FOOD SERVICE

Palvelemme kaikkia suomalaisia ammattikeittiöitä kaikissa hyvään ruokaan liittyvissä asioissa.

Lisätietoja koulutusohjelmasta

Lisätietoja koulutusohjelmasta

Atria 100 Nuorta Kokkia -koulutusohjelma antaa nuorille ruoka-alan ammattilaisille kokonaisvaltaista ja innostavaa tietoa, jolla kehittää omaa uraa ja osaamistaan. Koulutusohjelman yhtenä tavoitteena on kerätä yhteen juuri ne nuoret tekijät, jotka aidosti näkevät tulevaisuutensa ruoan ja ruokaelämysten parissa ja jotka kokevat ruoan intohimokseen. Kurssilaiset verkostoituvat ja oppivat myös toisiltaan.

Koulutusohjelman kouluttajat ja puhujat edustavat alansa huippua. Nuorille ruoka-alan ammattilaisille avautuu mahdollisuus kuulla heidän uratarinansa ja kysyä neuvoja omalle polulleen. Koulutusohjelmassa puhutaan laajasti ruoka-alasta ja sitä esittelemässä ovat alan ammattilaiset. Viime vuosina luennoitsijoina ovat toimineet mm. Alex Nurmi, Henri Alén, Harri Syrjänen, Pekka Terävä ja Sami Tallberg. Löydät muut aikaisempien vuosien puhujat täältä.

Koulutusohjelma koostuu kolmesta workshopista. Ensimmäisen workshopin teemana on liikeidea. Toisen workshopin aiheena on tuotekehitys sekä lihatuotannon koko polku. Kolmannessa keskitytään kurssilaisiin itseensä ja heidän henkilökohtaisten ominaisuuksiensa kehittämiseen. Kurssin johtajana toimii nyt toista vuotta keittiömestari ja ravintoloitsija,  monista ruokaohjelmistakin tuttu Tommi Tuominen. Rehtorina toimii Atrian Sofia Saapunki.

Koulutukseen haetaan täysikäisiä, maksimissaan kolmekymppisiä ruoka-alan ammattilaisia. Toivomme hakijoilta vähintään kahden vuoden työkokemusta alalta. Voit olla kokki, tarjoilija, leipuri, kylmäkkö tai palvelutiskin työntekijä - arvostamme kaikkia ruoka-alan ammattilaisia. Tärkeintä on aito intohimo ruokaa ja ruoka-alaa kohtaan sekä halu kehittyä ja oppia alan huipuilta. Koulutusohjelma on osallistujille maksuton, sisältäen herkulliset ruuat ja kaukaa tuleville myös hotellimajoituksen.

Haku on käynnissä 15.6. saakka. Hakemukseen pääset tästä.

Esittelyssä koulutusohjelman johtaja ja rehtori:

Tommi Tuominen, koulutusohjelman johtaja

Tommi on Michelin-tähteä kantavan Ravintola Demon keittiömestari ja omistaja. Hän on omistajana myös Grotesk, Sue Ellen sekä Ultima-ravintoloissa. Tommi muistetaan myös tv-ohjelmista Sokkokokki, Food Club, Finnjävel - ravintola helvetistä ja Kokkisota.

Nyt koulutusohjelman johtajana debytoiva Tommi on ollut mukana luennoimassa aivan alkuvuosilta saakka ja on ehdottomasti yksi rakastetuimmista luennoitsijoista koko koulutusohjelman historian aikana.


 

Sofia
Saapunki, koulutusohjelman rehtori

Aiemmin mm. kokkina, baristana ja baarimikkona työskennellyt Sofia on toiminut viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä viimeisen kahdeksan vuoden ajan. Aikoinaan itsekin Atria 100 Nuorta Kokkia -koulutusohjelman suorittanut Sofia työskentelee Atrialla sosiaalisen median ja reseptisisältöjen parissa.


 

Ensimmäinen Atria 100 Nuorta Kokkia -kurssi järjestettiin vuonna 2003 Atrian 100-vuotisjuhlan kunniaksi ja sitä on järjestetty siitä lähtien. Keväällä 2005 Suomen Gastronomien Seura myönsi Atrian 100 Nuorta Kokkia -koulutusohjelmalle kunniamaininnan ansioista suomalaisen ruokakulttuurin edistämiseksi. Vuonna 2012 vietettiin koulutusohjelman 10. juhlavuotta. Juhlavuoden kunniaksi järjestettiin Atria 100 Nuorta Kokkia Studia Generalia, jossa keskusteltiin ruoka-alan tämänhetkisestä tilasta ja tutkittiin tulevaisuuden ruokatrendejä.

Takaisin koulutusohjelman etusivulle tästä.