä massan joukkoon kylmäliukoista suurustetta sisältävä kastike tai liemipohja. Tämän jälkeen ruoka laitetaan kylmiöön odottamaan tarjoiluvaiheessa tapahtuvaa kuumennusta.

Valmistustapa edistää työturvallisuutta ja ergonomiaa. Raaka-aineita ei tarvitse käsitellä kuumina – kun ruoan komponentit kootaan kylminä suoraan tarjoiluvuokiin, jäävät myös keittäminen ja raskas patatiski pois. Kuumennusta vaille valmiit ruoat säilyvät kylmässä oikein säilytettynä jopa 3 vuorokautta. Näin tarjoiluvaiheessa ruokaa voi kuumentaa nopeasti linjastoon myynnin mukaan ja hallita samalla ylimääräisen valmistuksen aiheuttamaa ruokahävikkiä.

Kylmävalmistustapa soveltuu lähes kaikenlaiseen ruoanvalmistukseen cook-serve -menetelmän tapaan. Ruokia voi maustaa monipuolisesti ja omalla tyylillä. Kun ruoka valmistetaan laadukkaista raaka-aineista testattujen ruokaohjeiden mukaisesti, on lopputulos aina tasalaatuinen.

Tutustu valmistusmenetelmään Susannen ja Tomin opastamana.

Haluatko katsoa videon?
Hyväksy markkinointievästeet täällä.

Testatut ruokaohjeet kylmävalmistukseen